Zvijanje nazaj glave (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta



Sporočilo


ANIME -> Zvijanje nazaj glave (30.1.2009 22:44:21)

Pozdravljene

imam 4 mesece stara dvojčka (rojena s 36 tednom) in zadnje čase (14 dni) sta začela oba med igranjem pod lokom zelo zvijat glavo nazaj in delno de obrne na bok...
Sicer smo v RA (bolj preventivno kot kaj drugega, tudi pri privat fizioterapevtki sem bila, da nama je še dodatno pokazala vaje) ampak niso nič omenjali tega ... 2. pregled imamo naslednji teden.
Sta prej ohlapnih mišic kot zategnjena (vsaj trebuščke imata oba ohlapne)

Ima katera podobne izkušnje...




partynow -> RE: Zvijanje nazaj glave (30.1.2009 23:23:33)

olja

tudi moji dve pikici sta zelo zategovali glavo nazaj in smo bili pri petih mesecih napoteni v RA,kjer so nam povedali da gre za povečan mišični tonus,pa asimetrijo in ne vem kaj še vse. sedaj pri 14 mesecih še vedno enkrat na teden hodimo na fizioterapijo, stanje se je pri Evi,kar se tiče zategnjenosti,zelo popravilo, Pia pa še zmeraj zelo zateguje,tudi če ji popravim glavco jo takoj da nazaj.je pa povezano to z ohlapnim trebuščkom.




Anonimen -> RE: Zvijanje nazaj glave (31.1.2009 6:40:31)

V vsakem primeru bi obiskala RA. Vidim, da imate termin naslednji teden. Zdravnici to sigurno omeni, čeprav bo itak videla. Za manjše stvari pošiljajo otroke na fizio.

Mi smo hodili na fizioterapijo 3 leta in največ se naredi ko so še majhni.




ticamica -> RE: Zvijanje nazaj glave (31.1.2009 8:16:40)

Zdravo, tudi moj sine (3m10dni) je med igranjem začel zvijat glavo nazaj, ampak to je pri našem pomenilo, da se hoče prevalit na bok n trebuh...kar se tudi je. Zdaj se veselo rola s hrbta na trebuh in obratno....Poskusi...




Stran: [1]