Nosečnost in pridobivanje teže (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porodSporočilo


eternety -> Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 16:16:56)

Kakšne so vaše izkušnje z pridobivanjem teže v nosečnosti? Do koliko kg se je normalno zrediti oz. pridobiti po posameznih mesecih? G zelo radi nergajo glede kg, kaj naredite v tem primeru, manj jeste ali skrbite, da dojenčki zaužijo dovolj vitaminov itd.
pondelak -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 16:21:05)

sicer vsepovsod različno piše kolko se je primerno zrediti ampak na seznamu pri marčevkah mislim da se je večina 15-20 kg...jaz sem se 16...gin je 1x nekaj rekel ampak ga nisem poslušala in manj jedla ker nisem hotla škodit bebici...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
indy0024 -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 16:25:02)

caw[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] glede pridobivanje teze je normalno do 9kg vsaj meni je tko ginekolog rekeu ceprav,ni pa nikjer tocno doloceno do koliko se lahko zredis,jaz sem se v prvem trimesecju zredila za eno kilo,trebuh imam pa kot da bi bila v petem mescu ane v tretjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image],ampak jaz pravim da ce jes v majhnih kolicinah pol je to normalno pa veckrat na dan potem to ni nic narobe,ce se pa naziras hmmmm lahko hitro kile pridejo gor.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]LP
Lenck -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 16:31:56)

teže, ki jih vidiš po raznih tabelah, precej točno povedo, koliko pridobljene teže gre na kaj - na bebo, na plodovnico, na kri, na dojke... in seštevek naj bi dal potem idealno povečanje teže. an problem teh tabel pa je, da predivdevajo, da bo ženska pridobila minimalno ali nič podkožnega maščevja, kar pa ni nujno slabo, saj je normalno, da gre nekaj tudi v rezerve za konec nosečnosti, porod in dojenje!

osebno mislim tako - dokler se ne zredi toliko, da je ogroženo tvoje in otrokovo zdravje, kar pa je odvisno tudi od tvoje teže pred nosečnostjo (in je navadno preko meje, ki jo postavljajo zdravniki, žal je tako, da vsi paničarijo, če nimaš manekenske postave), kar pa boš začutila tudi sama, če imaš kolikortoliko realen pogled nase, se ne bi obremenjevala s kilami in pripombami.

pa pišem to tudi za vzpodbudo sebi, ker sem se, o joj prejoj, v štirih mesecih zredila že vsaj 4 kile, groza, a ne... bljak, meni se ne zdi groza, ker se sploh ne vidi po telesu, da bi se kaj grozno zredila, vem pa, da bom kar stisnila zobe, ko me bo sestra tehtala [sm=smiley36.gif]
Lenck -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 16:34:47)


IZVIRNO SPOROČILO: indy0024

caw[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] glede pridobivanje teze je normalno do 9kg vsaj meni je tko ginekolog rekeu ceprav,ni pa nikjer tocno doloceno do koliko se lahko zredis,jaz sem se v prvem trimesecju zredila za eno kilo,trebuh imam pa kot da bi bila v petem mescu ane v tretjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image],ampak jaz pravim da ce jes v majhnih kolicinah pol je to normalno pa veckrat na dan potem to ni nic narobe,ce se pa naziras hmmmm lahko hitro kile pridejo gor.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]LP


no, vidim, da kilaža vedno bolj pada... včasih je bilo normalno, če se je nosečnica zredila do 20 kg, potem do 15, zadnje, kar sem brala, je bilo 12-13 (toliko znaša tisti seštevek beba+kriv+plodovnice+posteljice+...), zdaj pa že 9... kmalu bomo prišli do tega, da bo morala nosečnica shujšati med nosečnostjo!
salcka -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 17:28:30)

jaz sem ravnokar stopila v zadnje tromesečje.
še danes nosim hlače, ki sem jih pred nosečnostjo. zapret jih seveda ne morem, si malo priredim. tudi trebušček imam mali. pa tehtnica vseeno pokaže +8kg. pa tudi pred nosečnostjo sem imela normalno kg. veliko športa, fitnesa, ... tak da sem bil kar natrenirana.
pa čeprav pazim, kaj jem (veliko zelenjave, sadja, pustega mesa, skoraj nič škroba in sladkarij), se kilogramčki kar lepo nabirajo. počutim se super, še vedno sem športno aktivna (v mejah normale), tak da se za kg sploh ne sekiram. pač nujno zlo, ko se moraš pri G stehtat.
ne sekiraj se zaradi kg. zdravo jej, veliko se gibaj, s kg pa naj se ubada G (če mu je do tega)
Bety11 -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 18:26:01)

Jaz sem se v privi nosečnosti zredila 10 kg...Hudo sem pazila, kaj jem...

V tretji nosečnosti sem jedla VSe in količine, ki so mi pasale...Pa sem se zredila samo 12 kg....

