TAŠČA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


darjatimci -> TAŠČA (1.4.2005 12:51:19)

Kako prosim,a si ti resna,kje si pa tega najdla a jih je kaj viška,bog s tabo Amoss.:zmeden2::zmeden:




Amoss -> TAŠČA (1.4.2005 12:56:27)

Kaj naj rečem me zdaj razumete zakaj prenašam taščo?
Saj ne, raje vse sama naredim pa imam blažen mir kot pa da morem prenašat zoprno taščo.Sicer pa je res od boga poslan, če odšteješ taščo.Če jaz ne morem doma res naredi vse, pospravi,skuha, lika, pere,...Nimam besed.Samo taščo bo treba skulirat ba bom kot angelček-blažena.:sloncek:




darjatimci -> TAŠČA (1.4.2005 13:03:59)

Pol ga pa drž in ne spustit,pa bosta že skupaj taščo ugnala:sloncek:




ivana25 -> TAŠČA (1.4.2005 13:38:17)

Živjo!

Na sreco nimam takšnih hudih izkušenj, lahko pa podam svoje mnenje.

Zelo dober se mi zdi izrek, da se moraš z možem odseliti tako daleč, da te tašča v copatih ne bo mogla obiskati. Vem, da to ni vedno mogoče, vendar pa moramo v vsakem primeru staršem nekako dopovedati, da si mislimo ustvariti svojo družino, oni pa so le nekakšni "zunanji opazovalci".

Če pridejo starši k nam na obisk (in obratno) se morajo obnašati KOT GOSTI! To morajo nekako dojeti, da se da kasneje zmeniti za vse ostalo, ki je potem le stvar dogovora (pomoč v gospodinjstvu, čuvanje otrok...).

Verjamem, da zna kakšen njihov nasvet priti zelo prav, ampak spet- to je le njihovo mnenje, kako se pa bova s partnerjem odločila, pa je najina stvar.

Torej je ključno, da v vseh dogovorih s starši z možem delujeta KOT CELOTA! Najprej se vidva pogovorita in zmenita o zadevi in šele nato sporočita staršem. Navadi moža na to, drugače ne bo šlo zlahka s taščo. Ponavadi se najbolje obnese (vsaj pri nama), da potem on kontaktira s svojo družino, jaz pa s svojo. Tako se izogneva zameram, če morava sporočiti nekaj, s čimer se starši ne strinjajo. V nekaj letih, kar ravnava na ta način, se s taščo nisva skregali niti enkrat, tudi on se ni z mojo mamo.

V glavnem, s starši sva te zadeve hitro razčistila, povedala sva jim, da jih bova kdaj potrebovala, in jim bova takrat to tudi povedala ter jim bova zelo hvaležna, če se bodo odzvali.

Na žalost pa je po mojem kdaj res treba pretrgati vse stike, da starši to dojamejo... ali pa tudi ne dojemejo nikoli!

Amos, držim pesti zate! Misli nase, na otroka in na moža- vi ste družina in morate držati in delovati skupaj!

Čim več sončka želim vsem! :)
Ivana




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.4.2005 16:40:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




india -> TAŠČA (1.4.2005 17:46:23)

Amoss, pri vsem skupaj ne razumem dveh stvari: ti si sicer odločena narediti temu vsiljevanju konec. A pri tem ne omenjaš tasta več kot enkrat -kaj pravi on na vse skupaj, pa drugo, proti koncu sem spet zasledila namig, da je treba narediti konec, da se ona ne vseli k tebi!
Ja pa saj to menda ja odpade iz kombinacije??? ALi ti vseeno dopuščaš to možnost???:zmeden::zmeden::zmeden:




Amoss -> TAŠČA (2.4.2005 6:54:10)

Moja se je tudi že v službi zmenila da bo imela 14 dni dopusta da bo lahko neomejeno ob vnuku in prav tako kot pri tebi MAJA.Mogoče pa mama skupno taščo:)-
Tast pa je tiho, nič ne reče, če pa jikdo kaj nazaj reče se pa postavi za njo,....Tak da ne vem točno kaj on misli.:((




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.4.2005 12:47:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Amoss -> TAŠČA (2.4.2005 13:53:02)

Ja samo lastni mami je teže povedati svoje, kot pa tašči.:((Tak da bodi srečna če imaš dobro taščo in takšno mamo.:)-




zi&mm -> TAŠČA (2.4.2005 14:21:06)

