Hitro, enostavno in nevsakdanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


1ksantipa -> Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 17:46:54)

Dajte plis svetovat kak recept za božično večerjo. Nisem ljubiteljica kuhanja, zato naj bi bil recept enostaven. Pa da ni ravno svinjska pečenka, no.

Kaj lahko skuhamo antikuharice?




Kerensa* -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 17:47:47)

IZVIRNO SPOROČILO: 1ksantipa
Kaj lahko skuhamo antikuharice?

Prave antikuharice, kakor sem jaz, bomo šle ven na večerjo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




1ksantipa -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 17:48:44)

Nisem tradicionalistka, daleč od tega, sam za božični večer bom pa kar lepo doma.




Pikapolonica_ -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 17:49:45)

A mora biti nujno hitro, ali je lahko samo enostavno in nevsakdanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]?




Mišni -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 17:50:22)

Kupi fundi (fondue), pa potem lepo koščke mesa notri namakate. Družabno, nekaj posebnega in predvsem biolj enostavno ne more bit.




Pikapolonica_ -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 17:54:04)

Čisto kamot lahko pripraviš kakšne lignje, jih lepo opereš, sčistiš, osušiš, narežeš na palčke ementaler, oviješ s pršutom, daš v ligenj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in popčeš na olivnem olju,
Lahko tudi narediš žepke iz puranjih zrezkov (jaz jih oblikujem kar iz zobotrebcev), daš not šunko, sir, po želji..., spaniraš in popečeš.




1ksantipa -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 18:00:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Kupi fundi (fondue), pa potem lepo koščke mesa notri namakate. Družabno, nekaj posebnega in predvsem biolj enostavno ne more bit.


S tem nimam izkušenj.
Kake omakce pa pripraviš?
A meso pa prej spečeš ali kako?
Ta ideja mi je res všeč, ker se mi tud naslednji teden obeta mini žurka, pa bi lahko to uporabila.




Mišni -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 18:04:46)

IZVIRNO SPOROČILO: 1ksantipa

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Kupi fundi (fondue), pa potem lepo koščke mesa notri namakate. Družabno, nekaj posebnega in predvsem biolj enostavno ne more bit.


S tem nimam izkušenj.
Kake omakce pa pripraviš?
A meso pa prej spečeš ali kako?
Ta ideja mi je res všeč, ker se mi tud naslednji teden obeta mini žurka, pa bi lahko to uporabila.



Omakce lahko pripraviš, ampak jaz jih kar kupim. Npr. majoneza, ajvar, lutenica, senf, lahko kakšna sirova (tista mekiška), guacamoli, kakšen tzaziki ali karkoli imate pač radi.
Mesa nič prej ne spečeš. Samo razrežeš na majhne kose, tako da potem po 2 gor na  viličko daš, na primer. Jaz ponavadi kupim piščanca, pa svinjino, lahko je tudi kakšna mlada govedina oz. teletina, pa hrenovke, če ima kdo rad. Meso daš vsako vrsto v svojo skledico in potem po želji pikajo in vilčke dajejo v olje v posodi, ki je nad gorilnikom.
Je pa edino fajn, če posodo z oljem prej na štedilniku segreješ, ker na gorilniku dooolgo traja, da se segreje. Saj potem, ko je že segreto, se fajn peče ves čas.

Pa moraš imeti precej kruha, ker tega se kar precej poje, medtem ko se čaka, da se bo meso speklo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




anckabancka -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 18:17:45)

Sem hotela tudi jaz fondi predlagat. Mi ga bomo tudi jutri pekli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

K omakcam pa pri nas damo še: omako s kislo smetano in hrenom, pa grah z majonezo, kisle kumarice, gobice, olive, vložene čebulice...




1ksantipa -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 18:19:46)

Sem šla mal pokukat glede fondija. Spodaj naj bi se kurilo z nekim gorilnim gelom. Kje pa se to kupi? Fondi menda lahko kupim v Merkurju? Mora biti posebej rečeno za mesni?
Mater, ko se vse zadnji trenutek spomnim!




ajataja -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 18:33:13)

Jaz pa delam gobji biftek je sicer mal več dela ampak zelo okusno.




