RE: nuhalna svetlina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porodSporočilo


taši84 -> RE: nuhalna svetlina (27.5.2009 13:25:32)

aprilčica!
ja eno morfologijo sm mela že v porodnišnci v aprilu in so rekli na kontrolo. učer sm mela pr drugem dr. in je reku da je videt ok. da pa bom bolj mirna grem nasl. sredo še na uz srčka na pediatrično. upam da je z malo vse ok.

pegi1-držim pesti da bo vse ok!!!!
aprilčica07 -> RE: nuhalna svetlina (27.5.2009 22:06:55)

taši84: a tako.. no saj jst sem imela tudi podobno, le da sem bla na morfologiji dvakrat, nisem pa imela možnosti it na pedatrično (mogoče kot samoplačnik, ampak mi je rekla takrat dr v lj, da je videt vse ok in da so možnosti, da se kaj zalomi minimalne), tako, da zdaj pač uživam v nosečnosti in upam, da se bo avgusta srečno končalo:):) 
ti pa lepo opravi še v sredo!

pegi: mislim na vas, in vam želim da se vse dobro izteče.. drži se![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
mina2009 -> RE: nuhalna svetlina (28.5.2009 8:42:21)

Zdravo punce!
Z mano je  vse ok. Vročino za enkrat še dobro prenašam, ampak čaka me  zadnji mesec nosečnosti avgust, zato se pustim presenetiti.
Jaz sem imela morfologijo pri moji g. in nato v bolnici MB. NS sem imela kot pegi ampak nobeden me ni napotil na še eno morfologijo. Upam, da je povod za to, stanje otroka, ki je ok. Bom pa pri naslednjem pregledu pri moji g povprašala o ponovnem pregledu pljuč. Mi imamo mali problem z ledvicami, ki pa ni hud. Ena časica na ledvički je 6 mm. Kar je pod 7 mm je normalno. Potrebno je kontolirati, kaj se dogaja do rojstva. Če se ne zmanjša je potreben poseg po rojstvu, ki pa je zelo majhen. Težave lahko nastanejo, če se to spregleda in pri odraščanju lahko pride do odpovedi ledvic. Pomembno je, da pri uz to ugotovijo in nato so kontrole bolj pogoste. Jaz jo imam v 34 TE ponovno.
pegi - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] držim pesti.
aprilčica07 -> RE: nuhalna svetlina (28.5.2009 14:47:28)

mina: ma ja to z ledvičkami res ni neka panika, je pa prav, da te bolj pogledajo... jst sem imela tudi pr moji g morfo, pol še v lj porodnišnici in je dr tul takrat rekla, da ni razloga, da bi še kam hodila, ker je vse ok. Tako, da po moje, če bi kaj blo za videt bi verjetno vidli, če te pač dvakrat gledajo  in dva različna dohtarja....,....  tudi moja g je rekla, da od zdaj dalje so samo redne kontrole.. grem pa v pondeljk spet tja in bom vprašala kako in kaj dalje... me je to z pegi kr malo iztirilo pa bom še malo čekirala... ampak saj pravim, moramo bit optimisti in se veselit, da je vse ok, kajne?

mene pa vročina ubija, no, danes lažje diham in se boljše volje.:):):)


pegi1 -> RE: nuhalna svetlina (29.5.2009 19:16:10)

pozdravljene,

ravnokar sem se vrnila iz Londona. dobili smo mnenje mednarodnega strokovnjaka s podrocja prenatalne diagnostike prof. Nicolaidesa.
diagnoza: asphyxiating  thoracic dystrophy
in prognoza: otrok bo verjetno umrl takoj po rojstvu, ce bo prezivel bo zelo hud invalid in bo verjetno umrl do 3 leta.

nase puncke tako naslednji teden zal ne bo vec...

objemite svoje trebuscke in vse dobro zelim vsaki izmed vas.

Nončika -> RE: nuhalna svetlina (29.5.2009 21:34:16)

pegi, jočem, jočem in jočem. kaj vse se dogaja. ampak, če je že res tako hudo. vaša deklica se bo rešila hudega trpljenja.
Anonimen -> RE: nuhalna svetlina (29.5.2009 22:11:34)

IZVIRNO SPOROČILO: pegi1

pozdravljene,

ravnokar sem se vrnila iz Londona. dobili smo mnenje mednarodnega strokovnjaka s podrocja prenatalne diagnostike prof. Nicolaidesa.
diagnoza: asphyxiating  thoracic dystrophy
in prognoza: otrok bo verjetno umrl takoj po rojstvu, ce bo prezivel bo zelo hud invalid in bo verjetno umrl do 3 leta.

nase puncke tako naslednji teden zal ne bo vec...

objemite svoje trebuscke in vse dobro zelim vsaki izmed vas.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
aprilčica07 -> RE: nuhalna svetlina (30.5.2009 7:49:25)

pegi: nimam besed[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]zdrži, če je taka diagnoza je bolše tako, kot sta se odločila.. še enkrat ti želim poguma in moči... bo pa tudi zate spet posijalo sončke... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
taši84 -> RE: nuhalna svetlina (30.5.2009 10:20:22)

tudi jaz nimam besed. me prav stiska ko tole berem in mi gre na jok.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
če tako pomisliš je res bolje da je nimaš kot pa da bi vsi trpeli z njo in ob njej....
vem da je težko ampak bodi optimistka in kaj kmalu bo vse drugače.

vse dobro ti želim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
mina2009 -> RE: nuhalna svetlina (1.6.2009 7:34:52)

Pegi jočem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]tudi jaz. Zelo hudo mi je. Bodi močna. Boš videla da bo kmalu posvetil sonček. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 10 11 [12]