|
Ajvy -> RE: Februarčice 2009-6. del (1.2.2009 20:30:38)
|
28.01. ob enajstih zvečer sem dobila prvi blag popadek.... potem so bili celo noč na kakih 15, 20 minut...ampak niso bili hudi... dopoldan so bili na 10,11 minut....sem rekla, da teh ne bom odležala, ampak sem jih večino prestala in predihala....dopldan sem nato še oprala perilo, ga obesla...vse lepo počasi .....popoldan so bili že lepo na 7 minut in že kar orenk močni.... Tarjo sva okol polš estih spakirala ,da je šla k babici spat, ker je mene vedno pogosteje bolelo..pa da jo ne bi selili ponoči.....okol pol sedmih zvečer so se začeli popadki na pet minut... počakala sva eno uro...pogledla dnevnik in se najedla....potem pa sva okoli osmih odrinla v P.....počasi....ob pol devetih sva prišla tja....malo počakala v čakalnici..je bila glih menjava...je pršla sestra...sem ji povedala stanje.....je naredila pregled....sem bila odprta 6-7 cm. me je prklopla na ctg zaenih 20 minut...sem šla v porodno...brez klistirja..... Tam je rekla babca...uf..mi bomo pa hitr...to je prjavla ob pol desetih...sem si misnla, ja seveda.....par poadkov kasneje je bil un pritisk za iztis....no...po teh petih predihanih popadkih je bil finišh..in Tisa je prišla na svet...ob 22.12. ..uri....nisem mogla verjet, da tolk hitr..... Moram priznat, da me je v porodni kar malo panika zagrabla...ampak v zahvalo babcam je tudi minila....in smo lahko tako hitro opravli....mi je dala nekaj proti bolečinam , pa ni imelo časa prijet.... 3 ure smo odčakali v porodni..potem pa na oddelek..kjer je bilo zelo zelo pestro....3 krat sem menjala sobo....na koncu sem pristala v sobi z eno fenomenalno cimro....in moram rečt, da sem se imela super.....
|
|
|
|