1ksantipa -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 18:56:28)

Recept?




ajataja -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 19:53:03)

Najprej skuhaš eno piščančjo bedro in prsa.Posebej prepražiš tri velike čebule dodaš 500 g gob(jaz jih imam v skrinji,ker jih sami nabiramo-več vrst je bolje je) vse to stenstaš da voda izpari.Dodaš en česen,malo mlete paprike,vegeta, poper ,sol,majaron,timijan .Meso narežeš dodaš žlico majoneze in žlico senfa premešaš v  gobe in  zmiksaš v multipraktiku.To jaz delam že 5 let in vsi ga hvalijo kako je dober-boljši od tatarca




muška -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 20:06:15)

jaz bi bila pa najbolj srečna, če bi jedli kak puranji zrezek v smetanovi omaki z gobicami in zraven široke rezance;ali pa finger food varianto;  ampak večerjo nam dela moja mama in bo vse skupaj bolj Domače, se pravi pečenka, pohano meso, restan krompir, riž,.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]


Finger food varianta pa so prigrizki na 1001 način. Jaz te stvari obožujem, je pa dela s tem ojoj. Se pa splača [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Dadi -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 20:31:38)

Še ena brez ideje...malo razmišljam o beluših s pršutom in beluševo omakco...




Mišni -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 20:32:07)

IZVIRNO SPOROČILO: 1ksantipa

Sem šla mal pokukat glede fondija. Spodaj naj bi se kurilo z nekim gorilnim gelom. Kje pa se to kupi? Fondi menda lahko kupim v Merkurju? Mora biti posebej rečeno za mesni?
Mater, ko se vse zadnji trenutek spomnim!



Kurilni gel imajo tudi v Mercatorju, tam nekje pri čistilih bi moral biti. Drugače pa mi ponavadi špirit kurimo, čeprav zdaj bomo menda tudi s tem gelom.
Ja, fondue imaš posebej za meso ali za sir in čokolado. Za sir je posoda iz porcelana ali nečesa podobnega, za meso je pa iz pleha.
Pa ponavadi imajo ti mesni ful posodic še zraven za omake in včasih tudi kroćnike s prekati, da si naložiš omakce. Ampak to zadevo podraži, mi imamo lepo samo gorilnik, podstavek in tak bakren lonec.




CUKRČEK -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (23.12.2008 22:30:27)

http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Piscancji_zur-2789.html



Evo! Tole naredi. Hitro, enostavno, malo dela, ni preveč "drago"...





robinzon -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (24.12.2008 0:03:13)

Tale piščančji žur, ki ga je prilepila cukerček zmeraj vžge. Je pa dobro pred pečenjem v pečici piščančje koščke že prej v ponvi popečt, samo toliko, da zarumenijo. Pa daj jih pečt  v pečico v tako posodo, da z mesom pokriješ dno - da ni prevelik pekač.




NevenkaP -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (24.12.2008 8:20:37)

Če nisi ravno kuharski tip je tale piščančji žur od Cukerčka dobra ideja. Praktično nimaš kaj zamočit, pa v glavnem je vsem všeč.




Hope2 -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (24.12.2008 8:54:26)

Tale piščančji žur pa pri naši familiji ne bi užgal, men že po slikitale bela barva grozno zgleda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Če ste ljubitelji morske hrane, lahk skuhaš škampe na buzaro ali pa spečeš hobotnico s krompirjem. S hobotnico praktično nimaš dela, vse samo narežeš in daš v pečico pečt, s škampi je pa tudi ni nič dela, nasekljaš, prepražiš, začiniš in kuhaš oz dušiš.




anckabancka -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (25.12.2008 23:47:21)

Mi smo lani imeli za Silvestrovo piščančji žur in je bilo super. Pa še veliko dela ni z njim.




rija -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (25.12.2008 23:57:03)

božično večerjo smo sicer že pojedli...pa vseeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

moj svak je včeraj naredil školje na buzari.....smo se zadnji moment spomnili....

jaz pa sem za predjed naredila vrečke iz nekega super tankega testa, leclerk, v katere sem nadevala parmski pršut, olivo in sir....tudi hitro in dobro, predvsem pa izjemno atraktivno za videti....dekoracija iz mini paradižnikov in rukole...hitro zmotaš in pečeno v par minutkah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




CUKRČEK -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (26.12.2008 19:48:27)

1ksantipa
no povej zdaj, kaj si skuhala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
I am watching you!




CUKRČEK -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (26.12.2008 22:05:14)

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK


I am watching you!


Od kje se je pa to našlo????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Tega pa nisem napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




petarda -> RE: Hitro, enostavno in nevsakdanje (28.12.2008 14:43:17)

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK


I am watching you!


Od kje se je pa to našlo????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tega pa nisem napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



scary [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>