Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Anonimen -> Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (15.5.2009 22:54:40)


Pozdravljene!

Saj ne vem, kam bi to temo dala, pa jo bom kar tu, ker vas je veliko.

Mene nekaj zanima. Mi gremo namreč čez en mesec na morje na Hrvaško, natančno v Makarsko in takrat bom v 33 tednu nosečnosti.

Pa me zanima, če katera ve za kakšno zavarovalnico, ki ti krije stroške, če bi morala npr. iti v porodnišnico rodit ali da bi mi bilo kaj narobe z mano ali otrokom.

Ali pa naj tiste tudi odgovorijo ko bodo toliko visoko noseče in bodo šle na dopust na morje, ali se boste kje zavarovale ali boste šle na rizik na morje.

Prosim svetujte mi kaj naj naredim.

Lep pozdrav!




skuštrana -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (15.5.2009 22:57:04)

Nobena zavarovalnica ti ne krije stroškov povezanih s porodom oz. nosečnostjo, ki nastanejo v tujini, po 30t nosečnosti. Žal.
Greš na riziko in če do česar pride pač plačaš.





bumerang -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (15.5.2009 23:01:12)

A ni bila zadnjič neka fora, da je zavarovalnica nehala plačevati porode v Feldbachu, ker niso bili opredeljeni kot nenadni, nepričakovani? Če je na podlagi tega prej plačevala, potem jih verjetno tudi zdaj na podlagi mednarodne kartice in nenadnega poroda nekje drugje.
Je pa to samo razmišljanje, ne verodostojna informacija.




skuštrana -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (15.5.2009 23:04:42)

Bumerang, Hrvaška ni evropska unija in je tako, da zavarovalnica stroškov po 30 t ne krije. Ne vem kako je z nenačrtovanimi porodi v državah eu, vem samo za Hrvaško. 




bumerang -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (15.5.2009 23:09:50)

Aha, nisem vedela, da velja samo v EU, nisem še nikoli urejala te kartice.




skuštrana -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (15.5.2009 23:36:43)

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Aha, nisem vedela, da velja samo v EU, nisem še nikoli urejala te kartice.


Kartica velja tudi za Hr, ampak ne za porode[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (16.5.2009 7:10:12)


Hvala vam za vaše odgovore.

No, tukaj vam pošiljam kopijo, kar mi je napisala lastnica našega apartmaja v Makarski, ker ona dela tam v Rehabilitacijskem domu v Makarski in se je malo pozanimala glede tega zavarovanja na Hrvaškem:


Danas sam razgovarala sa službom u Splitu vezano za slovenske državljane i zdravstvenu zaštitu.... Hrvatska ima ugovorenu konvenciju sa Slovenijom i ti preko europske kartice imaš pravo na bilo koji pregled u slučaju hitnoće ili bilo čega što se procijeni da je neodgodivo.Važno je samo da ne dolaziš 15 dana  do termina poroda jer bi se to kao moglo smatrati planiranim dolaskom na porod u drugu državu. U ponedjeljak ću se još čuti sa šefom službe u Splitu,jer danas nije bio u  službi. Ali,ja sam sigurna ,da ako ti budeš spremna za dolazak i ovdje nešto bude potrebno da imaš zdravstveno osiguranje to je 100%.JER KONVENCIJA SA SLOVENIJOM JE POTPISANA VEZANO ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE.


Prevedite si pa sami. Jaz čakam še na en email od Mednarodnega zdravsvenega zavarovanja na ZZZS, pa bom videla kaj mi bodo tam odgovorili. Če ne grem na osebno na ZZZS. Mi bi šli full radi dol v Makarsko, sam mene je zdaj malo strah, kaj pa če kaj pride, da ne moremo hitro iti nazaj v Slovenijo in bi morala dol rodit. Jao mene.

Hvala vam za odgovore.







anajmad -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (16.5.2009 8:01:31)

Tudi jst prvič slišim,da po 30.t ne ktije stroškov. To v Avstriji je zasebna klinika. Zdravstveno zavarovanje krije vse z nenadnim dogodkom,vključno z nepričakovanim porodom. Če te bo presenetilo te bodo peljali v prvo kliniko.




