kartica je blokirana (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


* Mateja * -> kartica je blokirana (30.10.2008 19:49:25)

NO, tako mi je zdej napisalo na bankomatu in mi kartico vzelo. še pred tem, pa so mi jo zavrnili v Merkatrju. kaj naj to pomeni. Keš imam gori, tako da ne vem kaj naj si milsim, kot to, da sem doživela sramoto sred trgovine!

Hvala!!




ZARA -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 19:55:49)

Skoraj verjetno nekaj ni v redu. Ali imaš pa neverjetno smolo.




taya -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 20:01:19)

Meni se je to zgodilo prejšnji mesec... Doma sem že imela novo, pa je nisem uporabljala.

V glavnem, potekla mi je, tebi pa verjetno tudi.




N _ B -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 20:05:10)

Pa ravno pred prazniki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Prijateljici se je to zgodilo. V banki so blokirali napačno kartico. Pri blokadi so se zmotili. Še na šalterju, ko je šla na banko vprašat, jo je uslužbenko prav nesramno, brez, da bi preverila, skušala odpravit "kaj se pa greste. saj sami veste, zakaj je blokirana." Je čist znorela. Skoraj en teden je čakala, da so ji uredili, za povrh so ji jo pa še "pomotoma" računali deblokado. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




Daschi -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 20:28:00)

Ja, to je za znoret.
Meni je že ene parkrat za Merkatorjevo kartico na blagajni napisalo: Čez dnevni limit! Mislem ... Pa nisem bila. Nikoli.
Sem bila pa fejst jezna, je zgedalo prav zoprno. K sreči imam s sabo vedno nekaj gotovine in druge kartice.




Gina -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 21:15:10)

Meni se je zgodilo, da ni potegnilo eurocada skozi. In to že večkrat, ob tem, da niti slučajno še nisem bila čez limit. Enkrat se mi je celo zgodilo, da sem natankala nafto, šla plačat, pa ni šlo. Pa glih takrat nisem imela nič drugega s sabo, ko mam drugače zmeraj. Jao, sem se mislila v zemljo ugreznit, pa nič kriva. No, hvala bogu da so razumeli, pa rekli, naj pustim en dokument in naj pridem naslednji dan plačat. Potem mi je rekla v pri nas v šparovem centru ena trgovka, da se to največkrat zgodi z dinersom, da ne potegne in da je z EC še kar majčkeno boljše. Očitno se to dogaja tudi s čist navadnimi bančnimi karticami. je pa res zoprna reč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




bodoča -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 21:16:57)

Mateja, mi je žal, da se ti je to zgodilo, ker to res ni prijetno.

Mi pa ni všeč, ko naprimer nekomu v trgovini kartica ne "prime" oz. se izpiše, da je zavrnjeno; da je prekoračen limit;...
in pol se ta stranka ponavadi razburja tam nad prodajalko in nad terminalom.

Saj ne rečem, verjetno res kdaj pride do pomote in napake na sistemu, samo večinoma pa je dejansko stanje res tako, da na računu ni denarja. Sicer pa v nobenem primeru ni kriva za to prodajalka.




Gina -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 22:00:46)

IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Saj ne rečem, verjetno res kdaj pride do pomote in napake na sistemu, samo večinoma pa je dejansko stanje res tako, da na računu ni denarja. Sicer pa v nobenem primeru ni kriva za to prodajalka.


Kako pa si tako zelo zihr v to, da je v večini primerov stanje krivo? Kaj pa vem, jaz lahko rečem samo, da nimam pojma, kdo je kriv. Lahko je res minus na računu, lahko pa je banka. Dokler se mi ni to parkrat zgodilo, ob tem da ni bilo čez limit pri meni, lahko rečem samo, da nimam pojma. Ampak sem pa čist zihr, da ga tudi banke fejst lomijo včasih.

Prodajalka res ni kriva v nobenem primeru, je pa prav gotovo razumljiva jeza občanov, kadar ne gre za njihovo krivdo in logično je, da prodajalka tudi ne more biti odgovorna za terminal ali za banko in to bi najbrž vsaka prodajalka morala razumet in ne vzeti teh reči osebno, ker niso najbrž tako mišljene.




Pia73 -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 22:10:11)

IZVIRNO SPOROČILO: taya

Meni se je to zgodilo prejšnji mesec... Doma sem že imela novo, pa je nisem uporabljala.

V glavnem, potekla mi je, tebi pa verjetno tudi.


Točno to se je zgodilo tudi meni, le da sem jaz imela novo s seboj. Preveri doma med pošto, ker meni so jo nazadnje kar z navadno pošto poslali, ne priporočeno,...





MTFP -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 23:05:21)

Pred časom so blokirali veliko kartic uporabnikom, ki so kupovali v trgovini, kjer je prišlo do kake zlorabe )saj se spomnite tistih romunov, itd..). Čisto preventivno. Problem je v tem ko so nas iz banke o tem obvestili pa šele 3 dni po blokadi.




Mišni -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 23:10:27)

V banki so blokirali napačno kartico. Pri blokadi so se zmotili.


Jaz sem zdajle najprej na to možnost pomislila.




lojzika -> RE: kartica je blokirana (30.10.2008 23:39:39)

Katera banka pa?




Martina27 -> RE: kartica je blokirana (31.10.2008 7:35:20)

Pa da še jaz nekaj pripomnim...
delam namreč na banki in se s takimi stvarmi veliko ukvarjam..
Če ti je napisalo da je kartica blokirana potem sigurno nekaj ni v redu.. Najbrž te kje čaka nova (al jo že imaš doma) in po 60 dneh se te ta stare avtomatku ukinejo in potem so problemi....
Ne vem sicer na kateri banki si, da bi ti lažje povedala, ker če si na moji je potem zagotovo problem v novi kartici..

