Obhajilo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


vesna.com -> Obhajilo (23.4.2009 8:32:33)

Prosim povejte mi, kakšne "običaje" imate pri obhajilu? Ali imajo v cerkvi sveče vsak zase ali skupno? Dobijo v cerkvi še kaj drugega (molitvenik, knjigo, rožni venec...), ali je to po dogovoru z župnikom? Ali je običajno da dobijo otroci darila od staršev, starih staršev...? Malo sem brala stare debate, pa me je kar malo presenetilo to okrog daril[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Nisem sploh smatrala, da se kakršnakoi darila pričakujejo. Sama sicer nisem imela namena nič kupovati (gre moja hči), zdaj pa ne vem, kaj naj storim, da ne bo potem kakšno razočaranje. Jaz sem jo sicer vprašala, če sošolci kaj pravijo, jaz bom pa to dobil, jaz pa ono..., pa pravi da ne.




gita10 -> RE: Obhajilo (23.4.2009 8:42:08)

Pri nas vem, da se darila kupujejo:Verjetno ne starši, ker oni že tako plačajo pogostitev ampak prav v maju sem povabljena na dva obhajila in ne morem iti praznih rok, čeprav  bom verjetno kar denar dela.




matkica -> RE: Obhajilo (23.4.2009 8:56:26)

pri nas se tudi dajo darila.kar se pa tiče sveč in teh stvari pa župnik kupi starši pa damo denar.




ajataja -> RE: Obhajilo (23.4.2009 11:43:20)

pri nas sveč niso potrebovali ,so imeli vsi skupaj eno,ker so bili že problemi s temi svečami(ožgani lasje,obleke)in je župnik dal to svečo.drgač pa so dobili molitvenik pa križ pa cd posnetek ampak smo vse seveda plačali.Darila pa je dobila od vseh povabljenih(kolo,mp3,denar,nakit...)midva osebno ji darila nisva kupila sva pa pripravila seveda slavje v gostišču pa torto in to je to.




Stran: [1]