Eno glupo vprašanje! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


ribica. -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 8:50:52)

Verjetno ste že navadile, da od mene prihajajo sama taka "nevedna " vprašanje. kaj morem, če sem imela pa takega G. Vsak dan bolj sem jezna nanj:grrr:

Vprašanje pa je tole: ali so vam med vašo nosečnostjo spremljali velikost otroka. Ste približno vedele kako velik bo vaš otrok ob rojstvu?

Jaz tega podatka nisem imela. Nihče mi ni niti. Moj G je vedno rekel, otrok primerno razvit in to je blo to.
Naj vam povem še to, da so bili edini podatki v moji materinski, moje ime in moji kilogrami!




Jančika_ -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 8:56:34)

Zmeril je obseg glavice in trebuha pa te reči. Ne pa teže in velikosti. Pušenjak pravi, da se to ne dela več, sploh ne rutinsko, ker so odstopanja prevelika. Mene ni prav nič motilo, da tega ne vem.




ribica. -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 9:00:58)

No, saj mene tudi ni nič motilo, samo zdaj ko tule vas berem sem prava nevednica. Pa tudi dvomim da je kdorkoli sploh kdaj preverjal možnost da bi bil moj otrok npr. prevelik da bi ga lahko normalno rodila. Ali pa je to samo še ena od stvari ki jo preverijo in nič ne povejo. kako me to ujezi da nobenih komntarjev ne dobiš!!




Anonimen -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 9:26:50)

Meni je niso nikoli merili ali vagali. Samo moj trebuh.

Ribica, kaj češ bit zdaj jezna, ukrepaj, ukrepaj!




KIRA -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 9:58:58)

menjaj G. meni je malo čudno da ti nič ne pove. jaz bi mojega obesla, če bi bil tiho kot r..!

dandanes mamice aktivno spremljamo razvoj otroka tudi pred rojstvom, ker pač po zaslugi napredka imamo to možnost. ne vem, zakaj jo ne bi koristile, če lahko. to je nekaj zelo lepega, če lahko otrokov razvoj zasleduješ še dokler je v trebuščku.

že si večkrat pisala o tem G in se mi njegov način zdi vedno bolj "čuden". če ti sam ne pove, ga magari vprašaj in tako dolgo vrtaj, da ti pove..




buča -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 10:03:51)

Meni so jo vedno merili in tehtali po merilih.ponavadi je merila stegnenico in obseg otročkovega trebuščka.imam vse napisano v mat.,knjižici,če katero zanima.Rekla je da naj nebi bila težja od 3300g in približno 52 cm.Ko se je rodila je imela 3570g in 53 cm,obseg glavice 33,5!:rozica:




Gina -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 10:05:02)

Meni je moja G vse sproti povedala. Tudi na uz mi je zraven pripovedovala in kazala kaj je to in ono, koliko je dolga stegnenica, obseg trebuščka... To nekako pričakujem od G. Tudi sama mi je povedala pri 32 tednih, koliko je otrok približno velik in težek. Prej in kasneje ne. Meni je bilo to zelo fajn, da sem takole spremljala razvoj otroka. Enako je bilo pri prvih dveh. Pri prvem otroku sem sicer hodila k dr. Miheličevi v Črnuče, pa je že pred 10. leti to isto počela. Samo takrat je bila njena ambulanta še na koncesijo. Sicer je pa fino, če imaš kakšno fajn G. Zamenjaj G.




ribica. -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 10:20:57)

ja brez skrbi da bom ukrepala. Ko bom drugič noseča ne bom več imela tega tipa.
Ko si prvič noseč pa tako ne veš kako bi moralo bit. Nisem imela s kom primerjat. Nisem vedela kaj naj bi ti povedal. Eh kaj bi zgubljala besede, bila sem v popolni temi.
Proti koncu nosečnosti sem bila par dni v bolnici ker malo slabo čutila dete in v sobi z mano je bila ena ženska, ki je imela plod premali za en teden. Takrat sem se kr malo ustrašila. Meni moj G nikoli ni s čimerkoli dal vedeti da sploh ve kako velik je moj otrok, tako natančno res ne. Takrat sem si mislila, joj, upam da je moj otrok ok, ker ta moj dohtar tak ne bi vedel.
Lahko pa vam dam še primer, ko sem ga vprašala glede lege otroka. V materinski šoli so nam rekli, da je pomembno v kaki legi je otrok, ko nam odteče voda. Če ni na glavi naj ne bi bile pokonci. Ko sem mojega G vprašala, kako pa naj zagotovo vem da je na glavici, pa mi je reku, eh, saj je bil ja pri prejšnjem v glavični vstavi. Halo! Se pa ja lahko še neštetokrat obrne. Kaj si boš pol s takim g pomagal.




Rozalija -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 11:16:10)

Nič me ni merla... ne trebuha ne otroka....

Je pa to res da se lahko še večkrat obrne.... meni je do zadnjega tedna ležala počez, pa se je pol pred porodom okol obrnila sama od sebe.... tko da kaj to bo to.

Men se zdi, da itak ti dosti ne morejo pomagat... pol pa slišiš so mi zmerli preveliko glavo... ojoj men pa premajhno... pa joj kako je otrok velik, kako bom pa rodila. Pa se ženske sekirajo za brez veze. Pa rodijo normalne otroke.

Pred porodom te pa v porodnišnici itak pregledajo in takrat ugotovijo kako leži otrok... pa kaj bi se že prej sekirala da otrok z ritjo dol leži.
Škoda mojih živcev.

Če pa ti G ni všeč pa ne vem zakaj ga nisi že med nosečnostjo menjala.... saj bi ga lahko.




malika -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 11:18:24)

meni tudi nikoli nič, ne prvič in ne zdaj.
Obakrat mi je zmerila(mi še meri :)- ) samo trebuh.




babylove -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 11:43:53)

Meni so ga merili in vagali trije različni kaveljci - in vsi trije opozarjali, da bo bolj majčkena žabica, na koncu pa je bil čisto povprečen. Tako da - tudi če ti ga merijo in tehtajo, lahko zastonj kupiš oblačila št. 50...




saša 73 -> Eno glupo vprašanje! (23.3.2005 16:54:37)

Moja G.me je kar prestrašla,ko je izjavila,da bo pupika imela nizko porodno težo in,da bom verjetno rodila pred rokom.Pa sem jo nosila devet dni čez rok,tehtala je 3610 in merila 51 cm.
Ga včasih pošteno mimo vsekajo...
L.P.




Stran: [1]