razmik premih trebušnih mišic (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Varna vadba v nosečnosti



Sporočilo


harley -> razmik premih trebušnih mišic (18.3.2009 8:34:48)

Hej nosečke!

Povejte mi, če je katera to že opazila v času svoje nosečnosti? Men je zdaj to povedala fizioterapevtka v MŠ. Do sedaj sem mislila, da me peče predel nad popkom zato ker se pač trebušček veča...a to zgine po porodu oz. po določenem času? In kako to vpliva na sam porod?

Ej pojma nimam zakaj se gre, na približno ti nekaj povejo pol te pa pustijo vsega zmedenega....




Naja31 -> RE: razmik premih trebušnih mišic (18.3.2009 9:44:03)

Ja, to se zna zgoditi.
Pri meni se je v drugi nosečnosti to zgodilo zaradi ogromnega otroka (5kg),po porodu je bil razmik še 5 prstov. Še fizioterapevtka v porodnišnici je bila presenečena. Zdaj sem skoraj 1 leto po porodu in je razmik še pol prsta.

Po porodu gredo mišice počasi nazaj skupaj, pa vaje za globoko trebušno mišico moraš delati, ne vem pa kako vpliva na porod. Jaz se tega razmika pred porodom niti nisem zavedala.




oktoberka -> RE: razmik premih trebušnih mišic (18.3.2009 9:46:31)

Ah, to ni nič takega! Men je tud v prvi nosečnosti na telovadbi v zd Fužine rekla da mam razmaknjene mišice in da bom kao težje rodila, ampak nisem prav nič težko rodila, pa tud drugače je blo vse ok.  To gre takoj po porodu nazaj., Ne se bat, ni nič hudega. Samo peče malo.. pa malo glej da ko se z ležečega položaja dviguješ, da se najprej prevališ na bok in se potem dvigneš. Da ne napenjaš po nepotrebnem trebušnih mišic!

Lp




2srcka -> RE: razmik premih trebušnih mišic (8.4.2009 13:23:36)

To ne gre takoj po porodu nazaj. Nekateri pravijo da nikoli ne gre nazaj v prvotni položaj. Jaz sem imela po porodu razmika en prst, me pa nikoli v nosečnosti ni nič peklo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.4.2009 2:31:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]