grd "moker" kašelj... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


*Naja -> grd "moker" kašelj... (12.3.2009 8:49:36)

Naša punčka preboleva virozo in smo jo imeli 2 dni nazaj tudi pri zdravniku. Vročine sicer že od včeraj nima, se mi pa zdi, da vsak dan bolj kašlja. Kašelj je produktiven in ko začne kašljati je slišati, kot da ima vse "zabito" s sluzjo. Ponoči skoraj nič ne spimo, ker joče, saj nenehno kašlja. Danes se vse skupaj nadaljuje tudi čez dan in res ne vem, kako bo spet ponoči. Mažem jo s kremo od Justa(Materina d.), dajem ji toplo pleničko na prsi, trudim se, da čimveč popije, sicer se pa želi še vedno veliko dojiti, ker nima apetita. Skrbi me, da se ne bi vse skupaj razvilo v kaj resnejšega. A ji lahko kako olajšam vse skupaj vsaj ponoči? V katerem primeru bi šle ve nazaj k P.?




MiaSophia -> RE: grd "moker" kašelj... (12.3.2009 8:56:58)

Čau,

poskusi naslednje: eno pest kamiličnih posušenih cvetk segrej v ponvi na žlički olja (ni važno katerega). Še tople cvetke zavij v pleničko in ji položi na prsni koš.

Lep pozdrav.




Luni -> RE: grd "moker" kašelj... (12.3.2009 9:42:02)

O, kako dobro poznam to! Zvečer jo inhaliraj (drži jo nad soparo-samo voda, brez dodatkov kamilic ali olj, ker lahko povzroči kontra učinek). To ji bo zmehčalo sluz, da bo šla lažje iz nje, pa priporočam ti fiziološko Aqua Maris, čimvečkrat čez dan v nosek. In če je kašelj produktiven, kot ga opisuješ, je vse ok. Najbolj nevaren je suh kašelj, da iz nosa nič ne teče (se pravi, da se vse zadržuje v otroku), takrat pa se lahko razvije bronhiolitis (temu smo mi podvrženi).




Stran: [1]