lulanje "v spanju" (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


tlb -> lulanje "v spanju" (13.11.2008 18:55:34)

Naša mala 3letnica je suha od 2leti8mes, prehod na kahlico/stranišče je potekal brez večjih zapletov. Ponoči pa sem ji še vedno puščala pleničko (mogoče je tu napaka?! ampak po toči zvonit je prepozno...).
Čez dan še kar spi, od 2-3 ure. In velikokrat se med spanjem polula (vrejetno tako trdno spi?). Pa pazim, da ne pije preveč pred spanjem, pa gre lulat pred spanjem, ampak se velikokrat polula, sploh, če spi dlje. Problemi so tudi, ko se kam dlje (2-3 ure) odpravimo z avtom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] hura za fene v hotelih ;) Plenička čez noč pa je težka vsaj kak kg če ne več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

a ima/je imel še kdo takšne probleme? kako pristopit k reševanju?

hvala za vse namige!




zinkazi -> RE: lulanje "v spanju" (13.11.2008 19:32:50)

Normalno je, da otroci za spanje potrebujejo pleničke dalj časa kot v budnem spanju. Že prehod na kahlico ali stranišče za otroke ni enostaven. Med spanjem večina otrok še potrebuje pleničke, ker v spanju še nima občutka za poln mehur. Najprej bo suha med dnevnim spanjem, ponoči se lahko zgodi, da tudi eno leto dalj rabijo pleničke. Odvzemat pijačo, dokler je to še normalno ni potrebno. Kadar greste kam na pot, pa naredite postanek in pojdite lulat. Plenička med dnevnim in nočnim spanjem je normalna potreba vseh otrok, ko so podnevi že suhi.




Stran: [1]