Bila sem mobilna v mejah normale in nisem pretiravala....

Na nosečnost gre 10 kg (otrok, voda, posteljica...)...Vse drugo pa so zaloge, ki jih telo naredi, da ob dojenju ne bo pomanjkanja....In če dojiš polno pa piješ večje količine tekočine, se kilogrami kar stopijo....

V prvi nosečnosti sem se premalo zredila in sem zaradi dojenja čisto shirala..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Zdravniki so me kritizirali....

Najboljše je, živeti zdravo in v mejah normalnega....Narava pa opravi vse drugo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Srečno!
CatJa -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 18:38:54)

1. sem se 18, 2. 13 kg, pa mi G nikoli ni omenjala teže. Očitno je bilo čisto normalno. Je pa res, da sem štartala z dokaj nizko, če bi imela že prej preveč kg, potem bi verjetno bolj podrobno spremljala.
Hator -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 19:19:21)

Jaz sem se do 5. meseca zredila cca. 1kg na mesec, no potemv sredini oz. proti koncu 5. meseca pa je šlo še dodatne 3kg gor, tako da sem sedaj v 6. mesecu na cca.+8kg. Trebuh sploh nimam velik, kljub temu da se redim samo v trebuh. Sem pa bula prej bolj vitke postave.

Lenck - ne razumem, zakaj se sekiraš, če si šla v 4 mes gor 4 kg, to je čisto ok.
metuljčica1 -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 19:45:25)

V prvi nosečnosti sem se zredila 10kg, sem jih ves čas poslušala, da premalo jem in podobno.Drugič sem se spet zredila 10kg pa mi nihče ni rekel da bi bilo kaj narobe.Je pa res da je zame to pomenilo da sem imela 55kg, ko sem šla rodit.
daisyb -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 20:04:52)

oj,

jaz sem v 6 mesecu. na začetku sem se takoj zredila za tri kile...do sedaj sem jih šla gor 5,5 kg. jaz tud ne jem lih veliko pa kili gredo vseeno hitro gor...in na srečo zaenkrat več ali manj v trebuh. kakih 5 kil še pričakujem, da se bom zredila..če pa se ne bi mal pazila sem prepričana, da bi kar poskočilo. ginekologinja mi nič ne reče...ma sem tud drugače začela s 43 kg, ko sem zanosila.


lp
EMILY 3 -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 22:18:11)

JAZ SEM SE ZREDILA ZA 20KG.PRED NOSEČNOSTJO PA SEM IH IMELA 52.IN SEM ŽE V PRVEM TEDNI PO PORODU IZGUBILA 13,OSTALO PA ŠE ČEZ 2 TEDNE.IN SEM LAHKO ŽE ČEZ 3 TEDNE OBLEKA SVOJE NAJLJUBŠE HLAČE.PA ŠE VEDNO DOJIM IN SE NISEM NIČ ZRADILA PA ČE GLIH JEM OGROMNO...NAJRAJE PA SLADKARIJE....JE PA RES DA KO DOJIŠ OTROK VELIKO PORABI...TAKO DA KATERE STE ŠE NOSEČE,NE OBUPAJTE IN NE VERJAMITE KO PRAVIJO KOLK ŠPEHA OSTANE PO PORODU IN DA GA NI MOŽNO IZGUBIT.TO NI RES.TO REČEJO LE LENUHI
Srčekgirll -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 23:03:37)

Jst sm se zredila 23 kg, s tem, da sem ko sm zanosila nehala kadit. Naslednjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] bom bolj pazila.
lukec -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 23:10:05)

Ja pa odvisno tudi od tvoje prvotne teže, težja kot si, bolj je, če se manj rediš. Jaz sem se 9 kil in sem bila pohvaljena, je pa res, da mi je bilo tam od 8 tedna pa potem kar dolgo precej slabo čez cel dan, bruhala sicer nisem, mi pa hrana ni dišala. No, kot sem se že večkrat pohecala, sem pa v nosečnost štartala z več kilami kot jih imajo nekatere tik pred porodom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]!
dejzi -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (13.3.2009 23:12:34)

EMILY....velike črke pomenijo kričanje!!! Mene pa že ušesa bolijo...


eternety...zredila sem se 20 kg, mam še 2 kg okrog pasu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], baje pa se je normalno zredit tam 8-10 kg, kot ti je že indy0024 omenila.
clara23 -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (14.3.2009 8:03:38)

zredila sem se 13 kg in mi ni nihče nikoli rekel da bi bilo kaj preveč ali premalo..
čipka -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (14.3.2009 11:22:53)

Jaz sem se pa 26 kg. Ah, je**t ga, če sem pa tako rada jedla. Samo da je moja punčka zdrava. Jaz sem jih tudi slišala. Samo kaj, ko sem šla iz pregleda in direkt na burek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
melanija -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (14.3.2009 14:10:58)

Jaz sem se v vseh 3. nosečnostih zredila za najmanj 15 kg, pa kaj. Po 6 tednih ko sem šla na pregled me je moja gin. vedno gledala, kaj delam da nimam nobene kg od več. Dojim je bil vedno moj odgovor.

