povračilo potnih stroškov (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


sasha22 -> povračilo potnih stroškov (16.4.2009 12:52:19)

Delodajalec mi plačuje mesečno vozovnico za avtobus, vendar mi od tega zneska odšteje praznike npr. v aprilu mi bodo odšteli za 13. in 27. ko je praznik. Se pravi, da bom namesto 100€ dobila 90€ (znesek je vsak mesec enak, neglede na število delovnih dni, odštejejo pa praznike), čeprav sem jaz morala kupit to mesečno vozovnico in ni bila zaradi praznikov nič cenejša. Razumem, da mi odštejejo dneve ko imam dopust ali bolniško, ni mi pa jasno kako je s prazniki. Ali mi nebi morali potem plačavati dnevnih vozovnic?

Hvala za pomoč




emaa -> RE: povračilo potnih stroškov (16.4.2009 13:11:37)

Ali imate praznike za delovne dneve, če ne, potem ti pa res ne more prevoza odšteti, ker pol po tej logiki naj bi ga tudi za nedeljo. Odšteje se ga za delovne dneve, če te ni, praznik je dela prost dan, kar povej mu to. Oz. tistemu, ki obračunava plače, pa ne se pustit odgnat s tem, da tako delajo vsem, nekdo se pač mora prvi pritožit. 




Kliki -> RE: povračilo potnih stroškov (16.4.2009 13:58:59)

Mi imamo tako da tisti dan ko te ni v službi ne dobiš plačanega prevoza. Če pa delam cev mesec in nakoncu znesek delim z delovnimi dnevi pa imam placan avtobus samo v eno smer.

Saj meni k se vozim z avto še znese, sodelovka mora pa dati še enkrat toliko zraven k se vozi z busom.




blazka -> RE: povračilo potnih stroškov (16.4.2009 16:21:40)

Moje mnenje: če ti plačujejo mesečno vozovnico potem ti morajo plačat celo. Če ti pa po dnevih, pol se pa itak šteje samo št. dni, ko si dejansko delala.




sasha22 -> RE: povračilo potnih stroškov (16.4.2009 17:48:03)

Praznike imamo proste, prav tako sobote in nedelje.
Bom rekla, da naj preverijo še enkrat, ker mi je res čudno, da kar odštejejo.




liliana -> RE: povračilo potnih stroškov (17.4.2009 12:41:33)

Lahko ti komot odštejejo.....ker povračilo prevoza se upošteva le za delovne dni ne glede na to ali se za povračilo upošteva mesečna vozovnica ali dnevna karta.....

Minimalni znesek povračila potnih stroškov pa je določen v kolektivni pogodbi dejanovsti in delodajalec ti je dolžan plačati le tega.....vse nad tem je odvisno od dogovora......




josephine27 -> RE: povračilo potnih stroškov (22.4.2009 17:16:52)

tud pri nas plačajo prevoz samo za tiste dneve ko prideš v službo




elevitka -> RE: povračilo potnih stroškov (23.4.2009 8:23:58)

Takole gre:

NAČIN OBRAČUNAVANJA POVRAČIL POTNIH STROŠKOV

(1)  Stroški prevoza se povrnejo za dejansko število dni prisotnosti zaposlenega na delu, če je teh dni manj kakor deset in je glede na način obračunavanja teh stroškov v povezavi s cenami mesečne, kombinirane ali pavšalne vozovnice, za delodajalca to ceneje.

(2)  V primerih, ko število prihodov in odhodov na delo in z dela ni enako številu dni prisotnosti na delu, se za obračun višine povračila upošteva število dejanskih prihodov in odhodov na oziroma z dela.

(3)  V primeru iz prvega in drugega odstavka tega člena se stroški prevoza obračunavajo tako, da je višina povračila dvakratnik cene enosmerne vozovnice za dneve dejanskih prevozov na delo oziroma cena povratne vozovnice za dneve dejanskih prevozov na delo. Za ceno enosmerne vozovnice v avtobusnem mestnem prometu se upošteva cena žetona.

(4)  Ne glede na prvi odstavek tega člena, se zaposlenemu v vsakem primeru povrnejo stroški v višini mesečne, kombinirane ali pavšalne vozovnice, če predloži dokazilo o dejanskem nakupu mesečne, kombinirane ali pavšalne vozovnice.

POMEMBNO:  Gre za ceno najcenejše vozovnice po veljavnem ceniku prevoznika (mesečna vozovnica v mestnem prometu, mesečna vozovnica v medkrajevnem prometu, kombinirana vozovnica, pavšalna vozovnica, žeton) in cena enosmerne (enkratne) oziroma povratne vozovnice.




liliana -> RE: povračilo potnih stroškov (23.4.2009 15:51:43)

Ja takole gre.....vendar zgolj po Uredbi o povračilu stroškov prevoza na delo in z dela javnim uslužbencem in funkcionarjem v državni upravi.......




Tasika -> RE: povračilo potnih stroškov (5.5.2009 12:20:07)

Zakon pravi, da mora delodajalec povrniti najmanj 60% najcenejše vozovnice.




Stran: [1]