počutje v zgodnji nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


TomTaylor -> počutje v zgodnji nosečnosti (12.1.2009 17:54:46)

Sem 2. noseča, iz začetka prve nosečnosti se spominjam samo slabosti, hude slabosti in bruhanja.

Zaenkrat še v strahu pričakujem te slabosti a hkrati upam, da jih ne bo.

Me pa zanima, ali se morda katera počuti oz. se je v zgodnji nosečnosti počutila, nekako...bolno? Čisto sem brez moči, utrujena, brez pravega apetita, zaspana za znoret...Res se počutim, kot da bi bila bolna z 40 C vročine, pa čeprav nisem ne bolna in tudi vročine nimam. Samo počutim se tako.




Najaa -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (12.1.2009 17:56:28)

Prve tri mesece sem se počutila, kot da bom vsak hip ful zbolela. Zeblo me je, treslo, vročino sem imela...




TomTaylor -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (12.1.2009 18:00:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Zeblo me je, treslo, ...


tudi mene zebe kot mačka, brrr




Netopirčy81 -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (12.1.2009 18:20:04)

Mene tut neki zebe. Drgač bo pa najbrž kar taka "prijetna" nosečnost tudi sedaj v 2.




barika -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (12.1.2009 18:25:27)

Tom taylor in ostale se kr podpišem. zebe me ko pri norcih brrrr




Naty*Taja -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2009 6:27:35)

Ja, mene je tudi, sam po moje je tole zima,. a?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kaminek -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2009 7:45:53)

joj, meme je tud na začetku treslo, galava bolela, imela tud dejansko vročina ,..., v glavnem , bila kot cunja, zdej v 19. tednu pa je čist drugač, kar cvetim, edin kar me še vedno boli glava in opažam čedalje večje zatekanje rok in nog, drgač pa nč posebnega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




anci banci -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2009 7:54:57)

jaz se bila samo ful utrujena in se ponavadi spala po 12 ur, pa križ me je bolel od prvega dneva ... drugač pa je bilo ok




mojgal -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2009 7:58:03)

ja ta naša utrujenost se podpišem grem že ob pol desetih spat pa do zjutri noro ja jest mi tako ne paše skoraj nič mi je slabo hvala bogu vsaj bruham ne. anci banci kolk deleč pa si[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] iz kje pa si




baby blue -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2009 7:59:55)

mene tudi zadnje čase kar pogosto zebe. danes ponoči sem še zelo slabo spala ker se me je lotil kašelj. drugače pame največ spremljata utrujenost in slabosti brez bruhanja




pokec3609 -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2009 8:12:28)

Ha ha, meni je bilo isto. Sem si skor vsak dan merila vročino, ker sem se počutla čist ovela. Nato je prišla zraven še zaspanost (moram spat obvezno tut čez dan), pa zgleda da ta zaspanost ne bo minila. (zdej sem 21 tednov nosečka)
No nato je nekje vmes prišlo še to, da me je grozno začela boleti hrbtenica, pečt zgaga, bila zaprta (vsaj to je izginilo odkar jem Magnesol), blazno me bolijo kosti tam spodaj, tak da včasih komaj vstanem in na trenutke prav šepam,.-....ampak zgleda, da se bolečine in vsega tega kar navadiš, zdej če pride kakšen dan, da me nič ne matra že mislim, da je kaj z bebico narobe.

Ti kar pogumno naprej, se boš navadla al pa bo minilo, če ne prej ko boš rodila.




3T -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2009 9:37:51)

Pri meni se zgodba iz 1. nosečnosti ponavlja, spat hodim med 20. in 21. uro, skupaj z dvoletnico, pa kljub temu zjutraj komaj vstanem, prav tako me pogosto zebe, roke in noge imam že praviloma bolj mrzle, v nosečnosti pa se to samo stopnjuje. Da pa ne govorim o slabostih, te pa so prisotne cel dan, do večera pa se samo stopnjujejo. Popolnoma enako je, kot je bilo v moji prvi nosečnosti, upam, da bodo slabosti prav tako minile z 12. tednom, kot je bilo prvič in potem sem kipela od energije, čisto do konca. Bomo videli.




