|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj naredim?
7.1.2009 21:56:19   
Gina
Mojo hči je pred letom in pol pičila neznana žuželka, osa ali čebela, pojma nimamo. Na pik je imela hudo reakcijo - kožno, pa tudi slabo ji je bilo. Ker ni bilo izboljšanja smo morali 2x nazaj do zdravnika, ker v treh dneh ni nič prijelo. Zaradi reakcije nas je naša pediatrinja poslala na preiskave. Jih je ta mala opravila v Lj, na pediatriji, kjer smo tudi izpolnili en vprašalnik. Aha, pik je bil avgusta, na vrsto je prišla nekje decembra. Nakar dobimo pošto, da je tako zelo alergična, naj pridemo na imunoterapijo. Kličem tja, kaj to pomeni, mi vse razložijo, preberejo njene izvide (ki so mi jih sicer tudi poslali), potrdijo stvar, skratka nič fajn, pripeljem bejbo za zimske počitnice lani tja, spet izpolnim vprašalnik... ne bi razlagala koliko sva vsakič čakali. Po pol dneva ugotovijo, da sem si jaz to vse "zmislila", da nimajo pravih podatkov, da nimam pojma kaj ji je bilo, pa da ni tolk alergična, naj gre vendarle preiskave naredit in jo pošljejo domov! Halo???? Oni so ji delali preiskave, oni so jo klicali, jaz nisem imela nobenega namena niti želje, da bi šla ona na imunoterapijo, oni so rekli, da je tako nevarno, izvide sem dobila na dom, preverila sem po telefonu, nujno naj pridemo so rekli....potem pa zvračajo krivdo name?!! Skratka, očitno je bilo, da so zamenjali izvide, al pa da so nesposobni sploh kaj delat.

Vmes sem povedala pediatrinji kaj se je zgodilo, saj smo dobili tudi račun, kaerega je zavarovalnica plačala za njihovo napako, pa gre kar krepko čez 500eur. Klicala sem jih nazaj, kaj naj zdaj storimo, če bo otroka pičila čebela ali osa, saj je bilo jasno, da ima otrok alergijsko reakcijo in naša zdravnica pravi, da kadar je tako huda lokalna reakcija, kot je bila pri naši, da se temu reče sistemska, na lj. pediatriji pa trdijo drugače, očitno različni zdravniki drugače ocenjujejo situacijo. Skratka, pisala sem jim, ap so bili skrajno nesramni in so ji dali datum za čist navadne teste čez eno leto! (saj so jih že narediliuser posted image ) No, sedaj bo to eno leto minilo in dobim po pošti enak obrazec, kot sem ga že 2x izpolnila, pa poleg tega sta si najmanj dva dohtarja tudi čisto enaka vprašanja in odgovore zabeležila za njihovo evidenco, naj jih ponovno, tretjič ista izpolnim. Me je zagrabilo, da bi jih..... ne vem kaj, samo ne razumem, kako se lahko to dogaja. A se zaj.e.b.a.va.jo z mano in z otrokom, pa z njegovim zdravjem? Kam so dali vse njene izvide, popise?

A naj izpolnim list, al naj se tam skregam, al naj jim pišem, kaj jim je, al naj bom tiho in čakam, kaj nesposobnega bodo spet ušpičili in me naj bo strah zraven? Kaj naj naredim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 22:05:13   
Anonimen
Ma nic, zamizi na eno oko in "odradi" svoje, izpolni obrazec, ga poslji nazaj in dopisi, da sta enaka obrazca ze pri tem in tem zdravniku. Jezit se je brezveze, ker itak ne dosezes nic. Pa vprasaj, kateri so to pravi podatki.


(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 22:11:40   
Čupka

Hm...hecno res. Pa se nisi na alergološkem oglasila z izvidi in vabilom za imunoterapijo?
Ko smo imeli mi nek podoben primer, je naša pediatrinja v pričo mene klicala na vrzov trg in zahtevala da pod "nujno" naredijo preiskave. Direkt od nje sem se peljala z otrokom tja in naredili so vse potrebno.

Verjetno boš morala kar naredit rom pom pom in uveljavljat svojo pravico, saj se z alergijo na pike ni za hecat. Kmalu bo sezona teh pikajočih zadev....

