punčka, potem fantek (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


mojamalapikica -> punčka, potem fantek (11.2.2009 22:55:01)

Lep večer,

želela bi z vami deliti kako izušnjo kar se tiče spola otrok in oblačilc.
Namreč mi imamo punčko, sedaj pa pričakujemo fantka.
Kar se spola tiče mi je seveda vseeno kaj bo - oboje je dobrodošlo.
Edino iz stališča cunjic bi bilo fino, če bi bila spet punčka, tako bi lahko uporabili oblačilca starejše (vsi vemo kako je pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], ko je vse roza, če hočeš ali ne).
Pa se je na pregledu pokazal lulček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], tako da moramo počas pripravit cunjice, a kaj ko bo treba vse skoraj na novo nabavt.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kako ste ve soočile s to situacijo, seveda tiste ki ste bile na istem ali pa pač veste kako bi se znašle. Tele cunjice so nareč kar velik finančni zalogaj.
Naj še povem, da smo pri prvi vsaj za začetek dobili kar nekaj stvari od sestrične (ki je tudi imela punčko).
Mislim, da je vseeno lažje, če imaš od prej cotke za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].

Hvala za vaše mnenje in pozdravček vsem.






Lsica -> RE: punčka, potem fantek (11.2.2009 23:08:18)

Mogoče pa obstajajo kakšne naravne barve, pa lahko roza spremeniš v modro?




frutka_ -> RE: punčka, potem fantek (11.2.2009 23:14:46)

Jaz imam obratno situacijo in sem vse fantovsko šenkala naprej, pa za deklico kupila novo. Obdržala sem stvari, ki so nevtralne in se dajo kombinirati.
Če so ti oblačila prevelik finančen zalogaj, pa bi ti morda kakšna prijateljica posodila tale manjša oblačila.




jadrnica -> RE: punčka, potem fantek (11.2.2009 23:14:51)

jaz se ne bi preveč obremenjevala, za ven bolj modro,  rumeno, zeleno, oranžno, doma pa tudi če je pač roza. saj to je itak bolj za mami in druge, otrok itak ne ve takoj v kaj je oblečen




Noel -> RE: punčka, potem fantek (11.2.2009 23:15:48)

Pri nas je bilo isto. In res je, da cunjic od ta velike ne moram skoraj nič uporabit pri ta malem, ker če niso roza, so pa punčkasti modeli.
In kako rešujem? Veliko so mi posodili; sestra, prijateljica, nekaj pa seveda nakupim. Kupila pa bi verjetno tudi, če bi imela že prvega fantka, saj ne morem mimo cunjic. 




Anonimen -> RE: punčka, potem fantek (11.2.2009 23:36:34)

Kakšni bodiji tud če so roza ni problema, saj jih večinoma nosi pod kakšno majčko, al pa kombiniraš tako, da prevladuje predvsem fantovsko, pa tud če ima spodaj roza majico, al pa roza nogavičke. Ali pa jih pobavaš s kakšnimi barvami za oblačila. Je pa definitivno lažje punčko obleči v modro kakor fantka v roza. Vsaj meni se tako zdi. Konec koncev pa lahko povem, da je folk itak farbnblind, ker sem svojega sina oblačila v modre stvari, pa so me skoraj vsi vprašali, če je punčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Imam pa dve kolegici, ki imata punčki in obe v roza, volančkih, bleščicah na hlačkah, majici, roza voziček, pa se je še našel kdo in ju vprašal kako je pa temu fantku ime, ali jo ogovarjal z "on"... tko da...




Ajvy -> RE: punčka, potem fantek (12.2.2009 0:35:45)

Kaj pa če se z nekom zmeniš, da ti v zameno za punčkasta oblačila da fantovska....
vem da so to enkrat punce klelele na rr menjale.....




lananai -> RE: punčka, potem fantek (12.2.2009 7:11:59)

Lahko si kupiš barvo za tekstil (npr. malo temnejšo modro, da bo prekrila roza) in pobarvaš v stroju. Res, da otroških oblekic še nisem barvala, sem pa svoje stvari... in je ta barva super.




Lunca1 -> RE: punčka, potem fantek (12.2.2009 9:15:42)

Jaz imam zdaj pri fantku sposojeno od sestre, sestra je pa dobila oblekice od moje. Ima tudi dva spola in je druga punčka. Seveda pa še vedno ne morem mimo trgovine, ne da bi kaj kupila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Anonimen -> RE: punčka, potem fantek (12.2.2009 9:17:57)

Najlepše se z barvo za tekstil pobarvajo bombažna oblačila. Flis in kaj podobnega mislim da tu ne bo šlo - vsaj jaz še nisem poskusila. Sam sej ni treba barvat ravno na temno modro, čez roza boš super šla z rdečo. Rdeča barva se mi zdi, da je pa lepa tako za fantke, kot za punčke.




puncica -> RE: punčka, potem fantek (12.2.2009 10:04:08)

pri nas nismo kompliciral, tamal nosi od tavečje vse pižame pa čeprav so roza, glih neke punčkaste hlače in bleščice pa rožice mu nisem vlekla gor sem nove nabavla, doma ima pa tud roza majčko in roza štrample, eno rdeče roza pulover in mu pa oblečem tud za vrtec. Pač boli mene kaj si ljude mislijo, glavno da ni umazano, razvlečeno in raztrgano in da ni glih na 1 km videt da je punčkasto.




skuštrana -> RE: punčka, potem fantek (12.2.2009 10:51:14)

pri nas nismo kompliciral, tamal nosi od tavečje vse pižame pa čeprav so roza, glih neke punčkaste hlače in bleščice pa rožice mu nisem vlekla gor sem nove nabavla, doma ima pa tud roza majčko in roza štrample


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Takole delam jaz. Za spat in za doma je ponosil tudi punčkaste stvari, za med ljudi smo pa pač nabavljali novo. Ma, jaz tudi ne kompliciram s tem. Smom pa imeli že pri punčki kar dosti nevtralnih stvari, pa rdečih, tako da se je kar nabralo.




Anonimen -> RE: punčka, potem fantek (20.2.2009 20:15:38)

Kot so ti že svetovale lahko prebarvaš roza v rdeče...Mi imamo tudi najprej punčko in sedaj fanta. Za doma oblečem roza (glih celeag ne dam v roza), za kam it pa ne, razen spodaj kakšen bodi pa žabice. Sem pa skoraj vedno ko sem kupovala za prvo gledala da ni roza, ker mi ni najbolj všeč. Roza imam večinoma samo tisti kar so mi prinesli drugi. Je pa res da sta razlike 13 mesecev in sem takoj ko sem izvedela da sem noseča drugič začela kupovat neroza stvari za starejšo. Še vedno pa kupim kaj v roza.




Stran: [1]