Poroka na "malo" (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


nanč -> Poroka na "malo" (15.2.2009 16:47:19)

Z partnerjem sva oba imela željo,da bi se poročila z veliko povabljenci,fešta v pravem pomenu besede.Vsi najini prijatelji so se poročili v tem stilu in se nama je zelo dopadlo.Ampak problem so finance[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]To bi naju prišlo okrog 10.000 evrčkov,letos pa planirama še delati fasado in okolico,pa drug avto...enostavno ne znese.Zato je moj predlagal,da se poročiva samo s pričami.Sama sem razmišljala,da bi potem imela piknik varianto in bi vse povabila,da skupaj proslavimo.Je imela katera tako?Nevem,se spodobi,da imaš piknik doma al kje drugje?




fragola -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 17:47:27)

Moja prijateljica se bo tako poročila, na matični urad bodo šli v ožjem, starši priče in nato po poroki bo piknik, meni se zdi tudi lepa varianta. Vidva sta lih tako lepo preoblečena in potem gresta žurat z prijatelji.

Ali pa počakata drugo leto , mogoče z nakupom novega avta ali pa fasade in data prioriteto poroki!




nanč -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 18:20:17)

Moja prijateljica se bo tako poročila, na matični urad bodo šli v ožjem, starši priče in nato po poroki bo piknik, meni se zdi tudi lepa varianta. Vidva sta lih tako lepo preoblečena in potem gresta žurat z prijatelji.

Ali pa počakata drugo leto , mogoče z nakupom novega avta ali pa fasade in data prioriteto poroki!

Piknik bi imela kasneje,ne na isti dan...z nakupom avta pa ne moreva čakati,ker nujno rabiva drug avto,tudi fasada je v planu pred poroko.A tvoja prijateljica bo imela piknik na domu?




Pikapolonica_ -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 18:23:38)

Če si želita velike poroke, potem pač preložita poroko na naslednje leto, da si bosta malo finančno opomogla. Meni ni bilo nikoli do velike pompozne poroke (zato je nisem imela in ne zato, ker si je ne bi mogla privoščit) in zato mi je bilo vseeno ali se poročiva na veliko ali bolj ' na malo'. Če pa bi si res želela takšno poroko, pa bi definitivno počakala.




muška -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 18:31:02)

meni se to ne zdi nič slabega oz, katastrofalnega! Poroka je vajina, torej jo narediš tako da se bosta vidva dobro počutila in če bo to pri vama doma, bo pa tam!

Edino ena stvar! Poskrbi, da bodo drugi poskrbeli za čisto VSE na ta dan, se pravi tako za pripravo/peko hrane, strežba pijače, glasba in vsega kar hočeš, da ne bosta potem vidva letala naokoli , pekla čevape in stregla vse po vrsti! Naredta tako, da bosta "gosta" in da se bo vse vrtelo okoli vaju tako kot se mora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! 

Pa srečno! če bi se jaz še 1x poročila, bi se tako!




Pikapolonica_ -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 18:32:48)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

meni se to ne zdi nič slabega oz, katastrofalnega! Poroka je vajina, torej jo narediš tako da se bosta vidva dobro počutila in če bo to pri vama doma, bo pa tam!

Edino ena stvar! Poskrbi, da bodo drugi poskrbeli za čisto VSE na ta dan, se pravi tako za pripravo/peko hrane, strežba pijače, glasba in vsega kar hočeš, da ne bosta potem vidva letala naokoli , pekla čevape in stregla vse po vrsti! Naredta tako, da bosta "gosta" in da se bo vse vrtelo okoli vaju tako kot se mora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ! 

Pa srečno! če bi se jaz še 1x poročila, bi se tako!


Ja, zame je na piknik porokah obvezen catering oziroma nekaj podobnega, da nimaš nobenih problemov s strežbo in pripravo hrane ti.




Anonimen -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 18:37:37)

Če si želita veliko poroko, raje počakajta s fasado recimo al pa s poroko.

Če pa vama je vseeno pa naredita manjše.

Midva sva oba ful anti obredi, misel na veliko poroko nama niti približno ni všeč, v glavnem, nikoli nisva imela želje po tem.
Poročila sva se v sredo na upravni enoti, s pričama in starši. Potem smo šli na kosilo in žurat ga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
V soboto sva pa imela piknik za 130 folka. Nama je bilo super, pa večini povabljencev tudi. Glavno najedl smo se, napil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], naplesal, nažural, nagobcal.....fajn je blo.
Če bosta imela piknik za veliko ljudi, raje najemina en fajn prostor(fajn je če je kaj pod streho tud), pa catering.
Meni je ta varianta še vedno super in se nikoli nebi odločila drugače.




muška -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 18:41:18)

ja catering je hudo dobra stvar, pa niti ni tako drago .

