konec dojenja in mastitis (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


nia5 -> konec dojenja in mastitis (30.1.2009 13:58:37)

Čao punce, midve s mojo 8,5m staro pupiko sma se nehale dojit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], čeprav sma se dojile le še enkrat na dan se je odstavila pred dvema dnevoma. Zdaj pa se bojim, da ne bi kje fasala mastitisa. Študiram, da bi si malo vsak dan izpumpala ali mislite da za to ni potrebe? Mleka sem imela še malo, saj se je bolj cartala kot jedla.




zmajaz -> RE: konec dojenja in mastitis (30.1.2009 14:04:46)

Če se je dojila samo enkrat na dan in si imela malo mleka, ni nobene potrebe po črpanju in tudi strah, da bi dobila mastitis je povsem odveč. Jaz sem isto na koncu dojila še samo 1x na dan in že zaradi tega se mi je količina mleka tako zmanjšala, da ga ni bilo več dovolj, da bi se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  sploh dobro najdela. Ko sva prenehali, nisem imela nobenih problemov.

Drugače pa – svetovalka za dojenje je meni rekla, da je treba mleko črpati samo, če so dojke zelo polne in napete, in še v tem primeru samo toliko, da popusti napetost in nič več. Do tega pa itak pride bolj ali manj samo takrat, ko polno dojiš, zdaj ko je mleka malo, pa se ti to ne bo zgodilo.

Tako da si brez skrbi.




end1 -> RE: konec dojenja in mastitis (30.1.2009 14:07:56)

jaz si ga nisem stiskala. Se je sama odstavla, zadnje podoje sem mela zjtraj, da je malček povleka spanec.




Stran: [1]