Anonimen -> kje kupit veliko živo mejo (16.5.2005 9:41:39)
|
Ja, pri vseh rastlinah, ki imajo koreninske izrastke, se lahko naredi kaj podobnega, ampak pri bambusu moraš biti posebej previden, ker prerase vse ovire, tako da priporočajo betonski zidek oz. sajenje v z betonom omejen prostor. Sicer pa funkcionira tudi sajenje v večje lonce. Okoli svojih mahonij sem dala kar lesene deske (debelejše), ki so ostale od gradnje hiše. Tista folija se dobi, vendar težko, zadnjič sem jo videla v Obiju, namenjena pa je za drevesni kolobar v sadovnjaku (daš na tla okoli drevesnega debla in ščiti pred plevelom). Izgleda pa kot kak črn til, debelo natkan. V paketu so štirje kosi, veliki cca. 1,5x1m. Prodajajo jo tudi v rolah, vendar je pri nas še nisem videla. Uporablja pa se kot zastirka proti plevelu - na zemljo daš to tkanino, vanjo zarežeš lunknjo in posadiš rastlino, potem pa posuješ z lubjem. Važno je, da prepušča vodo - da ni plastična ampak tkana. V skrajnem primeru si lahko pomagamo tudi z belo agrokopreno, ki jo položimo v več plasteh. V primeru bambusa bi jaz naredila takole: Če sadiš živo mejo, moraš izkopati jarek. Jarek bi izkopala nekaj dm širši in ob rob postavila betonski robnik, potem pa vanj živo mejo iz bambusa. Najbolj trajna in najbolj estetska rešitev, posebej, če je robnik barvni.
|
|
|
|