Pozdravljena Amoss,

tebi pa mora biti zelo hudo; moja je na drugem koncu Slovenije; vidimo se 1x na 2meseca, slišimo pa skoraj nič tako da imam zlati mir :)-:)-:)- se je sicer poskusla na začetku nekaj umešavat v zvezo in samo nosečnost ter govorila kako bo kupila to in ono, pa kaj moraš jest, delat in kaj ti jaz vem še kaj ampak smo se kr hitro dogovorile, da za otroka bova kupovala SAMA in da ne potrebujeva še drugih sto nasvetov8)8)8) glede vzgoje, oblačenja, hranjenja; sem pač take narave, da povem vse direkt v obraz in nisem tiho.
Sedaj je mir, grem k njegovim na dan ali dva in me včasih niti ne vpraša kako sem, kako je bilo na pregledu; ker ji najbrž ni prav, ker ne dovoliva, da bi se vmešavala.

Ampak kaj na vse to pravi tvoja mama? Najbrž bi ona, da bi ti pomagala pri vsem tem? Moja se je ponudila za pomoč ampak samo v primeru, če bom imela težak porod in 1teden bo pri meni, ker bo mož službeno odsoten. S tem, da smo se z mojim to že prej skupaj dogovorila in nama moji že od samega začetka kr veliko pomagajo; nakup hiše, obnova in ostalo ne pa pri kupovanju za :duda:. Moj tata pravi: to kar sta skuhala, to bosta pojedla. In verjemi, da ima prav.

No, upam, da boš čimprej rešila to zadevo s taščo.
Kdaj pa imaš PDP?

Uživaj kolko se le da, pa brez tašče.

Lp,

:nosecka:Mili




KMALU -> TAŠČA (4.4.2005 8:33:58)

Oprosti, ampak take bedarije sploh ne obstajajo. Reci ji, da je to tvoj otrok in, da bos ti odlocala kje in kdaj se bo z njim kaj zgodilo. Povej ji, da bos vesela pomoci, ce jo bom rabila, kar tako v naprej pa se ne nameravas nic dogovarjat.
Ce bo se kaj odpirala usta pa se obrni na peti in odidi stran od nje, naprej naj se pa tvoj partnes z njo ukvarja - saj je njegova mama..




KMALU -> TAŠČA (4.4.2005 8:36:20)

Pa se tole, ce bos tako neodolcna mamica, kot si snaha, ne bo dobro za nikogar.

Pa srecno nosecnost ti zelim.




Amoss -> TAŠČA (4.4.2005 14:38:21)

Zdaj sem že naredila par korakov v to smer.Povedala sem ji že da bom krst naredila v ožjem krogu, ker se nama pač za 100 ljudi škoda denarja, pa gremo raje z :duda: septembra na moreje.
Pa ji niti malo ni bilo prav, povedala sem ji in tudi naredila bom tako!
PDP imam 30 Maja.




miskahiska -> TAŠČA (5.4.2005 12:27:51)

Bravo Amoss, kar tako naprej.

Ja moja tašča je tud ena taka tipićka tašča. Non-stop se neki vmešava - pa v gospodinjstvo, pa v to kakšne zavese naj imam, pa vedno mi poturi neke stare stvari, ker mi bodo kao prav prišle (npr.stare zavese, star bištek...). Aja pa tud moja barva las ji gre v nos. Mislim ej!

Sprva, ko sva se s fantom skupi preselila, je ona rekla, da se bo kar ubila, da nima več za kaj živet. JAO JAO

Zdej po 3 letih se je pa že mal unesla. Ji je fant oz. mož lepo povedal, da ga ni treba klicat 2x na dan, tako da je zdej kar mir. JUPI

Joj pa v času dopusta je vedno :hudicek: - čisto vsako leto, ko sva šla na morje (v apartma mojih staršev), je njegova familija ravno takrat (par dni pozneje) prišla na dopust v isti kraj. Vsak dan so prihajali k nama in nama solili pamet.

Punce, če se vam da si preberite še tole "prečudovito" zgodbico z morja...

No smo se en dan zmenili, da prideta moževa starša k nama na večerjo ob 19h. Sem si rekla, fino, zdele se še mal na balkonu posončim, potem pa začneva s kuharijo. In vesta kdaj so se prikazali - tri ure prej!!!!! Logično, da nisva imela še nič skuhano.DDDD
In pazte to - s sabo so privlekli kalamare in ribe. Da bomo imel kao to za večerjo; prav žaljivo! No potem je moja posesivna tašča začela...daj mi desko, da spucam kalamare, daj mi nož, pejt umit to in ono, joj kakšno zanič dilo imate, pa ta nož je za v smeti...HA HA In ti gre v avto in iz prtljažnika potegne svojo dilo, svoj nož, svoje kuhinjske krpe. :zmeden: Aja pa še to, cel hladilnik mi je zasedla s svojo hrano (oni so bli v kampu in niso imeli hladilnika), če jo lahko kao pusti notri nekaj dni, bodo že prihajali iskat. In midva reveža sva morala imet svojo pijačo zunaj, tako da sva jo mogla v banji hladit.

