RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


mojca75 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (11.1.2010 9:20:34)

ja ja sej me ni strah, sam... komi čakam da bo tole za nami!
Hvala vsem za napotke.




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (11.1.2010 9:32:42)

no pa sporoči!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tinaaja -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (11.1.2010 10:44:36)

Evo naja... nadaljevanje .. kaselj vecinoma drazec, zelo redko se slisi kot produktiven. danes se zakuhala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  Dolgcas nam ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (11.1.2010 17:30:07)

tinaaja: a pejt v rit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
sicer pa tako,če ne bo hujše,samo z vročino kot viroze pač so,se pričakuje.


pri nas je za 1x še ok.(trkam)




Nikica -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (12.1.2010 12:47:03)

Pozdravljene vse na tej temi! Redno spremljam vse, držim pesti za male operirančke, ampak sama sem bila konec leta tako jezna....No, mi smo leto zaključili z vnetjem ušes, kar dvakrat v decembru. Drugače pa po operaciji mandljev in žrelnice ni imel nobenih angin, bronhitisov,...Kljub temu da je bil zadnji pregled na orl polikliniki uspešen oz. so nam rekli, da je vse ok z ušesi, je kar čez noč dobil vnetje levega ušesa, po jemanju hiconcila se je vnetje ponovilo, približno po 14 dneh (dobil amoksiklav). Pred tem smo razmišljali, da ga damo cepit, ampak nam je pediatrinja rekla, da je prestar, da cepijo v SLO do 5. leta, po svetu do 9. leta. Hudiča, jezna sem nase, da ga nisem dala že prej cepit!!! (Tako da vsem v vednost, ne odlašajte, kot sem jaz!!!) No, drugače pa ni šmrkav že od oktobra, nima zabasanega nosu, tako da je bilo vnetje res šok. Kašlja tudi ne, čeprav hodi v vrtec in so vsi prehlajeni. Fiziološko pa itak uporabljamo konstantno. Se mi zdi, da sem zopet v nekem strahu, kdaj bo spet zbolel, samo prime se za uho in ga že sprašujem, če ga boli...No, zdaj veselo hodi v vrtec, cele popoldneve smo na snegu, res uživa, ker je vsako leto zaradi bolezni zamudil sneženo rajanje.
LP




mojca75 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (12.1.2010 20:09:25)

tko, midve z miško sva spakirani, jutri greva [sm=smiley1.gif]. Upam da čim bolje opraviva (itak). in da naju ne bodo res 7 dni držali notrii, ampak da vseeno prideva kak dan prej ven.
Se javim ko pridem in napipem našo izkušnjo.




GILDA -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (12.1.2010 21:37:16)

joj saj vem kako ti je ,..jaz sem še pred dobrim mesecem vse to dajala skozi,..boš vidla vse bo v redu,..če boš ti mirna bo tudi tvoja žabica tako,..SREČNO,..PA JAVI SE KO BOSTE SPET DOMA,...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (13.1.2010 9:39:06)

nikica:
jaz bi bila bolj na to jezna,kako lahko dajo otroku s pogostimi vnetji HICONCIL,matr.če bi dobil vsaj amoksiklav,se vnetje ponovilo definitivno ne bi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pa saj je splošno znano,da se HICONCILA,ne predpisuje otrokom,ki so nagnjeni k temu,ker ne pomaga nič.
zdaj sem pa jaz jezna.
ti moraš drugič P kar rečt,da ti predpiše:amoksiklav,cefzil,....

ja do vnetja pa hitro pride v parih urah lahko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

no drugače pa vidim da se veselo kepate!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




živa -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.1.2010 15:43:13)

Hoj!

Midva z malim sva bila v sredo na pregledu na ORL na Polikliniki. Zdravnica, ki ga je operirala, mu je odstranila 2. cevko iz upesa (ena je izpadla). Ni rekla, da bi bila žrelnica spet povečana, čeprav pa po drugi strani mali spet slabo sliši!!! Zmenili sva se, da pridemo spet septembra, tačas pa naj malega navajamo na dosledno dihanje skozi nos, ker je prezračenost ušes in posledično boljši sluh odvisen predvsem od tega.

Torej: kako ste otroke po odstranitvi žrelnice navadile na dihanje skozi nos?
 
Ponoči sicer diha skozi nos, ampak ima odprta usta ... Čez dan pa kakor je, itak ga med tednom večino dneva ne vidim ... Zdravnica je rekla, da bo v skrajnem primeru treba spet vstaviti cevke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Ma jaz sploh ne vem, kaj naj naredim, ker je otrok še vedno kar naprej bolan, čeprav gre večinoma za viroze. Ker že prej ni imel pogostih vnetij ušes ali angin, se mi sploh ne zdi, da bi bilo stanje kaj dosti boljše, zdaj pa sploh, ker spet slabo sliši!

