Tisana -> RE: Jedilnik alergikov na KML in jajca - stari leto ali več (21.1.2009 11:28:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: maša2008 Hvala. A se alergikom lahko da lečo? Lahko, vendar je naši ne dajemo, ker je precej težka za prebavo, pri nas pa je ta velik problem. Imam pa probleme glede zelenjave, saj smo na pediatrični dobili navodila da ne sme paprike, paradižnika, zelja, por naj tudi ne bi. Mi bomo sedaj počasi uvedli tudi vse te stvari (stara je 13 mesecev in uradno ni pridobila nobene druge alergije v pol leta). Por smo že in da dobro prenaša. Dala sem ji tudi že mandarino in je vse ok. Solate še ne zna jesti, tako da ji dajem brokoli, cvetačo, bučke, potem pa mi že zmanka idej Hmm, kaj še? Brstični ohrovt, blitva, špinača, koruza, grah Kaj pa je amarant? Lahko. Kvinoja je naši všeč, je pa tudi naša pravi krompirjevec. Teh zadev na riževem mleku pa ne mara preveč ker vse pride preveč sladko. Tudi meni se zdi da je to riževo mleko samo sladkana voda. Naša tudi nič od tega ne jé, tako da pri nas na jedilniku ni mlečnih gresov ipd. Enostavno ne mara.
|
|
|
|