bolnica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


tanjusi -> bolnica (11.5.2009 15:51:12)

Koliko dolgo lahko pacient leži v bolnici? Ali je kje to določeno?
Konkreten primer:Starejša gospa blizu 90 let leži sedaj v bolnici že skoraj en mesec, je skoraj povsem nepokretna, stanje se ne izboljšuje, dihati skoraj ne more brez kisika. Sedaj pa so zdravniki začeli govoriti da gre stanje na boljše in da bo šla domov...seveda nas skrbi kako bo doma.
Ali je res da več kot en mesec pacient ne mora bit v bolnici, oz. kako je s tem.




bskrle -> RE: bolnica (11.5.2009 16:53:59)

Pojma nimam, ponavadi jih sprejeme kakšna negovalna bolnišnica ali dom. Seveda, če je stanje stabilno, lahko dajo domov.





žab*ca -> RE: bolnica (11.5.2009 16:57:42)

Če je zdravljenje zaključeno,da bolnica nima več kaj narediti se je treba začet pogovarjati o domu starejših,če doma ni možno nuditi nego.




tanjusi -> RE: bolnica (11.5.2009 20:52:22)

ponavadi jih sprejeme kakšna negovalna bolnišnica

bskrle, gre se za družino, ki imajo to gospo na skrbi, prav danes so jo premestili v negovalni oddelek, ker vidim da so ti stvari malo znane te prosim da mi poveš, kaj to pomeni in kako dolgo lahko sedaj to traja, gospa očitno brez kisika ne more biti, drugače bi jo že dali domov....




mala maja -> RE: bolnica (15.5.2009 14:34:06)

sem imela točno tak problem. Dedka je kap . Je samo vegetiral, ja pa bil stabilen, rabil je kisik imel je mrso in hraniti ga je bilo treba po sondi skozi želodec. Meni so rekli da po taki bolezni zaklučijo zdravljenje po 75 dneh in mi ga hoteli dati domov. Seveda so pomagali najti dom amapk ker je imel mrso ni bilo doma zanj.
Po 75 dneh so mi ga pripeljali domov, amapk ker ga sama nisem mogla imeti je bil na samoplačniški oskrbi v KC, ki stane 100€ na dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Ko je dobil dom je med potjo do tja umru. S tem da sem morala za vse letati sama, celo po aparat za dovajanje kisika sem mogla it ker ga v domu niso imeli. Izposoja pa se ne spomnim točno koliko je stala. Bolniško posteljo za doma pa dobiš na podlagi naročilnice v DSO Center.




Stran: [1]