Pa velikokrat niso krive banke ampak avtomati, in banka nima nič pri tem.....




Hope2 -> RE: kartica je blokirana (31.10.2008 8:24:56)

Jaz sem imela pred 3 leti še bolj čuden primer. S kartico sem plačala v šparu, vse še ok, potem sem se še zapeljala do obija, hotela plačat, pa blokirana. Blagajničarka je 2 x probala, nato me pošlje na bankomat. Probam 1x in kartice ni več, jo je bankomat popapal.
Kličem na banko in pravijo, da je vse ok in da jim je čudno. Potem grem čez par dni iskat kartico in ker mi ni dalo miru, grem kar pri banki na bankomat, jo vstavim in mi napiše napačen pin. Letim nazaj in nikomur ni bilo jasno kako, od kje, kdo je spremenil pin. Jaz ga nisem, poleg tega sem pin vtipkala v šparu in je bil še ok, 30 min za tem pa je pin bil že napačen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kartico smo uničili in dobila sem novo.




KimPossible -> RE: kartica je blokirana (31.10.2008 9:30:46)

Včeraj je moji prijateljici konstantno zavračalo kartico. Pa ni vedela zakaj, stanje je imela.




ninataja -> RE: kartica je blokirana (1.11.2008 23:24:49)

Meni je v četrtek v Humanicu 2x zavrnilo kartico. Vztrajala sem da imam pozitivno stanje in da naj preverijo na sosednjem POS terminalu. In res, na sosednjem je transakcija uspela. Za mano je ena gospa plačala z Diners kartico in ji je tudi zavrnilo, poskusijo na drugem POS terminalu in transakcija je uspela. Ne vem kaj je bilo narobe tisti dan z njihovimi terminali, jaz sem se počutila bebasto že po prvi neuspeli transakciji. Zaradi takih stvari jaz raje imam gotovino s sabo, sploh če kupujem špecarijo.




Anonimen -> RE: kartica je blokirana (1.11.2008 23:38:00)

Kaj pa vem, jaz lahko rečem samo, da nimam pojma, kdo je kriv


Vcasih so samo preobremenjene linije. Glede na gneco v trgovinah je to cisto mogoce.
Meni je v sredo potegnila ba tudi sele po par poskusih. Je slo pa za nekaj dnevnih € in se mi tako majhnin zneskov enostavno ne da z gotovino placevat in vedno potegnem ba. Pa ni bilo prvic pred prazniki, da se mi je to zgodilo. Tko da ni nihce kriv, samo masa, da prevec naenkrat vsi kupujemo.




ta.nja -> RE: kartica je blokirana (2.11.2008 8:11:30)

IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Mateja, mi je žal, da se ti je to zgodilo, ker to res ni prijetno.

Mi pa ni všeč, ko naprimer nekomu v trgovini kartica ne "prime" oz. se izpiše, da je zavrnjeno; da je prekoračen limit;...
in pol se ta stranka ponavadi razburja tam nad prodajalko in nad terminalom.

Saj ne rečem, verjetno res kdaj pride do pomote in napake na sistemu, samo večinoma pa je dejansko stanje res tako, da na računu ni denarja. Sicer pa v nobenem primeru ni kriva za to prodajalka.


No pri meni se je prejšnji teden ravno to naredilo. Prišlo je do napake. Plačevala sem na pošti , ko mi uslužbenka pravi prekoračen limit. Denar pa gor. Me je blo tok sram. Sem ji rekla naj še enkrat proba in evo je potegnilo.




alička -> RE: kartica je blokirana (2.11.2008 8:40:21)

Očitno imam srečo, že trkam na les. Skoraj vedno in vse plačujem s karticami, pa še nikoli nikjer nisem imela problema, razen tega, da so bile linije preobremenjene in je prodajalka prosila, če lahko plačam z gotovino (december).




tajtaja -> RE: kartica je blokirana (2.11.2008 13:47:31)

Jaz pa grem običajno pred nakupom na bankomat, dvignem keš in tako plačam na blagajni, ali pa imam vsaj toliko v denarnici, koliko plačujem z kartico, za vsak slučaj...če bi mi zavrnilo.
Ker se mi je to že večkrat zgodilo, pa sem mela gor denar.
NPr., v Šparu na blagajni prekoračen dnevni limit, pa sem šla dva koraka vstran dvignit na bankomat, pa je bilo vse v redu!
So pa že za mano stegovali vrat in gledali, kaj se dogaja...hudo neprijetno!




Anonimen -> RE: kartica je blokirana (2.11.2008 14:14:25)

So pa že za mano stegovali vrat in gledali, kaj se dogaja...hudo neprijetno


Zakaj bi mi bilo neprijetno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. To pa res ni moja stvar, ce sistemi ne delajo ali so preobremenjeni.




kaya2007 -> RE: kartica je blokirana (2.11.2008 14:36:26)

no, z bančnini karticami sem do zdaj imela kar srečo, imam pa kar naprej s.ranje z zdravstvenimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sem že ne vem kolikokrat stala potem v vrsti, da bi uredila zadevo in se vedno izkaže, da so oni kaj zmutili ali kaj jaz vem kdo. in kako je šele to zoprno, ko prideš k zdravniku in po čakanju na vrsto ugotoviš, da itak ne boš ničesar opravil!




Stran: [1]