mlada starša (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Anonimen -> mlada starša (29.10.2008 14:33:02)

stara sem 18 let in sem noseča dobra 2 meseca, moj fant je star 23. trebušček se že malo opazi.opažam, da naju nekateri ljudje gledajo postrani, sploh ko sem prišla k ginekologinji na pregled, so me sestre prav čudno gledale....počutiva se neprijetno.res pa je da sva si otroka zelo želela, čeprav je mogoče res malo prehitro, ker se še šolam. in ob vseh teh pogledih včasih dvomiva če je prav, da sve se odločila za otroka, ampak ko ga vidiva pri ginekologinji veva, da si ga močno želiva.

kaj si mislite, a sva prehitra? fant ima stalno zaposlitev, živiva pa pri njegovih starših, ki nama pomagajo in nama stojijo ob strani ter se zelo veselijo da bosta postala deda in babi........

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Anonimen -> RE: mlada starša (29.10.2008 14:35:14)

Kaj ima pa veze kaj mi mislimo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sunny24 -> RE: mlada starša (29.10.2008 14:36:00)

Ne sekiri se! Važno je, da je z vajinim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse v redu, da je zaželjen in da ste vi srečni! Kako vas pa drugi gledajo sploh ni važno...Važni ste vi trije!
Pa lepo, da sta se tako zgodaj odločla za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Prvosonce -> RE: mlada starša (29.10.2008 14:37:01)

Joj ne se sekirat zaradi drugih. Pa še vidva jih postrani glejta, pobožajta trebušček in pokažita, da imata otročka rada in si ga želita.


Ljudje so pač obremenjeni sami s sabo in z nekimi brezveznimi normami! Sploh jih ne upoštevajta. Vidva in vajini bližnji so najbolj pomembni.


Pa lepo nosečnost želim vsem trem.




nuala -> RE: mlada starša (29.10.2008 14:48:23)

Osebno sem mnenja, da sta se za otroka odločila prezgodaj oz. da si ti za to, da boš postala mamica še premlada. mislim, da mora človek najprej osebno dozoreti in se šele potem lahko posveti starševstvu.
Govorim na splošno. Ne poznam ne tebe, niti tvojega fanta.
Sklepam lahko samo na osnovi svoje mladosti in mladosti tistih, ki jih poznam. In mi enostavno pri 18 nismo bili pripravljeni na ta korak.




*alina* -> RE: mlada starša (29.10.2008 14:54:29)

Res je vseeno kaj si mislijo drugi...sem pa iz tvojega pisanja dobila občutek, da si še malo zmedena in v bistvu sama nisi prepričana kaj sploh želiš.




Doll -> RE: mlada starša (29.10.2008 14:56:05)

Mene ni motilo,kar naj gledajo če hočejo,očitno sem bila zanimiva in še zdaj sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sama sem zanosila z 19 leti :)




katra55 -> RE: mlada starša (29.10.2008 15:00:07)

Osebno sem mnenja, da sta se za otroka odločila prezgodaj oz. da si ti za to, da boš postala mamica še premlada. mislim, da mora človek najprej osebno dozoreti in se šele potem lahko posveti starševstvu.

Saj je ne poznaš in ne veš kako zrela je, zato ne moraliziraj. Jaz poznam kar nekaj 18 letnic, ki so bolj zrele od marsikatere 25 letnice. Osebno zoriš pa lahko tudi skupaj z dojenčkom.

Če se vidva čutita sposobna biti starša in si otroka želita, se nikar ne ozirajta na to kaj drugi mislijo. Važno je da se imata rada in da imata rada svojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Lepo in zdravo nosečnost!




katra55 -> RE: mlada starša (29.10.2008 15:03:54)

IZVIRNO SPOROČILO: *alina*

Res je vseeno kaj si mislijo drugi...sem pa iz tvojega pisanja dobila občutek, da si še malo zmedena in v bistvu sama nisi prepričana kaj sploh želiš.

