onina -> RE: Septembrski sončki 2008 - 4.del (5.3.2009 13:52:15)
|
K zdravniku pa bolje, da ga ne peljete, če res ni resno...če ni bil prej resno bolan, lahko pri zdravniku kaj stakne. Zamašen nos, kihanje...to rešiš doma s fiziološko ali ga daš na kolena (otrok na trebuhu) in tapkaš po hrbtu, da izkašlja sluz ven. Če ima vročino več kot 3 dni, potem k zdravniku. Ali pa, da bi grozno kašljal, potem k zdravniku. Pa čiščenje noska s fiziološko...to ne pomeni le par kapljic v nos, ko je otrok v ležečem položaju...temveč, mož na otroka dvigne, da je nagnjen nad umivalnik, ve mu pa v eno nosnico fajn brizgnite fiziloško (najbolje s tako flaško v kateri prodajajo npr. koroške kapljice proti krčem v lekarnah). Fiziološka nato priteče skozi drugo nosnico ven in zraven še smrkelj. Če sem sama doma, dam malega kravce past in pod vrat brisačo in mu brizgnem fiziološko v eno nosnico...ne moreš verjet, kakšni smrklji ven pridejo. Če ima nos zamašen, morava z možem tudi ponoči ene 2x sčistiti, ker drugače sploh ne more zaspat nazaj, potem je pa dosti dnevno čiščenje...uffff, sem se razpisala...grem malce počivat, doker mi otroka še spita.
|
|
|
|