Lp,

živa




GILDA -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.1.2010 20:34:52)

naš je po par dnevih sam prešaltal na nos,...nismo kaj dosti opozarjali,saj ko so se mu sprostili kanali je (po mojem)nagonsko začel dihat na nos in zaprlu usta,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (16.1.2010 21:55:05)

ojla živa!!!

nič,opozarjat,delat vaje z nosom,kao da kaj pihne,...čim večkrat ga opozorit na to.(zapri usta,dihaj skozi nos).zmeni se v vrtcu,naj bodo na to pozorni,naj ga opozarjajo-večkrat dnevno,ponavadi otroci druge bolj poslušajo.
pogoj je prehoden nos(čiščenje,operil ob prehladu).
jaz bi mu natvezla kako pravljico,kako gredo bibe(bacili)skozi odprta usta not in bla bla bla,....

ne bo šlo kar čez noč,ti pa garantiram,da bo s spomladjo boljše,ker ne bo več tolk bolezni.zdaj je vse na kupu,nosovi smrkavi,kašljajo,.....viroze,....
definitivno se pa strinjam,z zdravnico,da se otrok mora slej ko prej navadit na to dihanje,kajti skozi usta ni normalno-fiziološko,še hitreje zbolevajo,.pot v grlo je popolnoma odprta,medtem ko skozi nos ni.
ne moreš pa malega v to takoj prepričat,ker predstavljaj si kako bi bilo tebi.,če bi par čet dihala na usta???

mogoče glupa pomoč,ampak nam so na orl svetovali ČIGUMIJE(širijo evstahijevo cev!!!!!!in krepijo prežvekovalne mišice!!!)probaj,mi to obvladamo.

pa še to: ne boj se da bi žrelnica v 1 letu kar ponovno zrastla.ni šans v tako kratkem času in tega je minimalno.sploh če imate kontrolo septemba ,niti ni tako kritično.
vem pa da bi bilo bolje da zbolevali ne bi.
pa zdaj je ful otrok bolanih.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

no pri na sje stanje še kar stabilano,smo pa začeli kašlajti ko norci.vročine nimamo,smo pa tudi smrkavi.upam da ne bo kakega zapleta.tako da za ta letni čas je to kar normalno!!!!

pa pa




mojca75 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.1.2010 15:21:50)

Tako, midve sva doma. Po petih dneh. Je bilo kar zabavno.
Operacija je sicer hitro minila, je pa bilo po tem kar hudo. 5x je bruhala, enkrat čisto črno, ker se je napila krvi, pa tudi potem je še malo bilo strare krvi. VSo tekočino ki sem jo z muko spravila vanjo je zbruhala, tako da je potem zvečer dobila infuzijo, ki pa je naredila čudeže. Se je stanje precej popravilo. potem sva še tri dodatne dni bivakirali tam, da je dobivala 4x na dan zdravilo za strjevanje krvi, ker je bil sum da ima enako motno kot jaz, ampak danes sva dobili nov izvid iz Hematološke in je čisto OK. Zato danes nisva potrebovali nadaljevanja terapije na Pediatriji.

Sicer pa je kar zabavno [sm=zmeden.gif]. Sestre so sicer zelo prijazne, vizita mine tako da niti notri ne stopijo, razen prvi dan, ko je prišel pediater jih pogledat, je pogledal in se pogovoril z vsakim otrokom in staršem.
V sobi smo bili trije "pari" - otrok - starš. Jaz sem edina imela neko pomožno ležišče, ne stol, ne ležalnik, onadva sta spala z otrokom skupaj na postelji. [sm=zmeden.gif], precej zabavno. No zadnji dve noči, ker je bilo čisto prazno (čez vikend) so mi sestre dovolile da sem spala na postelji poleg.
Najhuje pa je bilo ker prvi dna ne smejo nič jest, mi smo vsaj sladoled dobili zvečer, oni pa nič. Naša je skoz jokala da bi jedla. pa sicer nikoli ni lačna oz nikoli ne prosi, tisti dan pa skoz...

no, smo se pa vsaj dobro razumeli straši ki smo bili skupaj pa tudi punčke med seboj.

Drgač pa HB da je za nami, je pa res da so tisti ki imajo samo žrelnico operirano bistveno manj bogi kot te ki imajo še mandle.




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (18.1.2010 18:22:37)

super mojca75.pa je za vami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
saj vse preživiš,samo da je z otrokom vse ok.




GILDA -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (19.1.2010 19:27:52)

SUPER,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mojca75 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (20.1.2010 8:51:38)

dejte mi povedat še tole. tisti ki ste imeli malčke z odstranitvijo mandeljev. Po kolikem času so vaši začeli približno normalno jesti?
Mi smo danes 5 dni po operacijo, pa še kar nič ne spravim vanjo, po tri grižlaje. še ful jamra da jo boli grlo.
včeraj je pojedla tri koščke sredice kruha (njen izbor) za kosilo tri žlice goveje juhe, pireja in špinače se ni niti dotaknila [sm=zmeden.gif]. je pa potem pozno popoldan pojedla dve lučki (sladoleda) in še enega za večerjo [sm=smiley36.gif].





naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (20.1.2010 17:15:47)

 
haj.no potem se je že začelo-apetit in kaže na pojemanje bolečine.daj ji kak kalpol pred kosilom,da vsaj kak obrok-manjši zaužije.pa ko vidiš gre na boljše.vse kar si opisala je normalno.po 10 dneh od zdaj ko že malo okuša bo LAČNA IN NADOKNADILA VSE IN PAPALA.




naja78 -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (20.1.2010 17:17:05)

AJA-PA NAJ JE SLADOLEDE. mi smo dan po op kar šopali z njimi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]morjo bit pa mlečni itak .