Če bi tebe vsi postrani gledali bi bila verjetno tudi zmedena, ali ne ? Razen če si izjemno samozavestna.




annya -> RE: mlada starša (29.10.2008 15:28:18)

Najprej čestitke za naraščaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Tudi jaz mislim, da leta nikakor niso merilo za zrelost!!!! Poznam 18 letnico, ki je lani rodila in nimam ene slabe besede za rečt, tudi sestrična - 20 let pričakuje bebija in vrjamem da bo odlična mama...poznam pa tudi 31 letnico in pa 36 letnico, ki sta GROZNE mame...(od pijančevanja,otroci non-stop pri babicah, kur**rije...itd.)!!!
Pa tudi sama bom pri 23 mamica-kar je za današnje čase "dokaj" hitro... in ponosna sem na to!!!!




birdy -> RE: mlada starša (29.10.2008 15:46:22)

Anonimna, jst sem prvič zanosila pri 19 letih in mam zdej doma krasno 15 mesečnico, ki je res vesel in priden otrok. Ne bom govorila kako se vsi čudijo da je prišel tako priden otrok tako mladim staršem (fant je isto star kot jst). No, zdej sem stara 21 let in že pričakujeva drugega otroka in se ga ful veseliva.
Ena je napisala da je mogoče še sama mal zmedena in ne ve če je to to... Res, ko te vsi čudno gledajo res nisi več tok siguren, pa ne o pravilnosti ampak na nek način te je kar sram kok si mlad. Lahko povem da sem bila jst še v nosečnosti precej otročja, potem ko sem rodila pa sem se zelo zresnila in postala bolj odgovorna pa tud pametna. Najbolj žal mi je da ko sem bila noseča nisem naredila prvega letnika faksa, ga pa res zdej z tok večjo vnemo delam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Piši mi kaj na zs, sama ful rada spoznavam še kakšno tako zelo mlado mamico. Z nobeno drugo mamico se ne morem pogovarjati tako fajn kot z mlado, to pa zato, ker samo mlada mamica razume kako te nekater folk čudn gleda. mamico




birdy -> RE: mlada starša (29.10.2008 15:49:35)

IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Osebno sem mnenja, da sta se za otroka odločila prezgodaj oz. da si ti za to, da boš postala mamica še premlada. mislim, da mora človek najprej osebno dozoreti in se šele potem lahko posveti starševstvu.
Govorim na splošno. Ne poznam ne tebe, niti tvojega fanta.
Sklepam lahko samo na osnovi svoje mladosti in mladosti tistih, ki jih poznam. In mi enostavno pri 18 nismo bili pripravljeni na ta korak.


Bom rekla, da je lepo na kakšen način si povedala svoje mnenje. Večinoma te kar napadejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Če sodiš po sebi in po večini drugih je to zelo ozkogledno. Je pa res večina 18letnikov še preotročja za otroka, zato pa je tako malo tako mladih staršev.




emelly -> RE: mlada starša (29.10.2008 16:37:59)

sama sem zanosila pri osemnajsti in rodila pri 19 sedaj sem stara 22 in pričakujem že drugega otroka in tega nebi nikoli spremenila ne se sekirat zaradi takšnih ljudi ki čudno gledajo meni se zdi to čis normalno da ljudje imamo otroke ko smo še mladi in polni energije ne pa da se odločiš za otroka tam enkrat pri 40- 50 letih tako da se nič sekirat kdo pa so oni da si upajo soditi tebe in tojo nosecnost 




Dali* -> RE: mlada starša (29.10.2008 16:45:26)

Nč sekirat kaj si mislijo drugi. Pomembno je, da sta s partnerjem pripravljena na nov izziv, da se čimveč pogovarjata in da je vajina zveza OK.




