zmajama -> RE: Majčice 2009 - 5. del (4.5.2009 10:36:33)
|
Pozdravljene, zdaj imam malo časa da vam povem kako je blo. V torek sem še bila pri G na pregledu, kjer me je kot po praksi poslala na prvi CTG. Popadkov ni nič kazalo, je pa otročeku pulz zelo skakal. Nakar mi je G v P naročil naj se še oglasim popoldan, ker pa niti popoldan ni bilo nič drugače, je rekel naj pridem zvečer kar v bolnico in da tam ostanem na opazovanju. Naslednje jutro sem imela spet CTG, nič spremenjen, je rekel G, da je bolje da kar pospešimo. Ker sem bila 1 cm odprta mi je dal vaginalni gel, potem pa se je začelo. Do večera so postali popadki vse močnejši. Ko me je G pregledal, je rekel da še nič ne kaže. Babica v porodni mi je rekla, da naj spijem ricinusovo olje, kar tudi sem. (če bi res rade pospešile porod, to je prava stvar, preverjeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) Ob treh ponoči pa me je začelo špikat in ko sem se vstala iz postelje, da bi šla na wc pa se je samo ulilo. Pol pa hitro v porodno sobo, sicer CTG še ni nič konkretnega kazal, bila pa sem že za 5 cm odprta. Pravi popadki so se začeli okoli četrte ure zjutraj. Od tu naprej je šlo vse gladko, razen bolečine, res si nisem predstavljala kaka bolečina in kakšen pritisk je to, no zdaj vem, da ni mačji kašelj. Tai se je rodil ob 7.58 zjutraj, tak da porod ni nevem kako dolgo trajal. Prestala sem ga brez vseh protibolečinskih sredstev, ker mi je bilo po vsakem slabo in sem ga kar izbruhala. Imam par šivov, ki pa zdaj bolijo ko hudič. Pa bomo že prestali, glavno da je konec in lahko začnemo uživat. Moram pa pohvalit vse sestre in vse babice v Ptujski porodnišnici, zakon so. Pri meni se je smena menjala in v obeh so ble super babice. To je moja kratka porodna zgodba, zdaj pa se počasi preselim na Z-majčke 2009, pa pridite hitro za mano. V albumu pa je že par slikic.
|
|
|
|