GILDA -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (20.1.2010 18:08:19)

mi smo 2 dni malo manj jedli,..ma potem ko se mu je odprl apetit ga nismo mogli vstavit,..ti jo kar pusti, da je kolkor ji paše,...meni so rekli v bolnici da je GLAVNO DA PIJE,...vse se bo uredilo,daj ji še par dni,boš vidla,..




žarnica -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (27.1.2010 7:54:48)

Super tema. Naša punca (2l 3m) je dobila datum maja za odstranitev žrelnice. Sicer ni imela nobene angine, enkat vneto uho, drugo nič. POvečana žrelnica naj bi bila kriva,da se ji še ni razvil govor (saj nekaj čeblja,pa mi domači jo razumemo,samo,...), pa odprta usta ima skoraj ves čas in jeziček ven.

Gremo pa v CE. MAlo me edino skrbi kako je s pomožnim ležiščem zame. Takrat bom noseča 7.mesecev,pa že tako ali tako ne bom mogla spat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ni pa variante,da bi šel mož z njo-imamo še eno starejšo punco doma,pa s službo je komaj začel, ne more kr na bolniško.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

PA po moje mi bo hudo,ko ne bo smela jesti. Ker pol te pa pogleda s tistimi bogimi očkami, ti pa ji ne smeš nič dati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ah,bomo že morali dati to skoz.




Capyka -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (27.1.2010 19:21:41)

Živjo,

evo, tudi mi smo planirani na odstranitev žrelnice v Celje, predvidoma 09.02., če bo Sara zdrava.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Tudi jaz sem noseča in sicer 7 mesecev, korakam (racam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) proti osmem mesecu. Jutri grem v Celje na posvet, bomo videli, kaj bodo tam povedali. Nekako sem si pa zamislila, da bom čez dan jaz pri Sari, čez noč pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image].
Res pa 100x raje vidim, da se tega znebimo sedaj, ne pa potem ko bo še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]... samo upam, da bo hitro mimo, ker mi hormoni takooooo nagajajo... ne bi se rada tam cmerla...

lp




tinaaja -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (27.1.2010 20:12:01)

pri nas se je to, da je je sel oci z malo v bolnico, izkazalo za super. Za vse. Jaz bi ful trpela zraven male. Zarnica - jaz bi probala naredit podobno - ti cez dan, oci ponoci. Ker moj je ornk trpel prvo noc na lezalniku. Je bila pa ena noseca mamica tudi takrat notri in je spala lepo s sinckom v isti postelji. 




NinaNiki -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (28.1.2010 11:37:42)

Mi2 greva danes na pregled, ker sva dobila napotnico zaradih ponavljajočih se angin.Zanima me kako se potem naročis v bolnici za operacijo?Ker sva iz Mb , rada bi šla pa v Ms[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




razigrana -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (2.2.2010 7:24:45)

Tudi nas čaka operacija žrelnice. Pri pregledu na ORL so ugotovili povečano žrelnico in slabši sluh. Dobila sva naslednja navodila: spiranje noska s fiziološko, požiranje z zaprtim noskom, Nasonex sprej 1x dnevno v obe nosnici in 1 žlička Hiconcila na 8 ur. Zanima me ali je še kateri otrok dobil Hiconcil in zakaj ga v takih primerih predpisujejo? Kontrolo imava konec marca in takrat se bodo odločili, ali bodo poleg operacije žrelnice vstavili tudi cevke v ušeska.




Nikica -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (4.2.2010 19:42:51)

No, pa je sin spet zeloooo, zelooo prehlajen. Iz nosa mu non stop teče kilometrski dolg, gost zelen smrkelj. Kljub litrom in litrom fiziološke! A ima katera kakšen dober recept, kako premagati prehlad? Saj nočem biti črnogleda, ampak že vidim, da mu bo udarilo na ušesa. Uporabljam tudi Olynth pršilo za nos, ampak nevem če je to dovolj. 




Capyka -> RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici (12.2.2010 20:06:06)

Evo, danes smo prišli iz Celja, kjer smo bili na odstranitvi žrelnice. Velika pohvala celotnemu osebju. Sicer vizite so bile brzinske, sestre pa so bile zelo prijazne in povedale vse kako in kaj. Pa še cimra je bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image].

Saro so odpeljali in pripeljali v 15 minutah. Cel dan je bolj kot ne prespala, drug dan je pa že šibala okoli. Tako da je zaenkrat vse super. Tamala pa edino kar se spomni, je to, da je drugi dan dobila svečko - je tulila kot zmešana... Sem potem prosila za sirup, pa je bilo vse okej.

lp





Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>