Ali imaš vsaj set za samopomoč (kombinacijo klaritina in medrola)? To je najmanj, kar bi ti morali dati, medtem ko čakaš na imunoterapijo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 22:16:14   
Gina
Ja, seveda sem se oglasila na alergološki z izvidi,na vrazovem trgu, seveda, ki so jih oni naredili. Karkoli sem rekla, so se vedli kot kralji, katerim nič ne moreš. Še ko sem jim pisala, predstojnici,  se je vedla, kot da sem jaz kriva vsega. En mulc 25letni, pač zaposlen kot sestra na oddelku je rekel, da sem sama kriva, ker sem prišla, bi pa doma ostala z otrokom, pa jih ne bi upoštevala. A zdravnike naj ne upoštevam, če mi pošljejo dopis, da je moj otrok v smrtni nevarnosti, če ga ne dam na imunoterapijo? Ma gabijo se mi, ful si ne želim iti tja, ker jim ne zaupam, pa še ne zdijo se mi spoštovanja vredni ljudje, zaradi obnašanja, ter nesposobnosti priznavanja, da so ga usrali.

Set pa imamo, seveda. So nam ga dali, ker mal jih je pa vendarle skrbelo. Pa tudi pediatrinja bi nam ga dala, če bi bilo treba.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 22:19:29   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka


Hm...hecno res. Pa se nisi na alergološkem oglasila z izvidi in vabilom za imunoterapijo?
Ko smo imeli mi nek podoben primer, je naša pediatrinja v pričo mene klicala na vrzov trg in zahtevala da pod "nujno" naredijo preiskave. Direkt od nje sem se peljala z otrokom tja in naredili so vse potrebno.

Verjetno boš morala kar naredit rom pom pom in uveljavljat svojo pravico, saj se z alergijo na pike ni za hecat. Kmalu bo sezona teh pikajočih zadev....

Ali imaš vsaj set za samopomoč (kombinacijo klaritina in medrola)? To je najmanj, kar bi ti morali dati, medtem ko čakaš na imunoterapijo.


medrol in claritine (ali aerius) je... dokaj švoh reč. to so dali men, pa mam zapoznelo reakcijo pa je samo 'delno sistemska'. če je zadeva res resna bi mogla dobit epi pen (epinefrin).
sicer pa tut mene zanima, a si mela izvide s sabo? ker če si jih lahko rečem samo wtf... in kje je to blo? ker mene so na golnik napotil v alergološko ambulanto in pol na imunoterapijo ampak me je kr mal minil ko tole berem (men se namreč reakcije slabšajo, vsakič je hujš user posted image ).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 22:26:15   
Gina
Ja, je kar težko verjet, a ne. Ampak je res. Izvide sem imela s sabo, tiste, ki so mi jih poslali. Celotne izvide pa so imeli oni in jih še imajo. Pa še ene teste so naredili tisti dan, ko je bila v bolnici, da so vsaj malo lahko upravičili njeno bivanje tam. Ne vem kakšni so izvidi, niti kje so, če me prosijo za osnovne podatke za osnovno testiranje. Ma me ma da bi šla kar kam drugam na testiranje.

Vem da medrol in antihistaminik ni isto kot epi pen . Ampak ta hip jih pač nič ne brigamo, niti ne vemo, koliko je huda alergija. K sreči je ni lani nič pičilo.Pa epi pen se dobi menda samo v italiji oz. v tujini za lasten denar, a ni tako, da ti ga zavod za zdravstveno ne plača? tega v bistvu ne vem, a mi poveš, kako to gre?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 22:28:20   
Gina
Golniška ambulanta je načeloma tretirana kot najbolj strokovna pri nas. PO moje imajo res kar fejst dobre izkušnje, tudi sama sem bila pri njih, saj imamo alergije v družini in sem bila relativno zadovoljna. Z njihovo ljubljansko ambulatno pa ne. Tole se je zgodilo na pediatriji v lj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 22:50:44   
Anonimen
Teb se pa res dogaja z našim zdravstvom.user posted image Pa brez zamere, sem mogla to napisat. Kot da te lovi.user posted image

Upam, da je vse ok z malo zdej.user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj naj naredim?
7.1.2009 23:09:38   
darja72
Kaj pa Bolnica Jesenice? Imajo tudi alergološki oddelek, so strokovni in prijazni.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 7:50:56   
Nika v službi
Tole je pa za dat v javnost, sori, no. Je čisto preveč. Poglej, jaz bi na tvojem mestu lepo napisala en konkreten dopis (beseda ti lepo teče, ne bo problema napisati eno tehtno pritožbo), v katerem bi odločno, jasno in glasno zahtevala opravičilo in resen, profesionalen tretma. In "zagrozila" bi, da bom v nasprotnem primeru poskrbela, da stvar pride v širšo javnost. In to bi tudi storila. Klic na kak časopis, popTV, ipd, varuh(inja?) pravic bolnikov... nekam bi se jaz že prekopala. Ker tole je pa tu mač.

