Puranji zrezki s sirom....kako???? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ŽanaTaja -> Puranji zrezki s sirom....kako???? (1.5.2009 11:50:35)

A mi zna katera povedat oz napisat, kako se naredijo puranji zrezki s sirom??? Bje da se jih lahko da tudi v pečico...pa me zanima, ker poma nimam...bi jih pa rada danes delala za večerjo, ker pridejo prijatelji....

Hvala, hvala hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




amaya -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (1.5.2009 11:59:32)

ja odvisno kaj boš zraven delala. Ali v sirovi omaki ali sam s sirom čez (bolj na suho)




ŽanaTaja -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (1.5.2009 12:34:08)

Nebi tko na suho, bi bolj sočno naredila če gre.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]pojma nimam....nardila bom še uraven, riž, pa pire krompir, pa pohane zrezke.....





amaya -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (1.5.2009 12:44:35)

ma glej jaz ne kompliciram in naredim tako:
1. zrezke malo potolčem, pa posebej malo popečem na maslu
2. omaka: maslo, malo mleka, notri dam pa različne topljive sire...tudi kako gorgonzolo, ker mi je všeč. Mleko zato, da se lepo stopijo. Pa tiste smetanove sire od Mrkatorja. Če dam gorgnzolo in močne sire, ne solim, ker je potem preveč slano...ko se stopi položim notri zrezke in še malo kuham. Najbolje je, da postrežeš takoj, ker če ne rata pocasto...zraven pa lahko riž, ker je še najbolj nevtralen.
2. lahko pa narediš omako bešamel: moka pa mleko, pa potem v to omako daš sire topit...je pa ta bolj kremasta. Omaka bešamel: maslo (kr nekaj), ko se stopi popražiš moko in zaliješ z mlekom. Deja z metlico, da se ti ne naredijo grudice.




J.L. -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (1.5.2009 18:43:33)

sirna omakca je čist na simple.
rabiš pa vodo, smetano (lahko tudi sladko), topljeni sirček, po želji še parmezan ali gorgonzola, kocko, začimbe (sol poper, majaron, petršilj)




J.L. -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (1.5.2009 18:44:23)

šele sedaj vidim, da si jo potrebovala že prej. bo pa recept za drugič.





muška -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (3.5.2009 19:30:24)

tuidi od mene za drugič:

jaz naredim zelenjavno omako, ki jo najraje zgostim kar z paličnim in zraven dodam sladko smetano ali kakšni dve kocki zdenka sira.

Meso pa popečem , nato popečenega dam na omako, čez šnicle dam sir, ki ga imam v hladilniku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] ( lahko je to riban sir za pizzo, mozzarela, edamec (kaj pač imam ))  no  to pokrijem z pokrovko za kakšno minutko (ampak res ne več, ker se sir takoj razpusti) in to je to. Meni osebno najbolj zraven pašejo kakšni domači njoki, ali pa široki rezanci





Felicita -> RE: Puranji zrezki s sirom....kako???? (3.5.2009 19:40:29)

meni so najboljši na način piščančjega žura - najprej jih potolčem, začinim (gorčica, sol, poper), malo popečem, dam sir na vsakega (lahko še šunko/pršut), zložim na pekač, prelijem s smetano (sladko + žlica kisle), dodam sok iz ponve in postavim za par minut v pečico...




Stran: [1]