triglav zavarovalnica (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


petra2a -> triglav zavarovalnica (22.10.2008 21:39:02)

Ali katera ve, kako je če na TRIGLAVU prekinem življensko zavarovanje. Kakšen je postopšek, koliko izgubim?!...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Je treba kakšne razloge navajat, kako in kaj oz. zakaj zahtevam odkup?!
Finančne težave.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 




anajmad -> RE: triglav zavarovalnica (23.10.2008 7:14:59)

Odkup lahko narediš,če si neprekinjeno brezposelna več kot 6.mesecev,ali smrt v družini,ločitev(samo v primeru,če sta oba na polici),ostalo pa že ne pride v poštev. Probaj poklicati,da se narediti nekaj.




maja1488 -> RE: triglav zavarovalnica (23.10.2008 9:07:56)

Odvisno od tega kolko časa že plačuješ. Vse ti piše v splošnih pogojih, ki jih imaš zraven police.




abi -> RE: triglav zavarovalnica (23.10.2008 10:11:45)

Torej v splošnih pogojih ne boš našla čisto nič kar  ti bo pomagalo pri prekinitvi !
Zadevo sem dala skozi in vem kako je treba ukrepat, seveda če ne izpolnjuješ uradnih pogojev za odkup. ( brezposelnost, selitev v tujino...)
Jaz sem šla na Verovškovo k svetovalki osebnih zavarovanj (tf. 01/58-06-660) in mi je "neuradno" namignila kaj pač lahko poizkusim. Lahko napišeš prošnjo za odkup police za življenjsko zavarovanje, v kateri navedeš razlog za odkup ( trenutno finančno stanje, krediti.....)in jih prav lepo prosiš za vrnitev zneska. Dodaš priloge npr. fotokopijo kreditnih pogodb..., bančne kartice ter osebnega dokumenta.
Jaz sem kar kmalu prejela odgovor v katerem mi sporočajo kapitalizirano odkupno vrednost, od katere plačaš še nekaj davka torej dobiš tam nekje 60-70% vrednosti vloženega denarja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Greš še na predstavništvo Triglav-a in izpolniš Prijavo za odkup zavarovanja in kmalu ti na TRR nakažejo znesek.
Da se, vendar neuradno - vendar vseeno bolje kakor pa jim denar pustiš.






maja1488 -> RE: triglav zavarovalnica (23.10.2008 14:12:20)

Kolko časa pa plačuješ? Zavarovanje lahko skleneš na minimalno 10 let, torej če plačuješ recimo 9 let, skrajšaš dobo na 10 let in po enem letu se ti normalno prekine in dobiš vse ven. Če plačuješ manj časa lahko kapitaliziraš in čakaš do konca police ter se ti takrat izplača kar si privarčevala. Vsekakor se ti pred kapitalizacijo splača dobo skrajšat.

Če pa denar rabiš takoj, moraš pa nardit tako kot je zgoraj navedeno.

Najboljše, da se obrneš na enega od svetovalcev in ti bodo povedali za vse možnosti.




petra2a -> RE: triglav zavarovalnica (23.10.2008 21:04:00)

Abi, hvala.




Anonimen -> RE: triglav zavarovalnica (23.10.2008 21:37:23)

Zavarovanje lahko skleneš na minimalno 10 let, torej če plačuješ recimo 9 let, skrajšaš dobo na 10 let in po enem letu se ti normalno prekine in dobiš vse ven


Nikakor ne dobis vsega ven.

Po (sicer moji) zavarovalni polici je mogoce zavarovanje popolnoma (ali delno, ce ne zelis vsega) kadarkoli med trajanjem zaarovanja na podlagi pisne zahteve uveljavljati izplacilo vrednosti police.
Ce to zahtevas pred potekom desetletnega obdobja, nosis poleg stroskov odkupa (ki jih doloci zavarovalnica sama) tudi davcne obremenitve (zakonsko dolocene in niso v pristojnosti zavarovalnice).

Sicer poglej v svojo polico, kako je navedno, pri meni je recimo v tem smislu.
Logicno pa je, da dobis ven lahko precej manj, saj se od danes izplacanega zneska odsteje 6,5% davek na zavarovalne posle, ki ga je potrebno placati za vse mesece nazaj.




Stran: [1]