"Pokanje" čeljusti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


bellissima -> "Pokanje" čeljusti (20.2.2009 9:48:09)

Lep pozdrav!
Jaz pa imam en čuden problem, ki me pa vedno pogosteje spravlja v zadrego. Ko jem, žvečim čigum ali samo zazeham, mi čeljustni sklep zelo naglas poka, kot bi nekaj preskakovalo. Če si z roko tiščim na mestu sklepa je malo boljše. Boli me sicer ne, je pa tak neprijeten občutek, kot da se mi bo zataknilo in ne bom mogla zapreti ust[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. A ima kdo podobne težave in kako ste jih rešili, jaz ne vem kaj bi lahko naredila. Naj povem, da je to pokanje tako glasno, da ga sliši vsa moja bljižnja okolica (na kosilo nas gre cca. 8-9!!!) in mi je zelo neprijetno.

Hvala za pomoč in pozdravček!




Anonimen -> RE: "Pokanje" čeljusti (20.2.2009 10:25:47)

Meni se enako dogaja, rešitve pa še nisem našla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




honey -> RE: "Pokanje" čeljusti (20.2.2009 10:30:29)

Meni se to dogaja, odkar nimam več spodaj modrostnih zob. Nekako  sem rešila težavo tako, da zdaj ne odpiram ust na široko, ampak žvečim bolj tako, na kratko, če pa moram usta na široko odpret, recimo, ko kaj jem, zeham ipd. pa za malenkost potisnem spodnjo čeljust ven. Se mi zdi, da mi malo pomaga.




uwaga -> RE: "Pokanje" čeljusti (20.2.2009 13:01:31)

Lep pozdrav!
Jaz sem imela podoben problem pred leti. Sem obiskala zdravnico, ki me je poslala v bolnico na slikanje in pregled. Povedali so mi , da imam raztegnjene čeljustne vezi in naročili naj delam vaje za utrditev. Roke položiš na čeljustne sklepe tam kjer poka, daš jezik na nebo in "grizeš" v prazno. Vaje sem delala vsak dan, kadar sem imela čas po nekaj minut. V dveh - treh tednih je bilo o.k.
Upam ,da vam bo kaj pomagalo.




ely* -> RE: "Pokanje" čeljusti (20.2.2009 21:35:58)

jaz mam te probleme že odkar vem zase, se spomnim da smo se že v osnovni šoli temu smejali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tame -> RE: "Pokanje" čeljusti (20.2.2009 23:56:46)

No tudi jaz imam te težave. Zobozdravnica me je poslala na slikanje, kjer se je lepo videlo, da imam eno sklepno "čašico" zelo plitvo in tam preskakuje. Svetovala mi je tudi, naj opravljam take vaje kot uwaga. 




caillou -> RE: "Pokanje" čeljusti (22.2.2009 8:27:49)

Hvala enako. S tem da se mi je ekrat čeljust zaskočila in sem rabila kar nekaj časa, da sem jo spravila nazaj. Me je pa grabla panika ja.




constanca -> RE: "Pokanje" čeljusti (22.2.2009 9:08:25)

Meni se je tudi to dogajalo in bolelo je tudi.

Pa mi je zobozdravnica rekla, naj samo jezik uprem na nebo in posledicno odpres usta. In to malo ponavljas.  Nekaj dni in je ze bistveno bolje. To je bilo ze nekaj let nazaj in zdaj se vedno sem pa tja delam to vajo, ko zacutim, da vezi niso vec tako mocne.

Super enostavna resitev za tako veliko tezavo.






barika -> RE: "Pokanje" čeljusti (22.2.2009 16:26:53)

Še ena taka. mene včasih to fuulll zaboli, pa vidim, da obstaja rešitev,  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]