vadba v nosečnosti - nasveti (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


talika81 -> vadba v nosečnosti - nasveti (18.5.2009 17:36:43)

Temperatura nosečnice ne sme biti višja kot 39,2 stopinje med samo vadbo, med vadbo je prav tako priporočena zadostna hidracija (vnos vode v telo), odsvetovana je vadba v toplem in vlažnem prostoru, preprečiti pa tudi moramo padec sladkorja v krvi. vadba naj bi trajala maksimalno 45 minut, vadba naj bi se tudi vedno začela z ogrevanjem, končala pa z ohlajanjem.
 
prav tako je pomembno, da se intenziteta vadbe prilagodi telesni kondiciji nosečnice. eno izmed meril za oceno intenzivnosti vadbe v nosečnosti je t.i. "talk test", po njem naj bi bila intenzivnost vadbe primerna takrat, ko so nosečnice med vadbo še zmožne govoriti.
 
med nosečnostjo so odvsetovani kontaktni športi, vadba z utežmi ter vadba, kjer bi lahko prišlo do izgube ravnotežja in pri tem do poškodb. prav tako ni primerno potapljanje zaradi možnosti dekompresijske bolezni pri plodu.
 
(Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti)




Ksantipa77 -> RE: vadba v nosečnosti - nasveti (18.5.2009 20:56:56)

Za vsako zdravo nosečnico je priporočljivo, da telovadi od začetka do konca nosečnosti. Ob vsem tem je najpomembnejše, da je vadba pravilno oblikovana, da ženska v njej uživa ter, da posluša sebe, svoje telo in odzive ploda na samo aktivnost.

Opozorilni znaki za takojšnje prenehanje telesne vadbe v nosečnosti:
- krvavitev iz nožnice
- težko dihanje v mirovanju
- omotica in vrtoglavica
- glavobol
- bolečina v prsih
- mišična šibkost
- bolečina v mečih in otekanje
- popadki
- zmajšano gibanje ploda
- odtekanje v plodovnici

Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti

Življenje v nas je preveč pomembno, da bi ga zanemarili zaradi lastnih ciljev




Stran: [1]