merjenje nosne kosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


petruc -> merjenje nosne kosti (10.5.2005 13:49:17)

Pozdravljene! Sem drugič noseča (8 tednov) in ginek. mi je predlagala UZ za merjenje nosne kosti - nuhalno. Imam 3,5 let staro hčerko, pri kateri to ni bilo potrebno. Tudi sedaj ni obvezno - če sam želiš. Vendar me je s tem tako vrgla iz tira, da razmišljam samo še o tem kaj naj naredim. Kaj če mi povejo kaj slabega? Potem bom obremenjena celo nosečnost samo s tem in ne bom uživala kot sem v prvi. To je grozno. Kakšne izkušnje imate vi s tem? Hvala v naprej za pomoč pri moji odločitvi.:)




dory -> merjenje nosne kosti (10.5.2005 13:55:46)

Dandanes hvalabogu obstaja cela paleta taksnih in drugacnih pregledov v nosecnosti,kar jaz osebno zelo zelo pozdravljam..merjenje kozne gube ni nic takega...tudi nuhalna je zelo ok,saj s tem odmerijo odstotek moznosti za ds...in ce je ta odstotek visji te posljejo naprej na amniocintezo...lahko gres tudi samoplacnisko..

Zaradi tovrstnih pregledov ti ni treba biti v skrbeh,kvecjemu vesela bodi,da obstajajo stevilni pregledi,ki lahko vsaj v neki meri izlocijo moznost morebitnih okvar...




Mina1 -> merjenje nosne kosti (10.5.2005 13:56:12)

Te razumem, ampak moje mnenje je, da je bolje, da na NS preverijo, če je vse v redu in potem do konca spremlajo tvojo nosečnost, kot pa da se kaj slabega zgodi, ko bo že prepozno. Razen seveda, če si pripravljena na VSE.

Ne me narobe razumeti: jaz sem imela v drugi nosečnosti zelo slabo NS in so mi predlagali AC, na kar sem pristala z rizikom splava seveda. Na koncu je bilo vse v redu, saj je AC, ki je 99,9% točna pokazala, da bom imela zdravega fantka in res je tako bilo, ko sem rodila;).

Kljub vseemu so dvomi in strah ostali vse do poroda, tako da:zmeden:

Le pojdi na NS. Zdaj je toliko možnosti, da preverijo, če je s pikico vse v redu;)

Lepo nosočenost in zdravega:duda: ti želim,

pa-pa Mina1




mojca* -> merjenje nosne kosti (10.5.2005 13:57:47)

naj te to nikar ne vrže iz tira.
kolikor berem in slišim od drugih nosečnic, se danes skoraj vse prostovoljno odločijo za ta pregled.
tudi jaz- sem še čisto na začetku-želim imeti za pregled. če je vse o.k., super, če pa sumijo da ne, pa te pošljejo še na kak dodaten pregled.
a ni fajn, da si bolj pomirjen, ko veš da je vse o.k.tako kot mora bit?
torej-kar pogumno na ta UZ.
lp,:metulj:




MojcaG -> merjenje nosne kosti (10.5.2005 15:24:07)

tako je, potem si pomirjen.. nuhalna - ultrazvok je zelo lepoa izkušnja, če je vse ok, če pa ni, je pa tako ali tako to boljše izvedeti, a ne? ker se ti potem itak odpre več možnosti, in ti se potem odločiš za tisto, ki želiš. svetujem ti, da greš na ta pregled s pozitivnim razmišljanjem, tako sem šla jaz, in sem bila potem tistih 20 minut v popolni ekstazi, ko sem gledala mojo pikico, kako miga.. :) in vse kar je možno, je pregledala, to me je pa itak ful zanimalo.. vsak milimeterček moje pikice. vreden pregled vsakega tolarja!




Stran: [1]