Srečno!

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 8:01:33   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, je kar težko verjet, a ne. Ampak je res. Izvide sem imela s sabo, tiste, ki so mi jih poslali. Celotne izvide pa so imeli oni in jih še imajo. Pa še ene teste so naredili tisti dan, ko je bila v bolnici, da so vsaj malo lahko upravičili njeno bivanje tam. Ne vem kakšni so izvidi, niti kje so, če me prosijo za osnovne podatke za osnovno testiranje. Ma me ma da bi šla kar kam drugam na testiranje.

Vem da medrol in antihistaminik ni isto kot epi pen . Ampak ta hip jih pač nič ne brigamo, niti ne vemo, koliko je huda alergija. K sreči je ni lani nič pičilo.Pa epi pen se dobi menda samo v italiji oz. v tujini za lasten denar, a ni tako, da ti ga zavod za zdravstveno ne plača? tega v bistvu ne vem, a mi poveš, kako to gre?


Joj, Gina, tole je pa res obup, no. Kar verjet ne morem. K sreči imam jaz na alergološki v Lj kar dobre izkušnje. Mali ima moćno alergjio na arašide. Moram rečt da do bili do sedaj korektni, razen na vsake izvide čakaš sto let.
Epipen pa se po novem dobi tudi v Lj!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 8:02:31   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Golniška ambulanta je načeloma tretirana kot najbolj strokovna pri nas. PO moje imajo res kar fejst dobre izkušnje, tudi sama sem bila pri njih, saj imamo alergije v družini in sem bila relativno zadovoljna. Z njihovo ljubljansko ambulatno pa ne. Tole se je zgodilo na pediatriji v lj.


Na Golniku so super. Jaz sem tja hodila na imunoterapijo, ker sem močno alergična na osje pike in same pohvale, res.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 8:23:07   
smigli
Žal se taki pripetljali dogajajo.
Meni se je zgodilo že marsikaj, med nosečnostjo in temu spremljajočimi pregledi, sem stala pred sestro, ki mi je vztrajno dajala napotke, medtem ko je imela pred seboj karton neke druge pacientke. Osorno me je oštevala, da imam previsok tlak, da sem predebela ipd., medtem pa sem ji jaz neuspešno skušala pojasniti, da karton ni moj, da me je zamenjala.
Iz iste ordinacije, sem dobila nekoč klic, kjer me je sestra dobesedno nadrla in mi grozila s socialno, češ da sem noseča in nočem k njim na pregled in da bodo podali prijavo.
       Dopuščam napake, slabe dni, ne dopuščam pa poniževanja in takega obnašanja, zato sem zdravnici povedala kaj se je zgodilo in se mi je ta v imenu sestre opravičila, medtem pa sem zamenjala zdravstveni dom.

Vse kar lahko naredimo in smo dolžni, je da na to opozarjamo nadrejene, da vstrajamo in se ne pustimo odpraviti. Zdi se mi, da smo prevečkrat tiho, predvsem pred zdravniki. Mislim, da se bi krepko zamislili, če bi več ljudi povedalo svoje, medtem ko se ponavadi na samo eno pritožbo ne odzovejo.

Gina vstrajaj, izpolni obrazec in zahtevaj opravičilo.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
8.1.2009 9:08:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 11:09:47   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Teb se pa res dogaja z našim zdravstvom.user posted image Pa brez zamere, sem mogla to napisat. Kot da te lovi.user posted image

