n74 -> RE: Oktober IVF/ICSI II.del (26.10.2008 20:14:45)
|
Kruce, mogoče se mu pa tolk dopadeta, pa vama ni hotel kasirat in vaju je čez 4 mesece naročil, ker bo mel takrat spet koncesijske postopke. Pri nama je tud neki mutil, sva mogla kar midva vztrajat, naj naju da samoplačniško. On bi bil po moje kar za januar. Kruce pri nama je bilo isto, maja šla prvič na razgovor in je dal klomifen in nič omenjal postopka. Sem si mislila, ajd saj so itak vmes počitnice in bo mogoče kaj učinka. Konec avgusta šla spet k njemu na tisti test če spermije najde 18 ur po odnosu (ni jih našel). Pa na vsakem obisku je poudarjal, da se pri moškemu takoj vidi če je ploden (spermiogram), pri ženski pač ne, ker ne ve ali so folikli prazni ali ne. In je predlagal še 4 mesece klomifena. Pa sem takoj rekla, da sva v bistvu prišla k njemu zato, ker bi rada šla v postopek, čeprav samoplačniško. In je bil takoj za. Če vama ni težko rizkirat cca 1.000 eur, potem probajta, tako bosta vsaj vedela pri čem sta. Ker potem če ne uspe, je nasledji postopek zastonj in če imaš srečo (ali nesrečo če ne rata) je mogoče tudi tretji zastonj. Jaz sedaj vem, da sem imela v naravnem ciklusu vedno en folikel, pri jemanju 1/2 klomifena tudi eden, pri najmanjši dozi injekcij samo tri, od tega eno celico. In v naslednjem postopku vem, da se bom morala držati vseh možnih navodil od punc, da bo več foliklov in več celic.
|
|
|
|