Zobni premazi (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


jakaracman -> Zobni premazi (28.10.2008 20:33:09)

Naša zobozdravnica je rekla, da pri 3 letih pričnejo z zobnimi premazi.Zanima me , če pri vas enako, kako otroci to zdržijo.Pri nas ji je pokazala, kako bo to šlo,mala je še kar pustila.Kako bo ko bo šlo zares pa ne vem.
Govorila pa sem z mamico, ki je sama zobozdravnica, pa se je odločila, da premazov svojim otrokom ne bo delala.
Torej zanima me, kako je z tem pri vas pri 3 letnikih in več.




sanasan -> RE: Zobni premazi (28.10.2008 20:51:37)

jaz sem bila danes ravno pri zobozdravnici z enim 14letnikom in eno skoraj 4letnico...prvemu je premaz naredila, tamala je pa danes prvič pustila, da ji je res popolnoma pregledala zobke, pa nič. samo komentar, da ima zelo lepe zobe[sm=zmeden.gif] in kontrola čez 6mesecev.
me pa zanima, kako je pri drugih s fluorom, naša namreč ne mara zobnih past s fluorom, do lani sem ji dajala tabletke po nasvetu pediatra...pred kratkim mi je ena dr. rekla, da bi jih morala še jemati, ker ne mara 'pravih' zobnih past, danes pa zobozdravnica, da ni nič treba... aja, pa v lekarnah se jih pri nas ne dobi več....




LEJLA -> RE: Zobni premazi (29.10.2008 9:17:18)

Nasemu 4 letniku jih je naredila. To pa po stopnjah. Najprej spodej levo, naslednjic spodaj desno in tretjic zgoraj (je kar vse, ker je tako pridno drzal odprta usta). Sicer ne vem, kaj sciti ta premaz ampak pomoje skodi ravno ne. Je pa fino, ker se navadi otrok sodelovati z zdravnico. In je fino, da mu ne bo sarila prvic po ustih takrat, ko ga bo zob ze itak bolel. 




diva 4 -> RE: Zobni premazi (29.10.2008 12:03:22)

Naša zobozdravnica pa dela te premaze samo na stalne zobe. Tako je hčerki premazala zdaj samo šestice, ki so ji zrastle malo po petem roj. dnevu.




Stran: [1]