Upam, da je vse ok z malo zdej.user posted image



Ja, res je, meni se te reči non stop dogajajo. Non stop, ni predaha. Zato pa imam naše zdravstvo za najbolj nesposoben resor našega celotnega slo. sistema delovanja, ki bi ga bilo za prerešetat na celotni ravni. In zelo sem hvaležna in srečna, če sploh sem in tja naletim na koga, ki je sposoben. Vsem tem osebno povem, kako so fajn in redki in se jim še posebej zahvalim. A ni to žalostno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 11:17:16   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Tole je pa za dat v javnost, sori, no. Je čisto preveč. Poglej, jaz bi na tvojem mestu lepo napisala en konkreten dopis (beseda ti lepo teče, ne bo problema napisati eno tehtno pritožbo), v katerem bi odločno, jasno in glasno zahtevala opravičilo in resen, profesionalen tretma. In "zagrozila" bi, da bom v nasprotnem primeru poskrbela, da stvar pride v širšo javnost. In to bi tudi storila. Klic na kak časopis, popTV, ipd, varuh(inja?) pravic bolnikov... nekam bi se jaz že prekopala. Ker tole je pa tu mač.

Srečno!


Jaz sem vse tole že naredila lani. Edino v cajtnge jih nisem dala. Pa ni pomagalo nič. Nula. Oni krijejo en drugega. Celo vse so hoteli naprtiti meni, ne moreš verjet, da sem jaz kriva, ker nisem vedela, a jo je pičila osa ali čebela. Kaj ima to veze, da so jo klicali brez veze? Skratka oni so zaščiteni kot kočevski medvedi. Res ščiješ proti vetru, karkoli rečeš, pišeš...za bruhat.

Po vseh teh dogodkih sem hotela samo sebe zaščitit s tem,d a sem na vse skup pozabila in rekla, ok, daj proč, ne misli več na to, tako je pač slo zdravstvo,...in je bilo ok zame za določen čas. Zdaj pa tale dopis, naj izpolnim formular, ...no tale me je pa res mal iztiril in ne morem se psihično pripravit, da grem s ta malo tja, ker mogoče se ne bom mogla zadržat, pa bom čist totalka znorela al pa bom taka živčna razvalina po tem še en teden, ker se bom zadrževala, da ne bo ok. Zdi se mi, da se moram jaz s tem soočit, da četudi bi poslala mojega tja z njo, da bo moj gnev ostal še večji. Mogoče bi bila res še najboljša rešitev, da grem na kako drugo alergološko ambulanto, mogoče jo bodo vseeno sprejeli. Leta so problem, ker spada pod otroško kao.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 11:53:02   
uwaga
Pozdravljena.
Sama imam mnogo izkušenj z zdravniki, tudi na pediatrični. Srečali smo mnogo prijaznih, pa tudi mnogo slabih.

Kot si že sama ugotovila, "držijo štango" drug drugemu. Če imaš možnost zamenjaj  zdravnika oz.  pelji deklico drugam na pregled. Če pa to ni mogoče, pa boš žal morala požreti njihovo nesramnost  in se kregat na prefinjen način, da slučajno kateremu prepotentnemu medicincu ne pade na pamet,da bi užaljenost sproščal na otroku. Žal napak niso pripravljeni priznati, še manj so se sposobni opravičiti.
Upam, da boste našli rešitev!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 14:00:10   
kalbo
Men sam nekaj ne gre v račun....tist 25 letni sestrič, ki ti je tako povedal....a je kej kasiral od tebe, al si samo mirno prenesla vse to. Treba je včasih tud znoret, pa se pol kej premakne, ne pa vsakega sranja požret. Moraš se potegnit zase. Mogoče nebi škodilo, če bi šla tja, pa kot praviš totalno znorela. Pa zarad tega ni treba bit živčna razvalina.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 8.1.2009 14:03:14 >