Anonimen -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (16.5.2009 8:27:34)


Tudi meni je to full čudno, ko sem povprašala Vzajemno, pa zavarovalnico Triglav, Merkur, AdriaticSlovenica so mi rekle, da one ne podpirajo nobene ponudbe, če gre za porod v tujini in da se raje naj obrnem na Mednarodno zdravstveno zavarovanje na ZZZS na Miklošičevi.

Kako so pa une nosečnice zavarovane, ki morajo iti službeno na Hrvaško. A zavarovanja pa majo pol s podjetji pogodbo, da zavarujejo svoje nosečnice ki delajo v firmi in morajo iti nujno na službeno pot na Hrvaško. Ni mi nič jasno.




skuštrana -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (16.5.2009 9:56:49)

Anonimen, jaz živim na Hr in verjemi mi da vem kako in kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Seveda te bodo vzeli, ampak plačati boš morala pa sama, ker oni točno vedo, da jih slo zavarovalnica tega ne bo vrnila. So pa to preverjene informacije v Rodilištu Rijeka, se poznamo s šefom ginekologije.

Kar se tiče nosečnosti imajo na zavarovalnicah kar striktno (in neumno urejeno),
meni je rekla, da po 30t nimam kaj okoli hodit, če vem da moram rodit..Mislim, ne..Kaj naj sedaj doma sedim 10t in čakam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz se ne bi zanašala na to kar reče lastnica app, ker njej se itak gre za goste.
Jaz imam še vedno slo zavarovanje in sem morala oba otroka ( v juniju čakamo tretjega) it rodit v Slo, če nisem želela rodit samoplačniško. Tudi tretjega bom rodila v Slo, ker dajat za porod čez 1000 evrov in to še v njihovih porodnišnicah mi ravno ni.

Tule si preberi pod 7.člen H http://www.modrakartica.com/pic/pdf/zav/ZT-splosni_pogoji-tujina.pdf




Anonimen -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (16.5.2009 11:19:24)


O Skuštrana hvala ti za to informacijo iz prve roke. No, zdaj bomo pa res malo bolj premislili, če bomo sploh šli v Makarsko.

Hvala res še enkrat vsem za odgovore.




maja1488 -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (16.5.2009 20:45:40)

Sicer nisem brala odgovorov, ampak ko sva midva leta 2006 dopustovala v Bolgariji (bila sem od 34 do 37 tedna) je bil porod in vse v zvezi s tem krit samo preko zavarovalnice maribor. Sem šla čisto na vse pogledat, pa nobena druga ni krila vseh stroškov. Ne vem pa kako je zdaj s tem.




Sisy -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (17.5.2009 10:18:38)

tudi jaz sem imela podobno dilemo. Ko bomo šli na morje-konkretno na Pag bom že nekje v 34 tednu.....In bom tam ostala do 3 tednov pred rokom.....Hja se zavedam da je riziko, se mi pa zdi neumno doma čepet in čakat.... potem bo pa tako kot pri hčerki ki smo jo mogli "bezat ven"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

Sem bila pa prepričana da je glede poroda urejeno tako da če se ti zgodi (sama bi potem morala verjetno roditi v Zadru) da si seveda kot samoplačnik ampak da ti naša zavarovalnica potem ta strošek povrne. No očitno ni tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Če boste imele kakšno novo info glede zavarovanj se pa seveda priporočam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aja še nekaj-torej je sploh nesmiselno vzeti Coris ali kaj podobnega?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.5.2009 11:27:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ZmajTolovaj -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (17.5.2009 13:39:55)

No, mi gremo v Pulo in bomo nazaj predvidoma 14 pred PDP-jem, če pa me slučajno kaj prej zgrabi, pa nam menda rata pridit vsaj do Izole [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Meni se tudi zdi BV 10 tednov doma ždet, če bo "slučajno kaj". 




