jota (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kamilija -> jota (19.4.2009 22:23:13)

Ima katera kakšen fajn recept? Jaz nisem tega še nikoli delala, bi pa poskusila. Lahko tudi za pasulj:).




anajmad -> RE: jota (20.4.2009 6:41:27)

Jst jo delam z repo.Na česnu prepražim repo,da zadiši,potem jo zalijem,dodam mal zelišča,poporam in žličko vegete,al pa polovico kocke(tiste olivne od knorr).Dodam še sušene vršičke-za okus. To kuham ene pol ure,na koncu še dodam z vodo vred krompir v kosih in fižol brez vode. Jst kar uporabljam fižol valfrutta. Vse skupaj še pokuham enih 10 minut,dodam še paradižnikov koncetrat in na mizo. Mi jo jemo pol dva dni,ker nikoli ne moreš skuhati v manjši količini,da bi bila dobra.




Felicita -> RE: jota (20.4.2009 7:50:23)

skuham krompir in meso, ki mu 5 min pred koncem dodam fižol iz konzerve (da se pregreje). v drugi posodi kuham repo ali zelje (prepražim čebulo, gor dam repo/zelje, mal zalijem, lovorjev list, poper v zrnu, mal paradižnikove mezge). ko je krompir kuham odlijem in shranim vodo, odvzamem eno posodico krompirja in fižola, ostalo pa pretlačim s paličnim mešalnikom. potem to dodam repi/zelju, razmešam, dodam še tist kar je celega fižola in krompirja, po potrebi zalijem z vodo od krompirja, žlico kisle smetane, pustim še mal vret in to je to.




Jelcy -> RE: jota (4.5.2009 22:49:29)

Jaz pa joto naredim takole: najprej poprazim na kocke narezano vratovino ali prekajeno sunko na kapljici olja (v loncu), nato dodam zelje (etino iz vrecke) in krompir in dolijem vodo...vodo dodas po obcutku, odvisno koliko hoces da je gosto. To kuham dobre pol ure, nato dodam fizol iz konzerve, posolim, dam scepec vegete in scepec paprike v prahu...to vse fajn zmesam in kuham se 5-10 min.




Stran: [1]