| 
	   
	    | 
		    
			  | Lenny ->  Spet torta ;)  (7.4.2005 11:29:11) |  
			  | »JOGURTOVA TORTA Z JAGODAMI«
 
 
 BISKVIT
 10	dag	masla oziroma margarine
 10	dag	sladkorja
 1		vanili sladkor
 1		ščepec soli
 1		jajce
 10	dag	moke (pol gladke pol ostre)
 1/2		žličke pecilnega
 rum (po želji)
 
 NADEV
 9	lističev svetle želatine (ali 3 velike žlice   želatine v prahu)
 60	dag	navadnega jogurta
 20	dag	kisle smetane
 40	dag	jagod
 jagodna marmelada
 10	dag	sladkorja
 sok pol limone
 rum (po želji)
 
  MASLO, SLADKOR, VANILI, SOL, RUM IN JAJCE STEPAMO, DOKLER SE SLADKOR NE RAZTOPI. MOKO IN PECILNI ZMEŠAMO IN POČASI PRIMEŠAMO V TESTO. TORTNI MODEL NAMASTIMO, POMOKAMO IN NAPOLNIMO S TESTOM. PEČEMO CCA 20 MINUT NA 200OC. PEČENO OBLATO PUSTIMO POPOLNOMA OHLADITI.
  ŽELATINO PRIPRAVIMO PO NAVODILIH Z EMBALAŽE  IN PUSTIMO, DA NABREKNE.
  JOGURT ZMEŠAMO S KISLO SMETANO, SLADKORJEM, RUMOM  IN LIMONINIM SOKOM SOKOM. MEŠAMO TAKO DOLGO, DOKLER SE MASA NEKOLIKO NE SPENI IN SE SLADKOR RAZTOPI.
  ŽELATINO RAZTOPIMO NA VODNI KOPELI, MED MEŠANJEM OHLADIMO IN PRIMEŠAMO K JOGURTOVI KREMI. ZA KRATEK ČAS POSTAVIMO V HLADILNIK. MASA JE DOVOLJ OHLAJENA, KO PRI MEŠANJU ZA KUHALNICO OSTANE DOBRO VIDNA SLED.
  JAGODE OČISTIMO, OSUŠIMO IN NAREŽEMO NA ČETRTINE. POLOVICO JAGOD PRIMEŠAMO KREMI IN JO ŠE ZA NEKAJ ČASA POSTAVIMO V HLADILNIK.
  OBLATO TANKO NAMAŽEMO Z MARMELADO IN POKRIJEMO S HLADNO KREMO, KI JO GLADKO RAZMAŽEMO IN POSUJEMO ŠE Z OSTANKOM JAGOD.
  TORTO V MODELU POSTAVIMO V HLADILNIK IN PUSTIMO, DA SE ŽELATINA POVSEM STRDI. OKVIR TORTNEGA MODELA ODSTRANIMO TIK PRED SERVIRANJEM.
 
 Se opravičujem za velike črke. Stvar je v originalu napisana tako.
 Dober tek, se splača poskusiti!
 :)
 
 |   
	          | 
 |  |  |