Kriteriji za sprejem v vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


Abby -> Kriteriji za sprejem v vrtec (7.3.2009 13:54:31)

Ravnateljica vrtca mi je omenila, da se v primeru, da je več prijavljenih otrok, kot je mest v vrtcu, upoštevajo določeni kriteriji za sprejem oz. izbiro otrok, ki bodo sprejeti. Vprašala sem jo, kateri so ti kriteriji, pa je rekla le "Kar veliko jih je." Ali kdo ve, kakšni torej so?




nynna -> RE: Kriteriji za sprejem v vrtec (7.3.2009 18:30:19)

Ja pri nas dobiš točke, če sta oba zaposlena pa oba iz iste občine, ali če si samohranilka, pa če že imaš kakšnega otroka v vrtcu...




frutka_ -> RE: Kriteriji za sprejem v vrtec (7.3.2009 19:06:30)

Abby skrajni čas, da gre v vrtec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kriteriji so med drugim: status družine, št. otrok,...prednost imajo otroci s PP, samohranilke, matere brez službe, družina katerih otrok  (brat, sestra) je že bil vključen v dotični vrtec,...
Vpisi se bodo najbrž začeli tako da se v domačem kraju pozanimaj kdaj bodo, ker če prijavo oddaš na rok imaš veliko šans, d avretc dobiš.




Jančika_ -> RE: Kriteriji za sprejem v vrtec (7.3.2009 20:34:20)

Če se prav spomnim, pri nas dobiš največ točk za stalno bivališče v občini (30), potem če sta oba starša zaposlena (20), če je en starš zaposlen (10). Ne spomnim se, koliko točk dobiš za ostale zadeve - otrok s PP, bratje in sestre v istem vrtcu.




end1 -> RE: Kriteriji za sprejem v vrtec (7.3.2009 20:45:45)

zgleda da ni povsod isto. Pri nas ni prednost če nisi v službi, več toč pa dobiš če sta oba starša zaposlena, več točk imajo starši otrok v nižjem plačilnem razredu, da imajo že enega oz. več otrok vpisanih, državljan RS, občan občine, kjer je vrtec. Upam, da bo nam ratalo.




frutka_ -> RE: Kriteriji za sprejem v vrtec (7.3.2009 21:16:20)

Na stalno prebivališče sem čisto pozabila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]. Seveda imajo prednost lokalni pred zunanjimi. To je menda prvi pogoj.




Tisana -> RE: Kriteriji za sprejem v vrtec (8.3.2009 7:57:40)

Največ točk je stalno prebivališče v občini, kjer se nahaja vrtec, potem so ponavadi matere samohranilke, potem je pa čisto odvisno od vrtca do vrtca: nekje je stalno prebivališče v bližini vrtca, drugje sedež službe, potem seveda šteje tudi to, koliko bo star otrok septembra, pa ali imate že kakšnega otroka v tem vrtcu... Večina vrtcev ima spletne strani in na le-teh se nahajajo točkovniki.




April -> RE: Kriteriji za sprejem v vrtec (8.3.2009 8:18:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Abby

Ravnateljica vrtca mi je omenila, da se v primeru, da je več prijavljenih otrok, kot je mest v vrtcu, upoštevajo določeni kriteriji za sprejem oz. izbiro otrok, ki bodo sprejeti. Vprašala sem jo, kateri so ti kriteriji, pa je rekla le "Kar veliko jih je." Ali kdo ve, kakšni torej so?


Pri nas največ točk dobiš, če imata oba starša stalno prebivališče v občini-15 točk. Potem, če je v vrtec vkluček že en sorojenec oz. če se hkrati vključujeta 2 otroka 10 točk. Točke dobiš, če je bil v prejšnih letih že zavrnjen, in sicer, če je bila zavrnitev leto prej 6 točk.Če je bil otrok že vpisan, pa se je zaradi zdravstvenih tazlogov moral izpisati, tudi nanese nekaj očk. Upošteva se še zaposlenost, samohranilstvo. študent/ brezposeln starš..




Stran: [1]