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 14:24:04   
Gina
Kalbo, jaz sem znorela, nisem človek, ki bi se pustil, saj se najbrž že po prispevkih da razbrat, da sem vztrajna, odločna in sitna, če je treba. Tudi temu tipu sem povedala svoje. Ne vem več točno kaj, poleg tega, če misli da naj ignoriram zdravniško opozorilo o življenjski nevarnosti otroka ob nezdravljenju, pa nevarnosti anafilakse, pa vem da sem mu naprej vrgla vse moje bad bad bad izkušnje z zdravstvom, tudi zdravniško napako, zaradi katere je umrla moja mati, pa je potem rekel, da se opravičuje (ampak to bolj zaradi slednjega, ne zaradi tega, ker so zamešali izvide). Meni možgani delajo zelo hitro in v kritičnih trenutkih najdem čisto prave besede.... Ampak kaj mi to pomaga? Nikamor nisem prišla. MIslim moj otrok po njihovo očitno ni tolk kritičen, da bi bil v življenjski ogroženosti (če je to res, bi bila neznansko srečna, ampak ne vem, ali je to tako ali ni, ker ni izvidov), rabi pa set zdravil za hitro samopomoč in nujno mora k zdravniku, če bi jo kaj pičilo, naša pediatrinja je rekla, da pri teh rečeh nikdar ne veš, kako bo telo reagiralo naslednjič in da se s tem ni za hecat. Aja napisala sem dve pritožbi, zakaj bo spet eno leto čakala, zakaj tako dolgo čakanje, pa mi je šefica takrat napisala, da najbolj verjetno ni v življenjski nevarnosti, saj ima set zdravil. Evo, kam sem prišla? Nikamor. Zdravniki zmagajo, vedno in povsod so kriti. Če hočem, da jo pregledajo, jih moram lepo gledat, sicer me bodo spet prestavili za eno leto, ali pa bom spet čakala 6 ur na sprejem. Če hočem, da ji naredijo teste, moram izpolnit list, ki so mi ga poslali. Če ne je ne bodo testirali. Štekaš? Jaz se lahko tam skregam kolikor hočem, oni odločajo koga bodo sprejeli. Nimajo nadzornega sistema od nikogar. So svoja neodvisna kasta. IN krijejo se, en drugega. Ker vedo, da so vsi skup nesposobni in da se morajo kriti, ker niso zihr, da ne bodo sami naredili enake napake enkrat prihodnič in bodo rabili enako kritje.

Strinjam se z uwago. Prav ima. Tako to deluje.

< Sporočilo je popravil Gina -- 8.1.2009 14:25:25 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 14:30:58   
CUKRČEK
Najbolje, da jih pošlješ v PM in hčer pelješ nekam samoplačniško. Tam se vsaj potrudijo, ko vidijo denar. Tako bi vsaj vedela, kaj je na alergiji.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 14:33:58   
kalbo
Ne vem, mogoče (pa ne me zdej narobe razumet, prosim) ampak res mogoče bi pa lahko za spremembo začela zaupati v zdravstveni sistem, ki roko na srce ni najboljši, je pa zelo zelo daleč od najslabšega. Zdravnik mora bit višje in mora veljat za nezmotljivega, čeprav je le človek, ki je pač zmotljiv, saj motiti se je človeško mar ne? Samo kam bi pa recimo prišli, če čisto noben človek nebi verjel zdravnikom....predstavljaj si....najbrš ne daleč.
Ko so meni nalagal tamalo v rešilca in ko so bila še prej vsa vrata zdravstvenega doma odprta do ambulante in ko so ji pomagali nisem mel druge izbire, kot da jim zaupam. Ko sem slišal sireno v moj avto sem se dobesedno sesedel sredi avtoceste in verjemi, od sprejemne sestre na vrazovem trgu kamor sem pritaval do vseh na otroški kirurgiji ni manjkalo toplih pogledov niti pomoči. Tko da jest še vedno zaupam v sistem, razumem pa razloge za tvoje nezaupanje. Sam poiskusi jim zaupat, mogoče bo ton tvojega glasu drugačen in bo tudi drugače sprejet.

Vedi pa, da ni slabše stvari za zdravnika, kot je nezaupanje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kaj naj naredim?
8.1.2009 17:37:41   
Gina
Mah ni čist tako, kalbo, kot se ta hip sliši. Čisto vsem še zmeraj zaupam, dokler mi ne dokažejo nasprotnega. Potem pa, ko mi dokažejo da so nezaupanja vredni, potem jim ne morem več zaupat. Žal mi je samo to, da se mi je res ogromno slabih reči zgodilo. Tudi takih s smrtnim izidom. Ko imaš eno ogromno vrečo slabega za sabo, ko v 80% naletiš na nesposobno bando, ki ti umorijo bližnega (oprosti izrazu, ampak moje izkušnje so take - mogoče zato, ker sem prevečkrat morala okrog zdravnikov lazit, drugi so šli pa morda samo nekajkrat v lajfu), potem sicer še kar zaupaš, ker ti drugega ne preostane sploh, ampak jih pa preverjaš, če te bodo ubili al ne glih. Dobesedno.  