Iz katerega konca si, mogoče ti lahko dam kak namig[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] če si iz MB-okolica.




zmajaz -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 18:41:54)

Od naju si noben ni želel velike poroke, zato sva rekla, da zarad drugih je pa tudi ne bova delala, če si je sama ne želiva. Idealno bi se nama zdelo, da bi imela tam cca. 30-40 ljudi, ampak to je bilo popolnoma nemogoče - na izbiro sva imela res čisto čisto najožji krog, če bi želela malo razširiti, se pa potem takoj razširi tam na minimalno 120 pa do 150 ljudi. Zato sva naredila čisto v najožjem krogu: starši, brat in sestra s partnerjema, nečaka in moja babica (še edina živa od najinih obojnih starih staršev). Priče sta nama bila meni sestra, njemu pa brat. Tako da nas je bilo skupaj 13. Poročila sva se samo civilno in na enem majhnem gradu. Poroka je bila decembra - po obredu smo se še slikali na gradu in potem še v studiu, nato smo šli na svečano kosilo v eni gostilno, na koncu pa še na vikend, kjer smo jedli še biftek in narezke in se veselili pozno v noč. Imeli smo se super - že na vseh slikah v poročnem albumu se prav vidi, kako smo bili vsi dobre volje in ko sva pozirala, se na nobeni sliki ne smejiva "prisiljeno", za sliko, ampak iskreno, ker smo se ves čas zelo zabavali. Potem sva pa čez 2 tedna naredila še eno "klasično fešto" za silvsetrovo, na katero sva povabila cca. 40 prijateljev - pač to družbo, s katerimi vedno skupaj praznujemo rojstne dneve, novoletna praznovanja ipd. Če bi bilo poletje, bi naredila piknik, pozimi pač ni šlo. V glavnem imeli smo se super in če bi se še enkrat poročala bi naredila popolnoma enako.

Je pa vse odvisno kak človek si - če si želiš veliko poroko, je pa mogoče vseeno prav, da raje malo počakaš, da ti finančno gre skozi in si jo potem privoščiš. Midva si je pač nisva želela - oziroma ne samo, da si je nisva želela, prav nisva je hotela, ker nama je bila zoprna že misel na to.




nanč -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 19:13:23)

ja catering je hudo dobra stvar, pa niti ni tako drago .

Iz katerega konca si, mogoče ti lahko dam kak namiguser posted image če si iz MB-okolica.
Iz okolice mb sem ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]z predlogi na plano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




nanč -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 19:14:14)


Edino ena stvar! Poskrbi, da bodo drugi poskrbeli za čisto VSE na ta dan, se pravi tako za pripravo/peko hrane, strežba pijače, glasba in vsega kar hočeš, da ne bosta potem vidva letala naokoli , pekla čevape in stregla vse po vrsti! Naredta tako, da bosta "gosta" in da se bo vse vrtelo okoli vaju tako kot se mora user posted image !
Tako sem tudi imela v mislih ja....da ne švicam in strežem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




nanč -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 20:17:07)

V soboto sva pa imela piknik za 130 folka.

A lahko zaupaš kolko je to zneslo?Vsaj približno...




Anonimen -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 20:25:11)

IZVIRNO SPOROČILO: nanč

V soboto sva pa imela piknik za 130 folka.

A lahko zaupaš kolko je to zneslo?Vsaj približno...



Piknik finančno?
Ene dva jurja in pol
S tem da sva piknik plac dobila skor zastojn, hrano in kuharja pa tud cenej...
Bi se dal pa še cenej skoz pridt...če neb bli najini prjatli tolk žejni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




AnciM -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 20:31:22)

Nanč obstaja tudi druga možnost, če si res želiš "velike" poroke. Midva, ki si je tudi nisva mogla privoščit, sva naredila takole: Vsem gostom sva povedala, da ne potrebujeva ničesar in da če res morajo nekaj dati, naj raje darujejo denar. Tako sva dobila povrnjene vse stroške poroke, pa še malo nama je ostalo za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].




nanč -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 20:43:46)


