Sprememba statusa - pravica do višje pomoči,...? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Rožica* -> Sprememba statusa - pravica do višje pomoči,...? (25.3.2009 21:34:47)

Živjo!

Rada bi pomagala prijateljici, zato se želim prepričati še tu. Kajti menim, da so jo na centru prehitro odslovili.

Zanima me kako obravnavajo, kako potekajo postopki v primeru izgube zaposlitve, torej v primeru spremembe statusa na priznane pravice. ( Npr. v zvezi z višino otroških dodatkov, pravice do subvencionirane malice v šoli,....)

Se višina uskladi, če upravičenec ostane brez dohodka, oz. pravica do subvencije prizna tudi med šolskim letom?

Na centru so jo odslovili, z razlago, da mora počakati, da pogodba za otr. dodatek poteče in da dokler dobiva od zavoda za zaposlovanje ji pomoč s strani centra ne priprada. Od zavoda prijema nekaj več kot 200E tudi dokladov ne dobiva najvišjih.
Pozanimat se je šla tudi na osnovno šolo, glede subvencionirane prehrane, kjer so jo prav tako odslovili z pojasnilom, da ji med letom tega ne morejo odobrit, da bi vlogo modala oddati septemra, vendar takrat še ni bila v finančni stiski.

Prosim za vašo pomoč.
Kam, kje lahko prosi za pomoč, ....

Hvala




Najaa -> RE: Sprememba statusa - pravica do višje pomoči,...? (25.3.2009 22:38:50)

Glede otroških dokladov vem, da če pride do kakšne spremembe (med njimi je tudi sprememba ali izguba del.mesta), se višina uskladi. Kar naj odda novo vlogo.




nemsis -> RE: Sprememba statusa - pravica do višje pomoči,...? (26.3.2009 8:01:18)

Meni so na socialni povedali, da moram počakati da preneham prejemati nadomestilo z zavoda. Potem pa se mi otroški dodatek uskladi. Vsekakor pa izguba zaposlitve vpliva na višino - tako je meni povedala na socialni.




end1 -> RE: Sprememba statusa - pravica do višje pomoči,...? (26.3.2009 8:40:29)

mislimi, da v odločbi za otroški dodatek piše, da se mora CSD obvetiti o vsaki spremembi, ki vpliva na višino dohodka, ne samo na boljše tudi na slabše. Na si prebere 102 čl. ZSDP. 




Stran: [1]