v "hribe" z dojenčkom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Gorništvo z otroki



Sporočilo


krtekxx -> v "hribe" z dojenčkom (2.4.2009 13:49:13)

Zdravo! Mene zanima, če je kdo od vas hodil kaj po nižjih hribih z dojenčkom v kaki nosilki, kengurujčku ipd.? Kaj se je najbolj obneslo? Imam sicer trak, vendar naši punčki ni preveč všeč v njem. Občutek imam, da se počuti precej utesnjeno.




karin412 -> RE: v "hribe" z dojenčkom (2.4.2009 14:10:05)

Mi smo bili lani z 10 mesečnim dojenčkom in 2 letnico, dojenčka smo nosili v ruzaku (je lažje) ali v traku, ko ta starejša ni mogla več hodit. Šli pa smo na Mengeško kočo (1 uro hoda za otroka) in Korita Mostnice (2-3 ure za otroke), sicer to niso gore, ampak smo se pa tako pripravljali. Letos bomo šli na Lipanco, eden v ruzaku, trak pa bom vseeno s sabo vzela-bo lažje, ker gresta samo popoldne spat.
Še največji problem je bil lani s spanjem, zaspala sta oba, ko smo ju nosili, potem ko smo ju hoteli dat v avto, pa sta se zbudila tečna.




ronja -> RE: v "hribe" z dojenčkom (19.4.2009 13:02:44)

Za starost tvoje hčerkice se najboljše obnese sling-trak, v kenguruju niso tako fiksirani in ni fajn za prve mesece, kasneje je pa ok. Za hojo v hribe namreč ni najboljše, da otrok preveč pleše v nosilki, ker mu potem preveč obremenjuješ hrbtenico, če je v kenguruju. Lejla kdaj pa kdaj tudi najprej malo mrgodi, ko jo dam v trak, potem ji pa všeč rata. Ronji je bilo takoj ful všeč, vedno. Lejli pa včasih najprej ni. Moraš malo naštudirat, kako fejst hočejo bit zategnjeni, eni majo radi, da je bolj močno zategnjeno, da se počutijo varne, drugi pa da je malo bolj na izi, da je bolj komot. Ampak za v hribe, je boljše malo bolj močno, da ne pleše okoli. Lahko ji nogice pustiš not, da ji ne binljajo spodaj, to jim je včasih fajn.

Mi smo šli zadnjič na Tinjan na Primorskem, urco gor, urco dol, mislim da cca 300 m višinske razlike, nosila sva pa vsak svojo - on Ronjo v nahrbtniku za otroke, jaz pa Lejlo v slingu. Obe sta lepo zaspali in bili super spočiti, ko smo prišli na cilj - k dediju, hehe. Midva pa seveda crknjena od pokanaj in nošenja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zato smo šli naslednji dan po ravnem okoli škocjanskega zatoka.




Stran: [1]