uvajanje jogurta in skute (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


inesc -> uvajanje jogurta in skute (22.10.2008 10:21:43)

Vem, da je bilo o tem sigurno že veliko pisanja, pa bom vseeno tvegala in vprašala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

1. Ko ste prvič uvajale jogurt in skuto, ste morda dale zraven kaj že uveljavljenega sadja ali zelenjave ali ne?
2. Je bil jogurt (skuta) hladen?
3. Koliko so bili malčki stari?
4. Kaj ste dale prej, jogurt ali skuto?

Mene je kar malo strah začet dajat tele mlečne izdelke, ker je imel na začetku rahlo alergijo in sem morala prenehat jest vse mlečne izdelke, jajca in sojo. Seveda, ko sem izključno in samo dojila. Sedaj že jem nazaj skoraj vse in je vse OK (se dojiva še 3x na dan).

Hvala in lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.10.2008 10:27:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ninini -> RE: uvajanje jogurta in skute (22.10.2008 12:12:27)

Mi smo začeli z jogurti in skuto pri 5 mescih in je bilo vse ok. Mešala nisem nič zraven ker je tako sadje že not ali mogoče misliš navadni jogurt,tistga pa mu ne dajem ampak samo sadne.Preden mu dam jest ga vzamem iz hladilnika da ni čist mrzel da se ogreje na sobno temparaturo ali pa ga čist mal pogrejem v mikrovalovki tko na sobno temp.Naš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ful obožuje in skute in jogurte.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kava.gif[/image]




palas -> RE: uvajanje jogurta in skute (22.10.2008 15:49:21)

Midva sva začela s skuto in jogurti pri 6ih mescih, pa je blo vse ok. Skute ponavadi kupim od lj.m. tiste s podloženim sadjem, jogurt pa navaden od lj.m.. Včasih kupim tud navadno pasirano skuto in mu jo namežem na kruh, zraven joguta pa mu dam gozdne jagode(jih imam v skrinji) in to obožuje. Ja ponavad malo prej vzamem ven iz hladilnika, da se segreje na sobno temp..




inesc -> RE: uvajanje jogurta in skute (22.10.2008 20:30:42)

Se pravi, da lahko kupim skutice s sadjem. A niso malo presladke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kaj pa, če kupim kar samo skuto in jo zmešam sama z jabolkami, bananami ipd. kar že je?? A katera to tudi prakticira? A potem to lahko dejansko nadomesti en jutranji obrok dojenja?




madasa -> RE: uvajanje jogurta in skute (22.10.2008 21:13:58)

Jaz sem ji ravno danes dala prvič skuto. Kupila sem pasirano skuto in sem ji zraven naribala jabolko in zmešala vse skupaj (jaz sem dala eno malo žličko skute in eno malo jabolko).
Moje mnenje je, da je boljše navadna skuta in ji sama umešaš sadje.
Žličko skute sem dala zjutraj na krožnik, ostalo pa nazaj v hladilnik. Čez uro je bila ravno prava, da jo je lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zmazala.
Čez par dni pa ji bom dala navadni jogurt.
Pomoje ti vsaj na začetku uvajanja to ne bo nadomestilo dojenja. Odvisno koliko bo pojedel.
Pa dober tek!




inesc -> RE: uvajanje jogurta in skute (23.10.2008 10:27:34)

Hvala madasa! Se popolnoma strinjam s tabo in tako sem tudi jaz mislila storiti.

Pa lep dan!




Nasy -> RE: uvajanje jogurta in skute (23.10.2008 11:27:45)

Jaz kombiniram in dajem včasih navadno skutko, noter pa sadje namešam, včasih dam pa kar te skutke s podloženim sadjem od LM, če sva zunaj. Jugurt včasih poje samega, brez nič, včasih dam noter kako sadje, malo piškotka, čisto odvisno od volje in ideje tisti dan. Dam pa vedno prej ven ali pa v toplo vodo, malo v mikrovalovko, da ni mrzlo.
Aja, začeli pa smo s tem po 6 mesecu, po nasvetu pediatrinje.




koala -> RE: uvajanje jogurta in skute (23.10.2008 19:02:43)

Moj je dobil sktu pri 7 mesecih, nikakor pa ne sprejme pasirane, tako da kupujem nepasirano, zraven pa mu umešam sadje, jogurt pa je avaden, pa tudi sadni jogurt dukatino.
Vzamem pa jogurt vedno prej ven, oz. če sem preopozna ga pogrejem v topli vodi.




inesc -> RE: uvajanje jogurta in skute (23.10.2008 20:27:19)

V mikrovalovko? A je to OK[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

No, raje ga bom malo prej dala iz hladilnika. Aja, koliko časa pa potem še dajete načeto skuto, ker predvidevam, da ne poje 250 ali pa 500g na enkrat. Koliko časa je sploh še uporabna za dojenčke?