Miška2006 -> RE: mlada starša (29.10.2008 16:52:33)

Lepše videt mlado mamico kot pa mamico okoli mene.




angel_rebelde -> RE: mlada starša (29.10.2008 17:00:34)

Ja in? Jaz sem pri 19h rodila, pa vsi so me grdo gledali, mi govorili, da sem nezrela za otroka, ..... pa take fore... Zdaj pa so prav veseli, da sem rodila, in me dosti krat hvalijo, kako sem dobra mama otroku...

Kaj pa si drug folk misli, pa me boli k.... 




uwaga -> RE: mlada starša (29.10.2008 17:15:15)

Jaz sem prvič rodila pri 20-tih.
Najprej so me čudno gledali (taka smrklja pa noseča). Potem sem pa par let poslušala kako prisrčno sestrico imam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ni mi žal da sem rodila tako hitro, NIKOLI mi ni bilo. Danes sem ponosna mama krasne punce in krasnega poba!




ada2 -> RE: mlada starša (29.10.2008 17:25:39)

.sem pa iz tvojega pisanja dobila občutek, da si še malo zmedena


katera pa ni v prvi nosečnosti zmedena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jaz sem tudi prvega otroka imela pri 20, pa mi ni niti malo žal. otroka si želita, bil je načrtovan in je zaželjen, drugače je pri kom, ki spočne otroka po neumnosti in si ga v bistvu še ne želi.
ljudje pa itak vedno nekaj opravljajo, če je mama mlada je čudno, pa če ima prvega otroka pri 35 je čudno.... brezveze.




Blueeyes -> RE: mlada starša (29.10.2008 18:03:21)

Če se počutiš ti dobro, pa vaju starši podpirajo, se ne obremenjuj z mnenjem ostalih... Bodita vesela, da pod srčkom nosiš otročička... Nimajo vsi te sreče.. Uživajta v nosečnosti...
Glede ginekologinje pa tako... tudi mene je malo hecno pogledala, čeprav imam 25 let... Mi je rekla, da kvarim povprečje, ker ima same starejše mamice (30+). Jz sem se temu samo nasmejala. Tako da uživaj v tem lepem dogovdku... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Erdbeere -> RE: mlada starša (29.10.2008 18:07:03)

Tukaj se moram pa tudi jaz oglasit...nisem bila tako mlada sem pa bila mlada pri prvem otroku, rodila sem z 22-imi leti. In ko sem bila vsa vesela v porodnišnici je prišla ena koza od sesttre, oprostite, samo ne morem se drugače izrazit, in me nadrla da kaj se pa grem, da sem tok mlada kot njena hči in da to pa res še ni starost za otroka imet...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] skratka po domače povedano me je nadrla. Meni ni bilo nikoli žal, da sem imela tako mlada otroka in zdej ko imam dva mi tudi ni, marsikatera moja vrstnica pa še vedno ne ve kaj bi počela s seboj, take pa res niso primerne za otroke.

Ti kar lepo pogumno in se postavi zase in vajinega še nerojenega sončka. Pa srečno




blaža -> RE: mlada starša (29.10.2008 18:08:30)

Nisem vsega brala, lahko ti pa povem, da je moja tašča imela mojega moža pri 18ih in je zdej mlada babica, pa ni blo panike. Se je čisto lepo znašla z otročkom in ji ni blo nikdar žal, kot nam pripoveduje.

lahko bi ti bilo pa žal, če se ne bi odločla za otročka, kar se pa ne da popravit, ko greš delat splav.

ne oziraj se na ostale! Želim ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




klavdiy4 -> RE: mlada starša (29.10.2008 18:33:10)

čaw!

ČESTITKE ZA NARAŠČAJ!!!!!!!

Tudi jaz sem stara 18 let in imam čez 26 dni PDP...dobila bova [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], ki se je zelo veseliva...fant je star 22let in je zaposlen, jaz pa sem še dijakinja...

