slabost in bruhanje v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


kofetek2010 -> slabost in bruhanje v nosečnosti (4.5.2005 14:32:32)

zanima me, če je kateri bilo v nosečnosti tako slabo in je samo bruhala, ter posledično pristala v bolnišnici?:(
sem mislila, da se situacija umirja, ampak je od včeraj zvečer spet huje, ponoči se zbudim in moram bruhat, cel dan samo nekaj grizljam in če kaj bolj konkretnega pojem, bruham :(

sem ravnokar klicala G in mu pojamrala, da mi je kljub svečkam slabo in bruham - rekel je, da bi me poslal v bolnišnico na infuzijo :zmeden2:

je kje kakšna s podobno izkušnjo?8)




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.5.2005 14:57:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Metuljčica04 -> slabost in bruhanje v nosečnosti (4.5.2005 16:58:36)

Pozdravljena!
Meni je bilo slabo in bruhanje 24 ur na dan do 6.meseca pol pa se je malo umirilo.Ker ne moreš jesti pa moraš piti dosti tekočine ,vem lahko je govorit,ampak te razumem.Paziti moraš na sladkor v krvi,ki hitro lahko postane nizek ko ne ješ,to pa škoduje tudi otročku.Meni je gin. pri pregledih vedno izmerila nivo sladkorja v krvi .Pa tudi ledvice" trpijo",če ni zadost tekočine.Dehidriraš tudi lahko hitro.Če bo potrebna infuzija idi,to ni nič takšnega,da te malo spravijo k sebi,da si opomoreš.Vem, da te zadnje besede niso za spodbudo ampak je včasih bilo tako hudo,da sem jokala in bila čist obupana,ampak drugače ni šlo.


L.p.!:rozica:




NinKa -> slabost in bruhanje v nosečnosti (4.5.2005 17:34:53)

Jaz sem tut od 5 tedna pa do 30 tedna non stop bruhala...ok, ponoči sem imela mir....jedla nisem nič kaj dosti.....zgubila sem 20 kg...to kar je bilo preveč od prednosečnosti....

V bolnico nisem šla, čeprav napotnico sem pa imela vedno pri sebi....v primeru, da bi blo slabše...edino na kar sem mogla pazit je blo, da sem dovolj pila....na preglede sem hodila tedensko...včasih 2 krat na teden....kri in urin.....pa vsake par tednov UZ, če je z :duda: vse BP.

Je neprijetno, ampak se pozabi, ostane sam strah pred ponovno nosečnostjo. Jaz ga namreč imam ful, ker po moje psihično ne bi bila zmožna še enkrat vzdržat.

Jana, saj bo minilo....pa bo boljše.

:sloncek::kuza::sloncek:




pika_b -> slabost in bruhanje v nosečnosti (5.5.2005 8:20:44)

Pozdravljena!

Sem še ena tistih, ki sem neprestano bruhala :hudicek: celo tako, da sem pristala v bolnišnici na infuzijah.

Moj dnevi so izgledali že pravi obup. Ker je bilo stanje iz dneva v dan slabše sem poklicala G in povedala, da je že vse skupaj prav grozno. Dobila sem odgovor, da pač nekatere nosečnice bruhajo. Toda naslednji dan sem se spravila v ambulanto in, ko me je zagledala je kar onemela. Bila sem bleda kot stena in od zadnjega pregleda sem izgubila cca 5kg.

Potem pa cokom pokom v bolnišnico. Ti povem, da te infuzije res pomagajo. Jaz sem bila v bolnišnici 7dni, vendar se stanje po prihodu domov še ni čisto popravilo. Vse skupaj je trajalo nekje do 19t, vendar se je stanje po prihodu iz bolnišnice vidno popravljalo.

No sedaj smo v 27t in naš :modri: prav veselo brca in počutje je krasno.

Želim ti, da bi ta slabost čim prej minila.

lp, pika_b





karmy -> slabost in bruhanje v nosečnosti (5.5.2005 9:40:42)

jzt sm samo enkrat bruhala.. pa še to pr tašči... :hudicek: celo sobo pokozlala... bivši pospravu za mano...




Mojček -> slabost in bruhanje v nosečnosti (6.5.2005 19:13:36)

Živjo!

Tudi sama sem imela to izkušnjo in to od konca 1 meseca pa do 3 meseca. Potem se je nekako počasi umirilo. Dvakrat sem bila na infuziji (3 in pa 5 dni), ker sem bila čisto dehidrirana. Res sem mislila, da me bo pobralo. Skrbelo me je, da bo kaj narobe z bebico. Padel mi je sladkor in aceton ni bil ta prav. Sestra mi je predlagala pitje Radenske, ker so ženske rekle, da pomaga in mi je začela ustrezati, saj prej nisem spravila nič v sebe. Ko mi je Radenska obležala v želodcu sem počasi začela s hrano. Najprej Albert keksi, .... Sedaj sem v 21t in sem se že preveč zredila. V glavnem zdrži, bebica sama pobere kar si imela že od prej, tako, da ne bo nič narobe. Samo ti moraš zdržati. Pa ti povem, da mi je infuzija pasala kot čisti izvir, ker sem bila neznosno žejna. Pa še naspala sem se, kajti prej sem celo noč in cel dan ležala in skakala na WC. Zdrži vse bo ok.




Stran: [1]