Sarchi -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (22.1.2009 11:43:47)

mene tud skoz zebe, mrzle roke...v glavo pa vroča....pa utrujenost jej jej, zvečer sem takoj po osmih že kozmična ;)
drgač pa na splošno hitro utrujena, pa še vedno me trebhušček boli, tko mal špikne, al pa kr tišči. sem pa še na začetku tam nekje 6-7 teden. A je to normalno, da me še kar boli trebuh v spodnjem predelu?




metuljčica1 -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (22.1.2009 11:49:13)

Jaz sem 1nosečnost preživela brez vsakih problemov, niti enkrat bruhala, brez slabosti, skratka rožnato je bilo.Drugič je bila pa čisto druga pesem.Večkrat sem bruhala, ves čas sem bila utrujena, vse mi je smrdelo, skratka prve 3mesece nisem bila za nobeno rabo.No potem je pa to nekak minilo, v 9mesecu sem se počutila pa najboljše.




Chabiiii -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2016 13:13:06)

Živjo!
Mislila sem, da je nosečnost čudovita reč, a jaz se počutim naravnost katastrofalno. sem v 7 tednu nosečnosti in grem na živce sama sebi. najraje bi spala cele dneve, jem skoraj nič ker mi je neprestanoma slabo (čeprav ne bruham), glava me boli skoraj vsak dan, imam rahlo bolečino spodaj (kot da bi imela ekstremno močno mentruacijo). po pravici povedano me kar malo skrbi če je to normalno, ker imam obbčutek da je to že kar precej ekstremno. Je bila tudi katera od vas v takšni situaciji? hvala za odgovor




ronja -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2016 13:29:31)

Bila. Pomaga samo porod, ampak se pa splača:).




Damuš -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (21.1.2016 13:43:16)


IZVIRNO SPOROČILO: Chabiiii

Živjo!
Mislila sem, da je nosečnost čudovita reč, a jaz se počutim naravnost katastrofalno. sem v 7 tednu nosečnosti in grem na živce sama sebi. najraje bi spala cele dneve, jem skoraj nič ker mi je neprestanoma slabo (čeprav ne bruham), glava me boli skoraj vsak dan, imam rahlo bolečino spodaj (kot da bi imela ekstremno močno mentruacijo). po pravici povedano me kar malo skrbi če je to normalno, ker imam obbčutek da je to že kar precej ekstremno. Je bila tudi katera od vas v takšni situaciji? hvala za odgovor



Bila. Na srečo je huda slabost minila tam nekje med 12-14. tednom. Rahla slabost je ostala do konca.
Jaz sem v začetku 7. tedna šla na bolniško, ker nisem mogla več, nato pa sem en mesec prespala. Dobesedno. Je bila moja prva nosečnost, zato sem si to lahko privoščila. Me že zdaj skrbi kako bo v drugi nosečnosti (ko bom enkrat noseča), ker zdaj takega luksuza pač ne bom imela.




Marčevka2010 -> RE: počutje v zgodnji nosečnosti (22.1.2016 19:43:34)

Chabiiii kar opisuješ je čisto normalno. Nekatere so še na slabšem, sploh, če ful bruhajo. pristanejo lahko celo v bolnišnici in na infuziji.

Nekje do 15. tedna bi moralo biti bolje. Meni je bilo sedaj v 2. nosečnosti veliko bolj slabo kot v prejšnji. Nisem bruhala, ampak slabosti, da ni bilo ne za živet ne za umret. Utrujenost tudi, čeprav manj kot prejšnjo rundo.
Krči in bolečine spodaj so normalne. Prav tako napihnjenost in zaprtost.

Proti slabosti ti svetujem Antimetil, dobiš v lekarni, vsebuje ingver. Meni je precej pomagal, ga je svetovala sestra pri ginekologu. Ker sem pojamrala, da mi je slabo kot, da bi bila dva notri.
Je varen v nosečnosti.

Drži se, saj bo bolje.




Stran: [1]