stuhica -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (17.5.2009 18:11:27)

no morem rečt da je tole prav zanimiva tema... ja mi smo pa planirali kao naš dopust na Reki ko bom jaz v 31-32 tednu nosečnosti. Naš sicer pravi da to itak ni tako daleč, da bi šla lahko  k zdravniku v bBstrco) k je meja res blizu ampak ja.. konc avgusta p a gužva pa vse ... očitno bo to moj zanesljiv NO GO!!! ker si ne bi upala reskirat. Sej je že res, da sem tamalga rodila 2 dni pred PDP s sproženim porodom ker sme bila popolnoma zaprta in z sladkorno, ampak ne ne, tole se pa zdej definitivno ne bom šla... niti pod razno... pa še raje rodim tukaj v sloveniji kot pa na hrvaškem, smo bili enkrat na REki na ginekološkmu na obisku pri eni znanki, sory ampak se nič ne more primerjat z našo bolnico, ... konkretno z jeseniško ni variante... čeprav vem, saj dohtarjio pomagajo kjerkoli so.že.. tako da .... upam da me zastopite... še glede na to da sem v 17 tednu ne vem čs bi šla ta teden za2-3 dni tja na dopust...  




daisyb -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (17.5.2009 20:03:09)

živjo,

a ne velja evropska kartica, ko jo naročiš na terminalu za EU in Hrvaško? meni se zdi, da ja. kar se tiče poroda v tujini pa...jaz sem vprašala na zavarovalnici in so mi rekli, da stroške poroda res ne krijejo, razen, če pride kaj nujnega in moraš obvezno v bolnišnico v tujini in tam rodit..v tem primeru ti zavarovalnica krije...vsaj meni so tako rekli.

jaz sem tudi v 35 tednu in sem se pred mesecem preselila v italijo...in imam še vedno zavarovanje pri nas...ker ne mislim sedaj dveh zavarovanj plačevat. šla bom rodit v slovenijo..kaj pa če bom mogla obvezno tle v bolnišnico..a se pravi da ne smem oz. mi zavarovalnica ne plača?

bom pa šla naslednjič, ko bom v slo na zavarovalnico in vprašala.

lp




Anonimen -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (18.5.2009 9:36:38)

Jaz imam tudi eno vprašanje glede zavarovanja. V 13t grem na Tajsko, zavarovati se imam namen preko Corisa. Ali predlagate še kakšno dodatno zavarovanje?




katka11 -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (18.5.2009 11:25:01)

uuu pismo, zelo aktualna tema!!! jaz sem bila 100% da krijejo vse. sicer gremo na krk in si v 2 urah v kranju, ampak tud jaz sem premisljevala, kaj pa ce kaj pride in je to npr sobota k je ful guzva pa to. aja, gremo pa v 34 tednu. moram priznat da me kr malce skrbi... zdej pa se to z zavarovanjem... jaz bom poklicala na zzzs in povprasala, oz najprej pogledala na njihovo spletno stran, mogoce pa kaj pise.
ce kaj najdem vam sporocim... pa lep dan




katka11 -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (18.5.2009 12:14:47)

no tako. sem govorila z ZZZS.
rekel mi je takole. ni takega pravilnika. gre za to, da se krije nujne zdravstvene storitve. ker gres zavestno v tujino, torej ves, da si noseca in da se lahko zgodi karkoli, ni nujno, da bodo krili porod. ostale stvari ja, tudi kar se tice nosecnosti.
rekel mi je, da ce vem kam grem, naj se pozanimam direktno v porodnisnici, kamor gremo.
to pa ravno zaradi primerov k so zenske hodile rojevat v avstrijo.
tko, da najboljs, da kr poklicete kamor greste.





giotti -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (21.5.2009 11:14:22)

Čakaj, zdaj pa meni nekaj ni jasno. Kako ti ne krijejo zavarovanja, če pa je treba porod itak plačat, ali v Sloveniji ali pa v tujini? Cena je praktično ista!! Ne vidim nobene logike v tem. Ok, recimo, da je porod v tujini ful dražji, takrat razumem, da plačaš pač razliko med njihovo ceno in našo v Sloveniji. Zavarovalnica itak mora plačati porod, zakaj je važno, kje se zgodi????? Se pravi, če meni na primer slovenska porodnišnica ne ustreza in bi rada rodila v porodnem centru, ki ga v Sloveniji sploh nimamo, potem mi ne bodo tega plačali? Halo!!! V kakšni državi pa živimo in zakaj vsak mesec plačujem za zdravstvo, pri tem, da sem ful zdrava in skrbim preventivno za svoje zdravje? A je mogoče kdo to vprašal ZZZS? Pa še nekaj, če sem prav razumela, torej moram bit od 30. tedna dalje kar nekje blizu slovenskih porodnišnic, ker če bom na primer v Angliji, si bom morala porod sama plačati? Tole mi bo pa zares dvignilo pritisk, če je res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Kaj ima njih za brigat, kje in kako rodim, njih mora samo zanimat cena, ki jo plačajo!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.5.2009 21:25:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (26.5.2009 21:30:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

