|
zvut -> RE: Kljub mladosti bomo mamice :) (30.3.2010 15:49:58)
|
Slučajno sem naletela na tole temo, pa bom odgovorila iz lastnih izkušenj. Rodila sem že 2x in obakrat sem dobila samo 1 napotnico in te napotnice so potem obdržali v porodnišnici. Za rešilca pa mislim, da mora nosečnico odpeljati rodit, če je nujno, pa če ima napotnico ali ne. Svojega G sem nekaj dni pred porodom vprašala ali naj kličem rešilca, če mi odteče voda. Pa mi je odgovoril, da s svojim prevozom običajno prideš hitreje. Čez nekaj dni mi je potem res odtekla voda in z možem sva se v nekaj min. odpravila v porodnišnico (bilo je ponoči). Ko pa sva prispela pa ni bilo nobene panike. Vse se je odvijalo zelo počasi - popis podatkov, priklop na CTG, pregled pri zdravniku in potem na oddelek, ker nisem imela popadkov in niti odprta nisem bila. Izvedela sem še, da se mora porod končati v cca. 48 urah po odteku plodovnice. Prav tako običajno ne odteče vsa plodovnica in so mi za preostanek vode predrli mehur pred pričetkom poroda. Rodila pa sem cca. 19 ur po tistem, ko mi je odtekla voda. So mi pa odgovorili, da je dobro, da prideš čim prej po razpoku v porodnišnico, zaradi možnosti vnetij. Rodila pa sem v CE in je možno, da drugje postopajo kako drugače. LP,
|
|
|
|