žile po nogah (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravjeSporočilo


*alja* -> žile po nogah (13.2.2009 19:24:07)

Imam ful modre žile po nogah, niso nabrekle ali vjugaste so pa ful modre žile. Če pritisnem na to žilo me boli, tudi drugače me zadnje dva tedna bolijo noge.
Svoji osebni zdravnici sem pokazala in mi je rekla da to še niso krčne žile, to pa je tudi vse kaj mi je rekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Kaj lahko storim, ker me res ful motijo?
Anonimen -> RE: žile po nogah (13.2.2009 19:37:25)

Jaz imam slabše noge kot moja stara mama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Imam pa kapilare.Nastale so mi med nosečnostjo.Imam jih tako veliko ,da so zame kratke hlače preteklost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Včasih me mal peče in boli ampak še gre.Naj bi se jih pa dalo odstraniti lasersko.
Spark -> RE: žile po nogah (13.2.2009 19:51:01)

Alja a imaš izboklo žilo, ali je normalno notri in samo preveč vidna. Upam, da me zastopiš, ne znam drugače napisati.
Jaz imam na desni nogi prav izbolklino kot za en fižolček. In mi je grdo, pa včasih me boli, in tudi noge me včasih bolijo po cel teden skupaj. Ko je poletje in je vroče, je tudi zelo moteče, ker me bolijo noge.
Zato sem se odločila, da grem k svojemu dr. da mu pokažem, da mi da napotnico za naprej. Sem drugi teden naročena.
Drugače pa imamo to pri nas v družini (oče je imel lani operacijo ene noge, čez dva meseca mu bodo operirali še drugo nogo), pa dva poroda imam za seboj.

*alja* -> RE: žile po nogah (13.2.2009 19:56:12)

Je normalno notri, ni izbokla. So samo ful modre in vidne, in to ne sam ena žila ampak dosti žil po celih nogah.
Anonimen -> RE: žile po nogah (13.2.2009 20:12:52)

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

Je normalno notri, ni izbokla. So samo ful modre in vidne, in to ne sam ena žila ampak dosti žil po celih nogah.Ja,nič se jih ne čuti,če primeš.To so kapilare pa res jih je lahko ogromno.Jaz imam sedaj Avonovo kremo,katera ti jih kao 50% prekrije...Pomoje je to bolj tko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
2 Sraki -> RE: žile po nogah (13.2.2009 20:14:53)

Jaz imam oboje, ful vidne in nekatere tudi izbočene. Hja, nismo več mlade. Ne sej se hecam, jest vem zase, da je moja koža ful prosojna in se mi po celem telesu res vidijo vse prepredeno naokoli. Ni lepo, sam za sekirat se pa tud ni. Si rečem, če pa kdo noče videt, naj pa stran gleda. 
Volga -> RE: žile po nogah (13.2.2009 20:15:20)

Laser.
*alja* -> RE: žile po nogah (13.2.2009 20:17:44)

IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki

Jaz imam oboje, ful vidne in nekatere tudi izbočene. Hja, nismo več mlade. Ne sej se hecam, jest vem zase, da je moja koža ful prosojna in se mi po celem telesu res vidijo vse prepredeno naokoli. Ni lepo, sam za sekirat se pa tud ni. Si rečem, če pa kdo noče videt, naj pa stran gleda. 


No jaz tudi mam kožo za znoret. Vse se skozi vidi.
*alja* -> RE: žile po nogah (13.2.2009 20:19:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Laser.


Kam pa to lahko sploh grem? Napotnice ziher nebom dobila, ker še ni tak "hudo" (niso še krčne žile).
Kolko pa to kaj stane?
Kliki -> RE: žile po nogah (13.2.2009 22:59:06)

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

Imam ful modre žile po nogah, niso nabrekle ali vjugaste so pa ful modre žile. Če pritisnem na to žilo me boli, tudi drugače me zadnje dva tedna bolijo noge.
Svoji osebni zdravnici sem pokazala in mi je rekla da to še niso krčne žile, to pa je tudi vse kaj mi je rekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Kaj lahko storim, ker me res ful motijo?

Kupi si od herbiona kostanjev gel.

Pomaga preizkušeno
žigolino -> RE: žile po nogah (14.2.2009 8:54:48)

Moje žile so tolk vidne,da se večkrat pohecamo da mam zemljevid evropskih rek in potokov narisan na nogah.V vseh zgibankah z informacijami piše, da naj bi že kar na začetku,"bolezni"povečanih bolj vidnih modrih žil in tudi tistih vijoličnih, poiskal zdravniško pomoč.Naj bi zdravnik predpisal nekakšne tablete al pa vsaj pregled pri specialistu ampak kaj si naj,sem jaz tudi svoji pokazala pa  mi je rekla da zaenkrat še bi par let počakali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Moram pa povedat da mam stoječe delo,da sem imela močne 8 dni trajajoče menstruacije,in odkar imam mireno že pol leta le teh nimam in so žile tudi malo bolj skrite in tudi noge me več ne bolijo.Ne vem al to kaj pomaga al ne,ampak jaz od takrat res vidim neke spremembe.
s. -> RE: žile po nogah (22.2.2009 23:02:57)

Pomagaš si lahko  z jemanjem kapsul na osnovi vinske trte, oliv in kostanja ( več info na ZS) ter z gelom podobne sestave! Žile se bodo začele skrivati ob redni uporabi teh kapsul in kreme, saj naštete rastline vsebujejo ( kor rdeče vino) sestavine, ki redčijo kri, čistijo inkrepijo žile in te se zaradi primerne prehrane žil začnejo vračati v zdravo stanje.
Pa seveda vsak dan deci refoka p kosilu. STanje si lahko sama na tak način zelo omiliš in izboljšaš.

marjetica23 -> RE: žile po nogah (23.2.2009 14:22:11)

mene to cele dneve boli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Zdravnca mi je rekla da naj zjutraj hladim, zvečer pa grejem, dala mi je tak gel v urečki. Kupiš v lekarni(7€). Če hočeš ohladit daj v zmrzovalnik, za segret v mikrovalovno , če me pa zelo boli moram pojesti ibrufen(na recept).Meni pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mišk -> RE: žile po nogah (28.2.2009 13:18:25)

Na tej spletni strani imate napisano vse o krčnih žilah, ter načinih kako se jih ublaži, oziroma odpravi.
Jst imam tudi probleme z njimi. V tej ambulanti sem bila že na pregledu, kjer ti ultrazvočno pregledajo ožilje. Ko nisem bila noseča sem jemala tablete Detralex, ki pa niso na recept, a so mi jih vsi žilni kirurgi priporočali, sedaj v nosečnosti nosim vsakodnevno kompresijske nogavice stopnje 2. Po porodu bom šla na sklerozacijo ene žile, ki se mi vidi, ko pa bom zaključila z rojevanjem pa si bom definitivno privoščila lasersko operacijo.
Pri meni ni ravno problem v vidnosti žil (razen ene), ampak v otekanju nog, težkih in bolečih nogah. Zaradi konstantno otečenih gležnjev sploh ne nosim kratkih hlač![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
 
No, tlele si mal poglejte:
 
www.avelana.si
mišk -> RE: žile po nogah (28.2.2009 13:19:56)

Laserske operacije zavarovalnica ne krije! Žal! Stane pa mislim da 1500 evrov.
Stran: [1]