Že spet o ZS-jih (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> O portalu



Sporočilo


Nogavica -> Že spet o ZS-jih (23.10.2008 14:33:54)

Dobila sem ZS, ki ni bil namenjen meni (naslovnik je druga uporabnica).
Po mojem se to ne bi smelo dogajat, ker gre za zasebna sporočila. Resda je tokrat šlo samo za zamenjavo nalepk, lahko bi pa bila vsebina res osebna in pošiljateljici gotovo ne bi bilo prav, da berem njene poste, namenjene nekomu drugemu.

Kako to, da pride do tega?




Šaki -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 15:51:45)

mogoče se je pa kdo zmotil.jz bi vprašala nazaj.




Anonimen -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 17:25:11)

naslovnik je druga oseba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] resno? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




tanikaa -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 17:28:12)

Jaz pa dam avtorici prav. Ker tudi jaz si trenutno izmenjujem zelo osebne zs-je z eno uporabnico in niti najmanj mi ne bi bilo všeč, če bi kdo drug prebral moje osebne stvari. In primerjava z sms-i je neumestna. Na forumu se med seboj vsi več ali manj (virtualno) poznamo, pri sms-ih pa se ponavadi zgodi, da pošlješ čisto neznani osebi. Prav tako si preko sms-ov ne pošiljamo nekaj sto besed in celih izpovedi.




tanikaa -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 17:30:04)

In tudi meni se je že zgodilo, da sem dobila zs, v kateri me je ena uporabnica obvestila, da je dobila moj zs, vendar iz vsebine predvideva, da ni namenjen njej. In  res ni bil. HB sem takrat pisala zs, ki je bil povsem "nedolžen" in mi je bilo vseeno, če ga prebere vsak na forumu.




Anonimen -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 17:35:19)

Torej, jaz pošljem ZS Nogavici, vpišem v prejemnika Nogavica, dobi pa ga Tanikaa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ni logike.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Računalniške.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




Nogavica -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 18:57:47)

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Torej, jaz pošljem ZS Nogavici, vpišem v prejemnika Nogavica, dobi pa ga Tanikaa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Ni logike.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Računalniške.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]


Ja, natasa77 (BTW, iz tvojega nicka sklepam, da sva soimenjakinji in isti letnici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), točno tako je bilo. Mojca je pisala ZS Nini (izmišljena imena), dobila sem ga pa jaz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Tudi meni to ni jasno.




Leela -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 19:01:00)

Tudi jaz sem dobila eno ZS sporočilo, ki najbrž ni bilo namenjeno meni. Sem pisala pošiljateljici nazaj zs, da je narobe poslala.
Jaz mislim, da se je zmotila pošiljateljica, ko je kliknila oblaček, kjer piše Z.S. namesto pri X, eno višje in tako si dobila ti.
Predvidevam, to je možno.

Mislm tudi, če so ZS ji osebne narave, da če bi jaz enega dobila mi ne bi čisto nič povedalo. Pač stvari, ki se jih pogovarja 1000 ljudi. Razen, če ni res kaj strašno pikantnega, kakšne nage fotke naprimer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tanikaa -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 19:09:27)

Ne, pri meni ni šlo za to, da bi narobe kliknila prejemnika, ker sem direkt odgovarjala na za. Torej sem pritisnila odgovori.




Anonimen -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 19:11:37)

Meni je ena RR- jevka pred meseci poslala ZS v katerem mi je pisala stvari,ki so bolj delikatne. Ker ji nisem odgovorila, me je vprašala zakaj?Zato, ker ga nisem dobila.Bila je začudena in prestrašena kam je šel njen ZS.
Takoj po tistem se je izpisala,oziroma spremenila nick, ker le tako so njeni ZS- ji izbrisani. Kdo ga je dobil, ne ve nihče.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Nogavica -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 20:32:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Leela

Jaz mislim, da se je zmotila pošiljateljica, ko je kliknila oblaček, kjer piše Z.S. namesto pri X, eno višje in tako si dobila ti.
Predvidevam, to je možno.



Ne, ni bilo tako, ker pod "prejemnik" ni pisalo Nogavica, ampak nick tiste, ki ji je bil ZS namenjen, tako da je kliknila prav.
Saj sem jo takoj kontaktirala in ji povedala in, kot sem že rekla, ni šlo za kako delikatno stvar, da bi bila katera "oškodovana", ampak nekaj ne štima s temi ZS-ji, da se to dogaja, tako da se mi zdi prav, da drugi uporabniki to vejo in da so vseeno previdni pri vsebini, ki jo pišejo.




Jerneja_ -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 20:36:44)

Zakaj in kako lahko pride do tega vam ne vem povedati, se pa strinjam, da je zelo neprijetno, da ZS bere nekdo, ki mu sporočilo ni namenjeno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Težavo sem posredovala programerjem.
Kot ste opazili temeljito posodabljamo portal in v naslednjem mesecu sledi tudi prenova zasebnih sporočil.






Gina -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 20:43:20)

Tudi meni se je to že zgodilo in sem tuid pisala tukaj gor o tem. Prejemnica je bila zelo poštena in mi je to povedala, pisala, ker je njo tudi zelo šokiralo. Takrat je bilo ime tiste, ki je dobila z.s. na hitro prebrano presenetljivo podobno mojemu nicku. A je pri vas šlo za podobno stvar? Je bilo ime oz nick prejemnice z.s. ja ki ni bilo namenjeno njej podobno vašemu nicku? Samo firbec, ker morda tako lažje pridejo do podatka, zakaj reč preskakuje iz uporabnika na uporabnika?




Nogavica -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 21:31:20)

V mojem primeru si moj nick in nick prejemnice nista niti malo podobna.




Vrtnica79 -> RE: Že spet o ZS-jih (23.10.2008 23:07:48)

Ojej, to pa ni lušno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Odslej bom raje previdnejša pri ZS-jih.





Kerensa* -> RE: Že spet o ZS-jih (24.10.2008 1:56:43)

Zato pa jaz za delikatne zadeve uporabljam e-mail... punce, saj imate poleg oblačka "ZS" tudi oblaček "e-mail" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... ZS pa pač takrat, ko nimam e-maila od RR-ovke in ko vidim, da je na RR, pa je tako hitreje.




Anonimen -> RE: Že spet o ZS-jih (24.10.2008 7:54:25)

Kaj pa če e-maili tudi preskakujejo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




Anonimen -> RE: Že spet o ZS-jih (26.10.2008 7:33:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Zato pa jaz za delikatne zadeve uporabljam e-mail... punce, saj imate poleg oblačka "ZS" tudi oblaček "e-mail" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ... ZS pa pač takrat, ko nimam e-maila od RR-ovke in ko vidim, da je na RR, pa je tako hitreje.


Ja, samo kaj ko tudi maili preskakujejo, pa smsm-i in vse podobne računalniške zadeve. Moj dragi dobi vsake kvatre na gmail naslov pisemce ene gospe, ki pošlje mail njegovemu soimenjaku, v naslovih pa je razlika samo v piki. En jo ima med imenom in priimkom, drugi ne. Če greš preveriti lastnosti pošte, je bilo sporočilo namenjeno pravemu uporabniku, vendar je nekje na poti skrenilo na napačen naslov.
Tako da, malce je za popazit.




Stran: [1]