Piknik finančno?
Ene dva jurja in pol
S tem da sva piknik plac dobila skor zastojn, hrano in kuharja pa tud cenej...
Bi se dal pa še cenej skoz pridt...če neb bli najini prjatli tolk žejniuser posted image
To se pa dobro sliši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],bi šlo skoz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




nanč -> RE: Poroka na "malo" (15.2.2009 20:45:23)

Nanč obstaja tudi druga možnost, če si res želiš "velike" poroke. Midva, ki si je tudi nisva mogla privoščit, sva naredila takole: Vsem gostom sva povedala, da ne potrebujeva ničesar in da če res morajo nekaj dati, naj raje darujejo denar. Tako sva dobila povrnjene vse stroške poroke, pa še malo nama je ostalo za user posted image .

Ponavadi je danes že skoraj samoumevno,da darujejo denar,vsaj ti ki jih jaz poznam.Ta najbolj prav pride in vsepovsod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Čmrlika -> RE: Poroka na "malo" (16.2.2009 10:30:32)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

ja catering je hudo dobra stvar, pa niti ni tako drago .

Iz katerega konca si, mogoče ti lahko dam kak namig[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] če si iz MB-okolica.


Ta namig bi pa mene zanimal, če si tako prijazna...sem iz Maribora...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nanč -> RE: Poroka na "malo" (16.2.2009 14:03:39)

Poročila sva se v sredo na upravni enoti, s pričama in starši. Potem smo šli na kosilo in žurat gauser posted image
V soboto sva pa imela piknik za 130 folka. Nama je bilo super, pa večini povabljencev tudi. Glavno najedl smo se, napiluser posted image , naplesal, nažural, nagobcal.....fajn je blo.

A si imela tudi poročno obleko,al kako sta bila oblečena?Si ne predstavljam poroke v sredo,zato sprašujem,če je noro prit tja v poročni obleki?In potem na pikniku,,,sta imela muzikante,torto?




Anonimen -> RE: Poroka na "malo" (16.2.2009 14:13:35)

IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Poročila sva se v sredo na upravni enoti, s pričama in starši. Potem smo šli na kosilo in žurat gauser posted image
V soboto sva pa imela piknik za 130 folka. Nama je bilo super, pa večini povabljencev tudi. Glavno najedl smo se, napiluser posted image , naplesal, nažural, nagobcal.....fajn je blo.

A si imela tudi poročno obleko,al kako sta bila oblečena?Si ne predstavljam poroke v sredo,zato sprašujem,če je noro prit tja v poročni obleki?In potem na pikniku,,,sta imela muzikante,torto?



Ne nisva bla v oblekah. Ne on ne jaz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
On hlače in srajco, jst hlače in tuniko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Drgač pa ne....ni noro pridt v obleki. Če si želiš.....
Je vse ful svečano, isto kot ob sobotah. Ni neke razlike.

Na pikniku:
-muzkontarjev ni blo, bla pa muzka po najini izbiri in ozvočenje itak(bratec zrihtou)
-torta bla
-podvezico in šopek so nama pa nardil iz vej in listov k so jih šli v gozd iskat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], tko da sm metala "šopek" in on "podvezico"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
-taprav šopek, tist k sm ga imela v sredo sm nesla na grob k atku

Najin piknik je bil bl uizi varianta. Lahko pa tud mal bl svečano vse skupaj nardiš. Mi smo pač preprosta bitja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




nanč -> RE: Poroka na "malo" (16.2.2009 14:39:26)

ok,hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




tejkag -> RE: Poroka na "malo" (16.2.2009 16:02:34)

OJ!
Tudi midva se pogovarjava, da bi imela poroko na "malo". Enkrat maja, ali pa avgusta. In sicer v sredo s starši in pričami na matičnem uradu, potem v soboto pa piknik za ostale. No, mogoče bi se tudi cerkveno, ampak moj ni preveč za to.





nanč -> RE: Poroka na "malo" (16.2.2009 19:50:53)

No, mogoče bi se tudi cerkveno, ampak moj ni preveč za to.

Ja,moj bi pa moral prej narediti še birmo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




nanč -> RE: Poroka na "malo" (16.2.2009 20:09:41)

Pa kje se zdaj skriva Muška z njenimi namigi??!!




muška -> RE: Poroka na "malo" (17.2.2009 8:44:46)

dobita obe ZS-samo da se iz gužve izkopam. ne bom pozabila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nanč -> RE: Poroka na "malo" (17.2.2009 14:38:11)

ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>