Nasy -> RE: uvajanje jogurta in skute (23.10.2008 22:39:32)

Jst redko pogrevam v mikrovalovki, ponavadi dam prej ven ali pa v toplo vodo, če pozabim. Če se pa zelo mudi, dam v mikro za par sekund, toliko da ni ledeno.
Skutico kupim od LM tisto najmanjšo pasirano, tako, da imamo morda za 2x, če dam precej sadja noter. Porabim pa nekako v 2 dneh, največ treh. Prej probam, za vsak slučaj, po slabih izkušnjah z mecatorjevo kislo smetano.




katy82 -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 7:00:48)

Se bom pa še jst vštulila zraven,mene samo zanima a obstajajo kake otroške skutke in jogurtki al to dajete pač artikle ki so za odrasle,mal štorasto postavljeno vprašanje,je še zgodi zame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kolkr vem se pa ne kupuje jogurtov light ampak polnomastne ali obstajajo prav kateri posebni za tko male?


Hvala




jakaracman -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 10:06:08)

Meni je pediater rekel, da lahko jogurt skuto pri 8 mesecih.
Kupila sem navadno skuto polnomastno, sam dodajaš sadje notri.
Nikoli nisem grela , ne sokov ne jogurtov.




Pikapolonica_ -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 10:08:52)

IZVIRNO SPOROČILO: inesc


1. Ko ste prvič uvajale jogurt in skuto, ste morda dale zraven kaj že uveljavljenega sadja ali zelenjave ali ne?
2. Je bil jogurt (skuta) hladen?
3. Koliko so bili malčki stari?
4. Kaj ste dale prej, jogurt ali skuto?



1. ne, je imel pa blazno rad navaden jogurt. tudi sedaj ima precej raje navadnega, pa kakšno polnozrnato žemljico zraven, kot pa sadnega. v skuto pa sem ponavadi dodala sadje, marelice, banane, borovnice itd..
2. odvisno kako to misliš, pred malico sem dala jogurt/skuto za kakšnih 15,20minut ven iz hladilnika, tako da je dejansko bila sobna temperatura.
2. nekje okoli 8meseca
4. prej je bil jogurt, potem skuta




inesc -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 10:11:23)

Še tukaj niso enotni. Meni je P rekla, da polnomastno skuto in jogurt lahko dobi pri 7 mesecih, pri 8 mesecih pa potem meso mladih živali.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz bom probala pri 7 mesecih. Kolikor sem tudi drugje prebrala, je to čisto OK. Itak bom pa začela z majhno količino. Me je vedno strah pri takih hudo drastičnih živilih, da ne bi bilo kaj narobe.




Pikapolonica_ -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 10:16:02)

inesc, si me nasmejala s tem mesom mladih živali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Kaj pa vem, mi smo tudi s teletino in perutnino začeli ok 7meseca, ker mi je enostavno zmanjkalo idej za kuhanje. A pod 'meso mladih živali' se smatrajo tudi goveje in piščančje juhe? kaj pa otroci potem sploh jejo? Jaz sem kar hitro, se pravi ok7m , mu začela kuhat korenje, krompirček, itd v sklopu juh, mu potem to pretlačila, ker je bilo dejansko bolj dobro, kot pa samo po sebi.




mile -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 11:21:30)

medve sva ravno danes jedle skuto LM + za dve min.pokuhana jabolka (to lepo segreje skuto)+polovica banane. to obužuje. stara je pa 8,5 mes.




jakaracman -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 11:29:14)

Zakaj imate občutek, da morate dati skuto ali jogurt toplo.




mile -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 13:15:03)

v bistvu ne rabiš, samo moja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] raje je, kot pa če je mrzlo iz hladilnika. odvisno od otroka.




tosja -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 13:42:15)

IZVIRNO SPOROČILO: katy82

Se bom pa še jst vštulila zraven,mene samo zanima a obstajajo kake otroške skutke in jogurtki al to dajete pač artikle ki so za odrasle,mal štorasto postavljeno vprašanje,je še zgodi zame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Obstajajo - Yoviland (domače!) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] sadne skute, LM - skutke, ki so res  (edine) v majhnih posodicah, pa tudi malo večje (borovničeva, marelična), ki pa niso v otroški embalaži... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Tujih pa ne bom reklamirala... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Kolkr vem se pa ne kupuje jogurtov light ampak polnomastne ali obstajajo prav kateri posebni za tko male?


