preživnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Polona31 -> preživnina (1.12.2008 8:42:56)

Pozdravljeni!

Vem da se marsikateri oče želi izogniti plačevanju preživnine, da išče vse mogoče izhode, prireja podatke...vendar so tudi nekateri, ki se svoje odgovornosti zavedajo,pa...je zaposlen v podjetju, ki "dobro stoji" saj si direktor privošči ves mogoč luksus, tudi plače so precej visoke, vendar zadnji čas so zneski samo na papirju, do nakazila na račun pa pride redko redko kdaj, oz. tako pogosto da je delavcem onemogočena izredna odpoved. In kaj naj v takšnem primeru stori starš-oče otroka? Želi nakazati preživnino, ki je izračunana glede na plačo, ki jo je dobival pred časom, sedaj pa...? Si denar za preživnino, položnice...sposoja pri svojih starših, sorodnikih...Na koga se naj obrne? Kje naj poišče pomoč?




Kerensa* -> RE: preživnina (1.12.2008 8:46:22)

Pove inšpekciji, kaj se dogaja v firmi. Za začetek. Po prijavi je zaščiten pred odpovedjo (s strani direktorja odpoved, jasno), vendar nekaj časa traja, da se kaj premakne, če sploh se, saj je vprašljivo tudi, kako so urejeni papirji v podjetju in od kod direktor "lahko" prikaže denar za svoj luksuz.

Drugače pa mu ne preostane drugega kakor honorarno delo. Do nadaljnjega. Ali tvoje potrpljenje, da razumeš situacijo in počakaš, da se nekako uredi.




Stran: [1]