Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ery -> Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 10:06:35)

Danes sploh ne vem kaj bi skuhala, pa ne bi nekaj mesnega.. doma imam tiste metuljčke-testenine, pa bi rada kej v omakci spacala.. A ima katera idejo?




Katey -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 10:18:36)

Meni zelo dobra omaka za vse vrste testenin je omaka z zeliščnim maslom in piščancem, sicer kalorična ampak dobra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Piščanca naražeš na manjše koščke, prepražiš na olju da dobi zlatorumeno barvo, dodaš zeliščno maslo in pustiš da se stopi dodaš sladko smetano (meni najboljša je alpska sm.), pustiš da zavre, primešaš testenine in to je to, okusno in hitro. Na koncu posuješ s parmezanom.




Splišni -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 10:22:37)

A brezmesno omako?

Lahko na malo olja stopiš trikovne sirčke, kakšna 2 ali 3, čisto na nizki temperaturi, da se ne prismodita, pa najbolje, da kar čisti majčkeno mleka zraven vliješ, da se ne bo prijelo (še najbolje, da v teflonski posodi to delaš), potem pa, ko je že stopljeno, zaliješ s sladko smetano. Nato še malo povre, da se zgosti. Lahko dodaš drobnjak, peteršilj, česen, lahko tudi sladko mleto papriko ... po želji.




Splišni -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 10:24:12)

Lahko pa tudiprešražiš na tenke koščke narezan pršut (ali pač kakšno salamo), potem pa spet zliješ gor sladko smetano. Lahko pa tudi mleko, pa potem z malo moke zgostiš. Pa spet dodaš začimpe po želji.




bamoocham -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 10:42:57)

Meni najljubša:

Kislo smetano prepražiš na malo malo masla (ali margarine). Ko se razpusti, dodaš vegeto, peteršilj, mleto rdečo papriko, malo sira. Mešaš, da se sir ne prime. Pustiš, da zavre it to je to.

Odlična omaka za čez testenine!





Mikica -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 10:46:00)

Lahko pa prepražiš čebulu, dodaš strok česna da zadiši, na to daš tuno iz konzerve, še žlico kisle smetane, soliš, popraš, jaz dodam še olive.




jar -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 10:58:33)

a sploh katera zna kuhat BREZ smetane?

meni so testenine najbolj okusne s paradižnikovo omako, ki jo mora biti samo toliko, da se prime testenin.




Katey -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 11:09:12)

Seveda se da skuhati tudi brez smetane zelo dobre omake, jih je pa pač nekaj tudi s smetano. Sicer pa kakor komu paše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Splišni -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (10.3.2009 16:01:49)

IZVIRNO SPOROČILO: jar

a sploh katera zna kuhat BREZ smetane?



Ali pa če mogoče samo ti znaš? Vau!




Tanja55 -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (12.3.2009 21:11:32)

Metuljcke jst zelo rada naredim z drobtinami.Vem, da ni glih omaka, ampak so pa super. Na maslu preprazis drobtine in potem v ponev streses kuhane metuljcke. Malo premesas in to je to. Sploh ni tko suho kot se morda slisi, sicer pa jst zraven postrezem glavnato zeleno solato s cesnom. Meni je super...a ja, pa brez smetane je tud [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




hrchy -> RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke? (12.3.2009 23:34:27)

malo nekonvencionalna:
na malo olivnega olja preprazis cesen, da zadisi, dodas narezano spinaco (ne sesekljane, morajo biti vecji koscki)!!! Rahlo preprazis (toliko, da voda izpari, ce jo spinaca kaj spusti), dodas orehe/mandlje/pinjole in mladi ali kozji sir. vse skupaj imas na ognju se kako minuto - da se vse pregreje. Dodas pest rozin in kuhane testenine.

moja st. 2:
na olivnem olju preprazis na rezine narezano cebulo, dodas na koscke narezanega piscanca, popeces, dodas na trakove narezano papriko - tisto rdeco, poldolgovato (ne vem, kako se ji rece). Prazis se nekaj minut, dodas testenine, premesas, postrezes.

moja st. 3:
v ponvi stopis maslo, posolis. Streses gor skampove repke, po pol minute dolijes malo limetinega soka, dodas nasekljan cili. Prazis se minuto, strses na pasto. Zraven dodas narezan malo trsi avokado, lahko pa tudi ananas.




Stran: [1]