Hripav glas.... POMOČ (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Nann -> Hripav glas.... POMOČ (25.11.2008 21:03:46)

Se vam je kdaj zgodilo, da je imel vaš otrok hripav glas oziroma, da je na trenutke izgubljal glas?
Naša je prejšnji teden ful kašljala, pa smo potem umirili kašelj z inhalacijami - kamiličnimi, no in zdaj ima zelo hripav glas oziroma na trenutke ga kar zgubi...
V bistvu sploh nevem kako bi vam to opisala. Ima tut malo nižji glas. Recimo tako, kot če se vam je kdaj zgodilo, da ste po kakšnem prehladu malo izgubile glas, malo hropiš in nekaj podobnega...




zmajaz -> RE: Hripav glas.... POMOČ (25.11.2008 21:45:36)

Naši se je to tudi že zgodilo - najprej smrkav nos, potem še kašelj, na koncu pa je par dni bila čisto hripava oz. skoraj brez glasu. Je minilo samo od sebe v 2-3 dneh.




A.N.J.A. -> RE: Hripav glas.... POMOČ (26.11.2008 6:17:52)

Ja, smo imel - laringitis. Sploh ni govoril par dni! Ampak nimaš kaj pomagat - čajčki, inhalacije... Virusna okužba pač.
Lp




NATAŠI -> RE: Hripav glas.... POMOČ (26.11.2008 7:32:47)

naš ima hripov glasek že mesec dni skupaj... pa ne kašlja, ne smrka, nič ... in kličem zdravnico pa je rekla naj delamo parne inhalacije in to je to .... zaradi suhega zraka ...




Maxica -> RE: Hripav glas.... POMOČ (26.11.2008 11:00:31)

Ja, pred kakim mesecem dni sta oba to imela. Laringitis oz. vnetje glasu. Poskrbi za čim bolj vlažen zrak v stanovanju, inhalacije, jaz sem jih delala kar iz kamilic, pa jedla sta, po nasvetu zdravnice, Islamint bombone, ki so prav proti hripavosti. Se poštima v parih dneh.
So pa imeli otroci prijateljic tole tudi v hujši obliki, ko se začnejo otroci ponoči skoraj dušiti oz. tako zelo lajajoče kašljati in jih je baje v takem primeru odnesti na mrzel zrak, pomaga pa je tudi Claritine.




Anonimen -> RE: Hripav glas.... POMOČ (26.11.2008 11:24:49)

Mogoce apisirup [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

med s slezom, materino dušico in propolisom lajša bolezni dihal, pospešuje izkašljevanje, blaži dražeč kašelj in omili hripavost, kot posledico prehladnih bolezni.




LenaG -> RE: Hripav glas.... POMOČ (1.12.2008 13:40:54)

Tudi pri naši trimesečnici se je začeloz nahodom, kije po 3 dneh izginil. Prišla pa je hripavost, ki sedaj traja že 2 tedna. Smo bili prejšnji teden preventivno pri pediatrinji in jo je pregledala. Ni bilo nič videti in tako nam je redkla, da dokler se normalno doji in nima vorčine ali je bolj "tečna" kot običajno, da nimamo kaj skrbeti. Tudi pred laringitisom so me posvarili, najbolje se ga pa prepozna po lajajočem kašlju in težkem dihanju. Meni so rekli da v tem primeru  najbolj pomaga parna inhalacija in seveda potem takoj k zdravniku, ker kot so že napisale obstaja nevarnost zadušitve zaradi otekline glasilk. Tudi naša nič več ne "grgra" in mi je prav hudo, ko slišim kako je hripava[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




anonimenX -> RE: Hripav glas.... POMOČ (8.5.2009 6:42:47)

ei mene pa zanima ... k sm star 13 let ... me zanima kako nej odpravm hripav glas ... ja to je tko ... nism vec dojencek ampak ... smo meli eno zurko in smo vpili ko norci ... tko da ... sm zdei hripav ... a mogoce kdo kei ve ... ce pomaga "neo angin" ... al kj podobnga ??? 




Stran: [1]