Nuhalna-je nujna? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Pikica76 -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 15:12:21)

Zanima me ali mora vsaka nosečnica iti na merjenje nuhalne svetline? A ti to naredi kar tvoj zdravnik ali moraš iti tja kjer to delajo? Je samoplačniška?




Jessy -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 15:21:26)

Nuhalna ni nujna in je samoplačniška (okrog 12 000 SIT). Opravljajo jo le ginekologi, ki so za to posebej usposobljeni. Lahko, da je tudi tvoj G eden izmed njih, kar ga lahko vprašaš.
Priporočajo jo sicer na veliko, vendar ti kljub temu ne bo nihče 100% garantiral, da je vse ok.
Midva se nisva odločila za nuhalno in mi ni žal. Moj G je rekel, da če že želimo delati tovrstne preiskave, da je bolje, da se odločiš za trojni presejalni test, ki ti pokaže rezultaat bolj zanesljivo, kot nuhalna.

lp, Jessy




Anonimen -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 15:21:52)

Meni (oz. mojemu otroku) jo je na ultrazvoku čisto slučajno izmeril zdravnik, ki je takrat pač bil na ultrazvoku, pa niti ni bil m,oj ginekolog. Do takrat za to sploh še nisem slišala. Bilo pa je pred tremi leti. Po moje ni nujno nikamor posebej hodit.




timi. -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 15:26:42)

Nuhalna svetlina ni nujna, je pa priporočljiva. Meni osebno je bilo ful lepo, ker sva z mojim zaročencem prvič skupaj videla najinega otročička. Mislim, da to merjenje opravljajo samo izbrani zdravniki in se je potrebno naročiti. Meni je moja ginekologinja priporočala ta pregled, pa sem šla. Midva sva plačala 11.000, 00 sit za nuhalno svetlino. Potem pa sem dala še kri, ki ta test potrdi (ali ne ), to pa je bilo dodatnih 7.000, 00 sit. Jaz bi šla še enkrat.

Veliko sreče.:)




ameli -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 16:17:14)

Za mene in mojega :love: je bil to najlepši dogodek v življenju. Prvič sva skupaj videla svojega :duda:, moj se je kar topil od sreče. Moram ti povedati, da je šele takrat prav dojel. Čeprav je bil mož res neizmerno vesel, ko nama je uspelo, se mi zdi, da je po NS čisto "obseden" z mano in najinim :duda:
Že zaradi partnerja se splača iti na NS!




Petra P. -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 21:04:01)

Po 35 letu (ali 37 - nisem sigurna) ti nuhalno plača zdravstvo. Do takrat je samoplačniška. Vprašaj G, če ti je sam ne predlaga. Neki G ti naredijo nuhalno tudi brez plačat. Meni jo je npr. moja . Kot so rekle punce ni 100%, malo te pa le pomiri. Če bo pa kaj narobe pokazala, pol ti pa zdravstvo plača dodatne priskave, da boš vedela za ziher. :sloncek:

Lepo nosečnost,
P.





Mina1 -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 21:26:04)

NS je sicer lažna statistika. Je pa fino, da vseeno greš na NS ob pravem času,ker, če bo rezultat slab, te bodo pregledovali naprej.

Jaz osebno si ne predstavljam, da ne bi šla na NS, če je to zdaj možno. Včasih ni bilo tega. Moja NS pri drugem:duda: je bila recimo slaba, pa sem šla na AC (amniocentezo), kar je 99,9% točen test o :duda:, NS pa recimo ni, zato pravim oz. strokovnjaki pravio, da je NS lažno pozitiven test, če me razumeš.

NS ti torej toplo priporočam, je samoplačniška, ampak boš vsaj vedela kaj in kako. pa še tako kot pravijo punce, vse je za videti.

pa-pa Mina1




teta beta -> Nuhalna-je nujna? (17.4.2005 21:38:49)

Kot so že rekle, nuhalna sploh ni nujna, ima pa zelo dobro lastnost, da tudi tvoj partner vidi UZ. Zame je bil ves smisel nuhalne prav v tem, saj sem imela prvi uz v 10 t, ko sem bila sama prvič na pregledu, drugič ga imam pa šele maja. To, da sva videla otročka (dejansko zgleda kot čisto pravi dojenček, samo pomanjšan na nekaj cm), je obema veliko pomenilo, moj je bil sploh paf. Vsem kolegom in kolegicam je z ognjem v očeh razlagal, kak neverjeten občutek je, ko vidiš tisto bitje na ekranu in da je samo uau itd. Konec koncev je to tudi njegov otrok in šele ko to vidi se po moje zave, kaj se v resnici dogaja, saj se do takrat še nič kaj ne vidi na ven.

Defnitivno se splača, ampak če bi šla sama, pa verjetno ne bi šla.




Stran: [1]