Zdaj sem v 4. noseča do konca imam še 10 tednov, pa sem pridobila 11 kg. do konca pa mislim da jih bo še kakšnih 5 kg sigurno.

Jaz si spoloh ne znam predstavljat da bi  se morala zrediti od 8 do 10 kg, glede na moje težave z Hb. Že tako moram več jesti stvari ki so dobre za kri in vsebujejo veliko železa, da ne pristanem v bolnišnici.

Za hujšanje bo čas potem, ko rodim.
bjondi -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (14.3.2009 16:06:12)

V 1.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sem se zredila za 13 kil in sem bila na koncu pohvaljena da sem vzorna nosečnica.Jaz sem imela željo ,da bi se še kej več pa se nisem mogla niti za deko več zredit.Sem štartala z minusom ,ker sem že skoz šlank pa še velika,pol sem polno dojila do 8meseca in do 14,5 mesecev ,ko sem končala.No na konc sem bla tud jaz že čist presušena od dojenja.Tko da je velik odvisn tudi od metabolizma vsake posameznice.
Anonimen -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (14.3.2009 16:21:56)

živjo jz sem se v prvi nosečnosti zredila +30 kg, zdaj v drugi pa sem v 31tednu pa sem se do sedaj zredila +6kg,! to je čist odvisno od človeka in koliko se paziš po G. normativih naj bi se zredil od +9kg do +12kg! ampak to je njihov normativ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jz mislim da tud če se zrediš več samo da se dobro počutiš, in da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse vredu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

l.p.
anci banci -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (15.3.2009 11:06:14)

jaz sem v 22 tednu in je šlo 8 kil gor
detelja -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (15.3.2009 11:22:32)

36t2d...+13-14 kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] če bi mogoče se mal izognila sladkarijam med 24t-30 t bi bilo mogoče par kg manj...ampak kaj naj, če so pa tako dišale kinder čokolade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
detelja -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (15.3.2009 11:24:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

živjo jz sem se v prvi nosečnosti zredila +30 kg, zdaj v drugi pa sem v 31tednu pa sem se do sedaj zredila +6kg,! to je čist odvisno od človeka in koliko se paziš po G. normativih naj bi se zredil od +9kg do +12kg! ampak to je njihov normativ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jz mislim da tud če se zrediš več samo da se dobro počutiš, in da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse vredu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

l.p.ja, to je res...vsak gin. ima svoje normative...in vsak gin. drugače glede na težo...eni so ful strogi drugi pa ne...moja npr. pravi, da bom jaz nosila posledice prekomerne teže in da bom jaz mogla pol shujšat ne ona...sama je bolj okrogle narave pa je rekla, da se ji zdi bedno, da nam neki pamet soli sama pa je itak bolj obilna...sicer neko mejo ti da zaradi otroka, da ne bi bilo kaj narobe...sigurno pa je razlika, če ena suha punca pridobi 20 kg ali pa ena, ki je imela že v osnovi 20 kg preveč in se je zdaj še dodatno 20 zredila....
šrimpf -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (15.3.2009 11:25:39)

jaz sem v 24. tednu in sem do sedaj pridobila 5,5 kg. kile grejo predvsem v trebuh, redki verjamejo, da sem noseča šele 5 mesecev. Imam srečo, da mi strašno paše sadje (predvsem jabolka) in sveža zelenjava, po raznih picah, sendvičih in jedeh z moko se ne počutim dobro, mi postane kar malo slabo. 
zmajaz -> RE: Nosečnost in pridobivanje teže (18.3.2009 9:24:14)

Jaz sem se v 1. nosečnosti zredila 16 kg, potem mi jih je pa do druge (zanosila sem 7 mesecev po porodu) ostalo še skoraj 4. Zdaj sem noseča 33 tednov in sem se do zdaj zredila samo 7 kg. Sem se ravno prej pohvalila mojemu, da se mi fino zdi, da se od prejšnjega pregleda, ki je bil pred 3 tedni, nisem še nič zredila, pa mi je rekel, da s tem se ni za hvalit - da to ni normalno in da sem se premalo zredila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zdaj sem si pa res začela študirati, kaj če je kaj narobe. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Moram pa rečt, da se pri hrani prav nič ne pazim - sicer res ne večerjam (razen kakih sladkarij), se pa za kosilo, ki ga imamo pozno (skoraj ob 16h) napokam do onemoglosti, pa za zajtrk dosti pojem, pa še eno malico imam vmes, ker je kosilo pozno - tako da jem definitvno dosti in tu si nimam kaj očitat.
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>