Hvala

Sem že zgoraj odgovorila... Pa seveda, otrok sme jesti samo polnomastne izdelke!!!




Samo za skuto bi še dodala - pasirana skuta LM je skutin namaz. Tako, da ni sam skuta...
Ostalih znamk pa ne poznam.





inesc -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 20:33:43)

Pikapolonica, pod "meso mladih živali" so me pri P podučili, da spada piščanec, kakšen mlad zajček. Kasneje pa potem teletina in govedina. Se pa res hecno sliši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image].

Ej, kako pa pripraviš juhico za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], če ne smeš nobenih konzervansov uporabljat, pa soli, pa čebule[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ipd. Ker jaz bi jo tudi pripravila, ker že veliko zelenjave je, ampak nimam pojma kako.

PA punce, sedaj sem pa ful zmedena. Ali lahko dam jogurt in/ali skuto pri 7 mesecih ali ne!?! večina vas je namreč dala kasneje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tosja -> RE: uvajanje jogurta in skute (24.10.2008 20:51:23)

inesc - vidim, da je tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dva dni starejši od našega!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Naša P nam je dala zeleno luč za uvajanje mesa (piščanec, puran), mlečni izdelki, juhe, polenta, kuskus,... že pred enim mesecem.
Je pa res, da se od pediatra do pediatra te meje razlikujejo.  GH  sva začela uvajat, ko sva bila mlada točno 20 tednov... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

JUho naredim tako - en krompir narežem na rezine, dodam malo vode, ko je že skoraj kuhan, dodam en ali dva cveta brokolija; zmešam s paličnim mešalnikom, skupaj z dvema žlicama vode-juhe in dodam malo mleka (ne kravjega) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] jo obožuje - še meni je dobra, čeprav je brez soli. Lahko kombiniraš različno zelenjavo, dodaš meso,...

Rad ima tudi polento z mlekom,...
Pa tud skuto in jogurt smo že poskusili. No, jogurt ima ful rad! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] V skuto mu zmešam sadje.




inesc -> RE: uvajanje jogurta in skute (25.10.2008 20:28:45)

Hvala Tosja! A pripraviš s svojim ali adaptiranim mlekom? Jaz si svojega ne bi rada stiskala, AD pa tudi ne bi rada dajala.

Ja, P se pa res razlikujejo. Mi imamo zeleno luč za meso šele pri 8 mesecih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Še nekaj me zanima. Kdaj pa lahko daš sir?

Pa idej za sadje mi je tudi že zmanjkalo. Je pa že jabolko, hruško, banano, mango, zdaj bo dobil še kaki. Kako pa naprej??? Vem da kivija, citrusov, ananasa, breskev in nektarin še ne sme. Očitno ostane samo grozdje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




jajula -> RE: uvajanje jogurta in skute (25.10.2008 21:44:39)

IZVIRNO SPOROČILO: inesc

Hvala Tosja! A pripraviš s svojim ali adaptiranim mlekom? Jaz si svojega ne bi rada stiskala, AD pa tudi ne bi rada dajala.

Pa idej za sadje mi je tudi že zmanjkalo. Je pa že jabolko, hruško, banano, mango, zdaj bo dobil še kaki. Kako pa naprej??? Vem da kivija, citrusov, ananasa, breskev in nektarin še ne sme. Očitno ostane samo grozdje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


glede polente - jaz jo pripravim na vodi in včasih vmešam AM, včasih pa samo sadje ali zelenjavo, pa mala ful rada je.

glede sadja - zdaj za dosti sadja itak ni sezona, tko da mi malo kombiniramo s suhim sadjem - npr. rozine, slive, marelice.
sem se pa lih spraševala za kaki, pr kolkih mesecih ste ga uvajali?  




simin -> RE: uvajanje jogurta in skute (26.10.2008 8:31:13)

IZVIRNO SPOROČILO: inesc


Pa idej za sadje mi je tudi že zmanjkalo. Je pa že jabolko, hruško, banano, mango, zdaj bo dobil še kaki. Kako pa naprej??? Vem da kivija, citrusov, ananasa, breskev in nektarin še ne sme. Očitno ostane samo grozdje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


inesc, moj malček je 3 dni starejši od tvojega in smo nekako skupaj v tem uvajanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image], sem mu pa jaz od sadja že dala breskev, sicer malo pokuhano in 2 piškotka sem noter zdrobila in je ful rad pojedel.
bomo pa zdaj kar začeli z jogurto in skutami in piščančkom... saj moj je kar jedec, tko da tak tudi ostane!




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>