barvanje oblačil (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


a.jda -> barvanje oblačil (20.11.2008 19:57:39)

Živijo.
Pričakujem fantka, prva je bila pa punčka. Zdaj mam dosti roza cotk za dojenčka. Sem morala vse sama kupiti, nič nisem dobila sposojeno.

Zdaj me pa zanima, če jih lahko pobarvam z modro barvo in katero barvo  - znamko priporočate - še nikoli nisem barvala oblačil. Ena znanka je rekla , da je ona vse tako pobarvala v stroju in ni šla potem pri pranju nič barva dol.
jaz sem malo v dvomih glede tega barvanja, če je to v redu za dojenčka.

Se mi pa res zdi škoda, ker smo mogli že v prvo vse kupiti, v drugo pa prav tako, vsaj glede oblekc.

Če ste že barvali in se je posrečilo, mi prosim napišite postopek.

Hvala.




želva -> RE: barvanje oblačil (20.11.2008 20:47:40)

jaz sem že parkrat takole barvala in se lepo pobarva, razen kakšne niti ali elastike, ker je drugačen material. Barva se pa tudi ne spira.

Kupiš barvo, saj dost zbirat ne moreš, daš v stroj z soljo ali kako že, sem že pozabila, drugače dobiš pri barvi vsa navodila zraven.

Mislim, da nima dojenčku kaj škodovati. Mi imamo tudi v prvo punčko., zdaj še ne vemo točno kaj bo, če bo fantek bom sigurno obarvala oblačilca, ker so praktično nova in je škoda drugo kupovat.  Saj roza ni neka močna barva in se lepo prebarva.,




glen -> RE: barvanje oblačil (20.11.2008 21:26:06)

Jaz bom tudi neki oblekic iz roza pobarvala v modro ali sivo ker zdaj pričakujemo fantka.
Barvo bom najbrž kupla v D&M




alička -> RE: barvanje oblačil (20.11.2008 21:34:15)

Barve, ki jih imajo v DM so dobre (ESWA), priložena so navodila. Postopek je enostaven, barvaš v stroju in brez problema lahko takoj zatem pereš belo. Brava je obstojna in mislim, da dojenčku nima kaj škodovati. Da boš ziher pobarvana oblačilca še enkrat operi. Barvala boš lahko v temnejše barve, mislim da ti svetlo modra ne bo prekrila roza. Če želiš imeti bolj bogato barvno skalo, kot jo prodajajo v DM  pa obišči kakšno Hobby trgovino.




a.jda -> RE: barvanje oblačil (21.11.2008 7:41:43)

A je katera barvala iz roza v svetlo modro?




Piruri -> RE: barvanje oblačil (21.11.2008 8:30:32)

e boš barvala roza v modro, boš ven dobila lila ali viola, ker barva ne prekiva ampak se meša že z obstoječo...če želiš imeti svetlo modro, ti priporočam, da si kupiš od Colorelie ali mogoče jo ima tudi Eswa, razbarvilno barvo (čudno sem to prevedla), ki ti bo obstoječe roza cunjice spremenila v belo, pol pa postopek ponoviš z željeno barvo.

ESWA barve so najboljše in najlažje za uporabo, ker ti jih ni potrebno predhodno mešat ali pa dodajat med pranjem...ti samo daš v boben obe posodici iz škatle in ju zasuješ z 1 kg soli (lahko tudi najcenejše) čez pa daš mokre oblekice...in daš prat na najkrajši program (bres praška)...in pol pa še enkrat opereš s praškom...

Pri barvanju se ti sintetični materiali ne bodo pobarvali, vendar v teh primerih mislim, da so sukanci in elastike lahko beli...

Dojenčku pa ne škodijo, ker sem enako tudi jaz naredila....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in mi je še ena pediatrinja zagotovila, da nima vpliva...




Najaa -> RE: barvanje oblačil (21.11.2008 9:01:00)

O super za tole temo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Mi imamo prvo punčko in seveda ogromno roza oblačil in sem že razmišljala, da če bo drugi fantek, da bi barvala oblačila. Ker je res škoda vseh teh cotk.




zaliga -> RE: barvanje oblačil (15.11.2009 18:18:49)

Pozdravljene,
sicer je tema že zelo stara...ampak vseeno bi prosila za pomoč.
Kje pa se dobijo te Eswa barve? prosim?
Sem vpisala na netu, pa nič ne vrže vem v slovenčšini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Hvala in pozdravček!




lenca1 -> RE: barvanje oblačil (16.11.2009 7:49:29)


IZVIRNO SPOROČILO: zaliga

Pozdravljene,
sicer je tema že zelo stara...ampak vseeno bi prosila za pomoč.
Kje pa se dobijo te Eswa barve? prosim?
Sem vpisala na netu, pa nič ne vrže vem v slovenčšini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Hvala in pozdravček!


V DM-ju.




Stran: [1]