In meni je potem resnično prekipelo, sem ji povedala v faco, da je to stanovanje mojih staršev in da mi nima ona kej ukazovat. Pa so se lepo pobral. Še zdej o men grdo govorijo, pa mi je kar mal hudo, ker sem ful čustven človek.

Pa še to, ko sva jima povedala veselo novico:nosecka:, nista bila nevemkako navdušena; je pa tašča že začela s svojimi - dajta ji takointako ime.

Sori punce, ampak sem si mogla mal dušco olajšat. hehe

Lepo se mejte, božahte svoje bušije in se kej beremo:sloncek:




Amoss -> TAŠČA (5.4.2005 12:57:48)

Veš ti povem da sma si midve kr blizu.Meni je hudo da bi se komu zamerla in imam slabo vest in cele noči ne spim če sem se s kom skregala in premišljujem kako bi to popravila,...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.4.2005 13:41:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Amoss -> TAŠČA (5.4.2005 13:49:26)

Ne zavedaš se kako super taščo imaš.Zamisli pa si da bi ti hodila okoli štedilnika in ti solila pamet kako in kaj in ti zbijala moralo.




urskakr -> TAŠČA (11.4.2005 20:46:07)

Amoss, kako se kaj odvija? Tudi sama sem bila prepricana, da se bom odselila k fantu in njegovim starsem, pa sem si v zadnjem tednu premislila, ker sem zacela malo premisljevati, da tasca katero sem imela za super zensko le ni to. Saj ne recem, da je slaba, ampak mi daje same neke nasvete o nosecnosti, pa kako bo vnucka pazila, pa da naj si prinesem iz podstresja zibelko od fanta, da se ima posteljnino(staro 29 let)...Vse skupaj mi je dalo misliti, da ne bom imela mira, da se bo mi vtikovala v otroka... Imam pa zdaj probleme, ko sem fantu rekla, da naj ziviva pri meni, kar bi bilo tudi za mene lazje, saj sem zaposlena doma in se ne bi rabila vozit vsak dan sem in tja, in tudi z otrokom bom vec skupaj. Pa se on noce preselit k meni. Je tudi edincek, ni tipicen predstavnik . Je mamin sinko, ampak tako hudo tudi ni. Ne recem, da se z mojimi prevec dobro razumem, ampak vem, da se ne bodo vtikovali v vzgojo, v otroka in ne med naju.In sedaj me to dusi iz dneva v dan, saj ne vem kaj narediti, kako prepricati fanta da si pri meni narediva stanovanje. Tudi , ce bi bila pri njemu bi si se morala vse opremiti. In tudi pri meni je dvakrat vec prostora kot pri njemu, kjer bi dojencek imel zelo majhno sobico- je mansarda. Za drugega otroka pa sploh ni prostora. Ni kaj, nic kaj prijetna situacija. Mislim pa, da se zeti z tascami in tasti bolje razumejo kot snahe z tascami ali se motim?:(




Lunca1 -> TAŠČA (12.4.2005 5:36:05)

Miska hiska za drugo leto ti svetujem da za morje reči da greste v en hotel nekam drugam, vi pa pojdite potem v ta isti apartma. Pa naj vas iščejo če želijo.




Amoss -> TAŠČA (13.4.2005 12:15:07)

Sem ji že par krepkih povedala.Rekla sem ji da si ne rabijemati dopusta, da če jo bom rabila ji bom že povedala.Pa je kr molčala seveda z dolgim nosom.Ni ji bilo prav da bo fant imel očetovsko dopust, zato krpotem je nebom rabila, ker fant vse naredi.:)-
Kar se pa tebe tiče reči fantu da ti greš k tvojim domov živet in da če želi naj gre z vam ain če ne naj pa ostane pri mamici.Boš videla kako hitro bo razmislil.Tud moj dobi večkrat ultimat, al tak al pa nič.Sem pa ena :hudicek: nosečnica, z malim :duda: včasih kr malo izsiljujem fanta.Ja kaj pa naj, če pa drugače pa mu ne pridem do živega.:)-:)-:)-
Pa tako ga počasi postavljam na svoje noge in odvajam od mamine zize, pa vete da uspeva, čeprav pa vem da ni lepo izsiljevati.Ampak ne morem si pomagat:hudicek::hudicek:




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]