Tudi mene je bilo strah kako bodo drugi to sprejeli, vendar zdaj je vseeno,čeprav so vsi lepo sprejeli!!..naj mnenja drugih ne vplivajo preveč nate...!!!!




linči 312 -> RE: mlada starša (29.10.2008 19:20:57)

moje mnenje je pa tako:

najprej je pomembno, da je vajina veza trdna. kar pa v bistvu nikol ne veš, do konca po moje. sklepaš že lahko, ampak veš zagotovo pa ne, ker je v življenju veliko preobratov.

no in zdaj k bistvu. tud moja mami je imela mojega brata, ko je komaj dopolnila 18 let. in lej ga zlomka, šele po dolgih letih sem potem prišla še jaz, zelo težko pričakovana. ko sem bila jaz v njenih letih, je vedno govorila, da moram pazit, pa da moram prej šolo končat (sama ni potem faksa končala, sam je blo res težko, ker je mogla poleg brata skrbet še za starejšega člana naše družine, pa pol zame, pa,... v glavnem ni blo nikol časa). ampak morm pa povedat tud to, da sta z mojim tatkom srečno poročena že 44 let, pa da mi je večkrat povedala tud, da nikol niti pomislila ni na splav, ko je nosila mojega brata. in da bi vse vsekakor še enkrat ponovila, če bi še enkrat bilo tako.

no in drug primer:
kolegica je stara 23 (malce starejša sicer od tebe, ampak oprosti res se mi ne zdi tolk zlo) in pričakuje že drugič, sedaj dvojčke.

no za konec pa:
kaj za vraga druge briga kolk si stara. če si si otroka želela in si naj tud pripravljena, kje je pol problem. hvala bogu, da so še tako mlade punce, ki si želijo otroka. naj se cela družba raje briga za tiste, ki ga namenoma nočejo imeti (govorim o tistih, ki ga nočejo ne ne morejo, ker je to zeeeellllloooooooo velika razlika). ker kdo bo pa podpiral naš pokojninski sistem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa kaj to čudno družbo nič ne skrbi, da bomo slovenčki izumrli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].


a ja, prej je ena pisala, da jo je neka sestra v porodnišnici nadrla, ker je kao premlada. pismu si naši zdravstveni delavci preveč dovoljo. kaj pa njo briga kolk je kera stara, važn da dobro skrbi za otroka. ponavadi se take mamice tud hitreje postavijo na svoje noge, ne pa da doma na račun svojih staršev živijo do 30 leta ko ko bajagi študirajo, sicer pa počno vse drugo, in so kao v velik ponos svoji družini. no po 30 letu pa mame takih deklet začno jamrati, da bi rade ble babice in bla, bla, bla,....

torej:
iskrene čestitke, da sta se odločla met otroka. pa upam, da vaju prehitro ne mine in se odločta še za kakega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maksimalno uživaj v svoji nosečnosti in hod po svetu ponosno z dvignjeno glavo kot pav, kajti to si tudi zaslužiš, saj boš podarila novo življenje. in le to nekaj šteje!




Anonimen -> RE: mlada starša (29.10.2008 19:25:53)

Mislim, da ni panike, če sta oba vesela in če lahko računata še na kako pomoč od staršev (vedno prav pride). Tako bosta lahko imela še veliko otrok...

Sicer pa so mnenja zelo različna. Pri svojih 26 in pol, s fantom, ki je 30, pričakujeva prvega otročka, pa moja mami misli, da je prekmalu...tako da imaš na svetu svašta ljudi. Važno pa je, kaj si mislita vidva. Pa srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: mlada starša (29.10.2008 19:34:35)

Iz tvojega pripovedovanja sklepam, da je bilo to dete skorajda malo načrtovano. Torej mlada mami in ati : bodita ponosna na trebušček, ga veliko božajta in crklajta, kaj pa tiste tete okoli vaju šepetajo je pa res najmanj pomembna stvar na tem planetu.




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>