Oči in okolisti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Caarmen -> Oči in okolisti (20.1.2009 16:21:31)

Pred slabima dvema letoma sem prvič opazila, da imam probleme z očmi. Kar na enkrat nisem več videla na tablo ( prosojnic) na faxu. takrat sem bila v zadnjem tromesečju nosečnosti. Šla sem na pregled. Zdravnica mi je rekla da se sama sebi smilim in mi napiše deoptrijo -0,25 in -05. Po ponovnem pregledu ( samoplačniškem) mi je bila ugotovljena ista deoptrija vendar je zdravnica rekla naj počakam, saj se bo vid ob porodu še poslabšal.

Zadnje čase mi v očesu velikokrat trza živec ( jaz tako  mislim). Skoraj vsak večer me pečejo oči. Včasih ne vidim do televizije, ki je slabe 3 metre od mene...
Danes sem bila ponovno na samoplačniškem pregledu. Zdravnica reče, da nimam niti malo deoptrije, zakaj imam probleme z očmi naj grem pa do svoje osebne zdravnice. 

Čez 14 dni začnem delat v novem podjetju kjer bom najmanj 8 ur na dan gledala v računalnik.

Kakšen je vaš nasvet?

LP




BUŠICA -> RE: Oči in okolisti (20.1.2009 16:26:33)

sama sem imela dolgo te moteče trzljaje v očesu in solzenje- sem šla k okulistu in dobila napotnico za UZ očesa. hja, minilo je vse samo od sebe preden sem prišla na vrsto. kako dolgo te pa mantra tole- mene je cca. 3 tedne.




Caarmen -> RE: Oči in okolisti (20.1.2009 16:34:13)

Po porodu ( sedaj 18 mesecev) sem se najprej zelo pazila... Potem je blo ok, včasih je mal pošpikal... pa nisem dajala posebne pozornosti na to ( sem mislila da je cvetni prah, delal so nam avtocesto v bližini), sedaj me pa slabe pol leta kar opominja, zadnji mesec pa vsak dan bolj...




Felicita -> RE: Oči in okolisti (20.1.2009 17:02:52)

jest ti svetujem da greš do os. zdravnika da ti da napotnico za nevrologa. ker to trzanje in meglenje in da včasih ne vidiš (torej občasno poslabševanje vida) lahko kaže na kakšne napake na področju živcev ali možganov, ne toliko direktno na okvarjene oči.




Volga -> RE: Oči in okolisti (21.1.2009 7:43:26)

DIoptrija....okUlist




Natyy -> RE: Oči in okolisti (22.1.2009 7:00:27)

iste simptome sem imela sama ( zraven še visko dioptrijo od malega). Diagnoza po različnih preiskavah alergijska asma. Odkar se vsak dan "bašem" z zdravili tako, tudi težav z očmi ni več.

Tako, da ti svetujem obisk osebnega zdravnika.




Anonimen -> RE: Oči in okolisti (22.1.2009 14:18:26)

Tvoja dioptrija je res tako zelo minimalna, da je o njej sploh težko govoriti, še posebej z moje perspektive, ko sem imela tako nekje v 1. razredu OŠ. Prej bi rekla, da tvoji problemi z očmi izhajajo iz drugih zadev, npr. kakšne alergije, kot je bilo že napisano, ali pa imaš premalo solz - suho oko, zato te po dolgotrajnešem naprezanju oči pečejo, mogoče imaš tudi občutek peska v očeh. V lekarni dobiš umetne solze, pomagajo, še posebej, če so oči utrujene.
Če pa se ti občasno pojavlja še kakšno migotanje ali strele pred očmi, še posebej samo na enem očesu, bi šla na pregled očesnega ozadja, da se pregleda, v kakšnem stanju je mrežnica in očesni živci. Sicer je zeloooo malo verjetno, da bi tvoji problemi izhajali iz slednjega.




Stran: [1]