Vmes tudi kaj rešijo. Sploh zelo tipične reči, ki jih je težko zamenjat. Mojega moža so rešili smrti. Sesedla so se mu pljuča, multipli zlomi, nekaj časa mrtev vmes - Bravo Šempeter Nova gorica in hvala res hvala, tudi ko sem jih enkrat klicala zaradi ene nesreče, katere očividec sem bila, so bili isti ljudje neizmerno fajn in sposobni! Moj otrok je bil ogrožen na porodu, tudi jaz na nek način - bravo Postojna! Mojega otroka so ozdravili salmonele - vrazov trg, ljubljana. Uspešno so operirali otroku pruh - klinični center lj. Končno je nekdo ugotovil, da se mi vnema slepič - bolnica petra držaja, lj. KOnčno so ugotovili po 15. letih drugih bolnic in poniževanj in hudih težav, da imam hudo alergijo - bravo postojna. V bistvu veliko rešenih reči, a ne. Vse te ljudi zelo cenim in točno celo vem, kdo je kaj reševal. Ampak če ti začnem naštevati, kaj je bilo vse narobe, kaj vse zaene zdravniške napake so bile narejene vmes in poleg tega, bo ta seznam 7x daljši! Kako je lahko razmerje 7:1?  Kako je lahko tako v razviti evropi leta 08? Ne, tega pa ne štekam. Obstaja kar nekaj zelo dobrih zdravnikov, lahko bi ti jih naštela. Obstaja vsaj 7x toliko nesposobnih, vsaj po mojih izkušnjah.

Če bom klicala rešilca, mi torej ne prostane drugega kot zaupat. Sploh nimam drugih možnosti.

In ti potem meniš, da bi se z mojim otrokom vse dobro dogajalo, če bi jim jaz zaupala? Ker pa jim kao nisem (kar ni resnica, prepričana sem bila, da se pri tako jasni stvari sploh zmotit ne morejo), pa je šlo pač narobe? Al meniš, da bi mi moralo biti vseeno in sprejet, da se to pač dogaja in se požvižgat na vse skup čisto vsakič sproti (kar je strategija mojega moža, ki reče na vse skup: brez veze, bo že, rešili so mi življenje 1x, že to je bilo dovolj, se pač dogaja, tudi če koga ubijejo, ****.a.t. ga, tak je lajf....saj so samo zdravniki)? Ne razumem.

Po moje bom pa res naredila točno tako, kot pravi cukrček, šla bom k temu mojemu alergologu, ki mu zaupam in to bo to. Za mojo dušo bo tako najlažje. Če bi rabila imunoterapijo, pa jo bom peljala na golnik.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kaj naj naredim?
9.1.2009 9:57:09   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Gina


In ti potem meniš, da bi se z mojim otrokom vse dobro dogajalo, če bi jim jaz zaupala? Ker pa jim kao nisem (kar ni resnica, prepričana sem bila, da se pri tako jasni stvari sploh zmotit ne morejo), pa je šlo pač narobe? Al meniš, da bi mi moralo biti vseeno in sprejet, da se to pač dogaja in se požvižgat na vse skup čisto vsakič sproti (kar je strategija mojega moža, ki reče na vse skup: brez veze, bo že, rešili so mi življenje 1x, že to je bilo dovolj, se pač dogaja, tudi če koga ubijejo, ****.a.t. ga, tak je lajf....saj so samo zdravniki)? Ne razumem.

Po moje bom pa res naredila točno tako, kot pravi cukrček, šla bom k temu mojemu alergologu, ki mu zaupam in to bo to. Za mojo dušo bo tako najlažje. Če bi rabila imunoterapijo, pa jo bom peljala na golnik.


Ne, ne menim tako, saj sem ti rekel, da me ne narobe zastopit in točno to se je zgodilo. Najbolje bo, da narediš kot si na koncu napisala.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kaj naj naredim?
9.1.2009 10:11:36   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Po moje bom pa res naredila točno tako, kot pravi cukrček, šla bom k temu mojemu alergologu, ki mu zaupam in to bo to. Za mojo dušo bo tako najlažje. Če bi rabila imunoterapijo, pa jo bom peljala na golnik.


Ja, jaz bi tudi tako naredila. Prvič, z zdravjem, sploh naših otrok, se ni za hecat. Sekirat se, pa da zraven še res nič ne moreš naredit, pa je tudi za naše zdravje slabo.

Bi pa vzporedno počela tudi tisto, kar mi "narekuje" zdravstvo. Torej šla bi tudi na preglede, na katere bi me poslali. Pa lepo bi jim vsakič razložila, kaj se dogaja. Njim v posmeh.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?