aja še nekaj-torej je sploh nesmiselno vzeti Coris ali kaj podobnega?


Coris ali dodatno zavarovanje za tujino ti je smiselno vzeti, ce bi zbolela zaradi cesa drugega in bi potrebovala prevoz do Slovenije. V tem primeru ti krijejo prevoz z resevalnim vozilom, ce je ta vkljucen v paket, ravno tako prevoz otroka, ce ga zavarujes. Se pa ne spomnim, kateri produkt tocno je to. Meni zdi taksna izbira smiselna v casu nosecnosti.

Samega poroda ne krije, razen tiste pred 30. tednom.




giotti -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (27.5.2009 10:30:41)

 
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

menda je tko zarad tega, ker je ful punc slo nacrtno rodit v Feldbach, pa je onim na ZZZS mal narastu pritisk in so dal veto na vse porode v tujini. verjetn bo moral se mal casa preteci, da bodo dolocila spremenili, pa kaka babnica bo morala o tem odlocat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sicer pa - saj je logicno; ZZZS ti zdravstvene usluge placuje v drzavi, kjer placujes prispevke ter samo urgentne primere v vseh ostalih drzavah, s katerimi imajo pogodbo...a


Ne, meni ni logično, sploh ker se tako hvalimo, da smo znotraj evropske unije, kjer veljajo enake pravice glede zdravstvenih uslug po vseh državah. Vem, da če bi želela, da mi resecirajo septum na maternici v tujini, bi si lahko izbrala in bi plačali ... In da moram biti zaradi tega po 30. tednu doma se mi zdi totalna diskriminacija. Kaj če je mož na službenem potovanju in pač želiva biti skupaj??

To ni bilo všeč po moje našim zdravstvenim lobijem, ki so bili namesto da bi se vprašali, zakaj hodijo punce ven rodit in nekaj naredili na tem, da te potrebe ne bi bilo, užaljeni.

Mah, itak se imajo za Bogove naši zdravniki in ne bi priznali, da je nekje drugje veliko bolj človeško poskrbljeno za porodnice ...

Ampak se nima smisla jezit, je treba čuvat naše pikice in biti nad tem in sproščen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




rozilu -> RE: Zdrav.zavarovanje v tujini in nosečnost (16.6.2009 22:40:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

aja še nekaj-torej je sploh nesmiselno vzeti Coris ali kaj podobnega?


Coris ali dodatno zavarovanje za tujino ti je smiselno vzeti, ce bi zbolela zaradi cesa drugega in bi potrebovala prevoz do Slovenije. V tem primeru ti krijejo prevoz z resevalnim vozilom, ce je ta vkljucen v paket, ravno tako prevoz otroka, ce ga zavarujes. Se pa ne spomnim, kateri produkt tocno je to. Meni zdi taksna izbira smiselna v casu nosecnosti.

Samega poroda ne krije, razen tiste pred 30. tednom.


Malo bom obudila tole temo. Sicer sem šele v 21t pa par dni, ampak naslednji teden grem na Češko (za en teden, v začetku julija pa v Nemčijo - enako za en teden). Potem pa zaključim s takimi potovanji v tej nosečnosti :) Malo sem razmišljala kaj in kako z zavarovanjem, pa niti nisem kaj dosti brala ali spraševala o tem...

Če prav razumem MičII je eno tako "navadno" dodatno zavarovanje ala Coris že čisto dovolj (oz. celo vse kar se da dobiti) - glede na to, da sem šele na dobri polovici in ne pričakujem da bi ravno rojevala gor... Možno pa je, da kaj zbolim pa tko... Še katera kako mnenje ali izkušnjo? Hvala




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>