jana84 -> RE: oktobrski lumpiji 08- 4. del (29.9.2009 9:27:48)
|
Ojla! Afnicamala, ne mama ga še ni nič pregledala, ker je včeraj delala popoldansko in prišla šele ob 21h domov, ko je naš korenjak že spal. Bomo pa danes šli v domačo ambulanto: hvala bogu za našo mamo, si ne predstavljam, da bi za vsak prehlad in pikico pri našem nagajivčku tekala v zdravstveni dom... Glede spanja čez dan: naš spi v vrtecu dvakrat in sicer enkrat dopoldan tam okrog 9h pa do 10h, potem pa približno ob 12.30 ali tam nekje še kakšno urco. Popoldan pa mora doma obvezno še eno kitico oddremat, ker drugače ne zdržimo niti do 19h. Tako, da gre potem ponavadi spat okrog 20h-20.30, spi pa do okrog 6h, 6.15, ko ga očka odpelje v vrtec. Ravno zaradi tega zgodnjega vstajanja je potreben še en dopoldanski počitek. Jaz sem sicer prakticirala, ko je bil še doma, da ni dopoldan nič spal, in je šel spat tam okrog po dvanajstih, ampak je tudi vstajal okrog 7.30... Čaj vs voda: naš pije že od enega meseca čaj, ker je bil večinoma na AM in baje da je potrebno dajati otroku tekočino, ker je AM preveč koncentrirano. V poletnih mesecih je pil kot žaba, sedaj ko je prehlajen pa malo manj, čeprav bi bilo bolje da bi kaj več, ampak zlivati v grlo mu pa res ne morem... Čaj pa pije instant janežev ampak le polovično priporočeno količino, tako da je bolj redek. Sedaj ko je prehlajen sem mu tudi bezgov in planinski čaj z medom skuhala. V glavnem pa poskušam da ne pije nekih sladkih sadnih sokov, vsaj po steklenički ne. Če je že res neka žela (ker vidi nas, da pijemo) pa mu dam po kozarčku, je potem vsa zadovoljen in ponosen, da je pil iz kozarca...Res vsa polit, ampak nič zato! Ja, zobek mu je resnično pokukal ven in to kot sem mislim da že omenila, zgornja dvojka. Tako da imamo sedaj obe spodnje enice in zgornjo desno dvojko. Juhuhuhu! Copate oziroma čevelje pa ima naš zelo različne: najljubši so mi od dr.Harvey-ja, ker so na tisto sponko in ne na ježka, da si jih ne more sezuvati. Jih je pa tako težko dobit na sponko, da ni za verjet. No, za deklice je seveda drugače, za njih dobiš vse kar ti srce poželi, za dečke pa le dva do tri modele...Hudo! NO v vrtcu ima cicibanove copate, take s trdim podplatom, da gre lahko tudi na teraso v njih, ker jih ne preobuvajo za tja, pa da lahko sedaj lepo raziskuje in se vedno bolj spušča in naredi kakšen korakec samostojno! Kot sem omenila, samostojno še ne hodi, je pa zelo hiter oziroma prav teče če ga držiš za rokice ali pa če pelje svojega avtomobilčka...To ti je hitrost da moraš tekat za njim. Jaz pravim, da naš ne bo shodil ampak stekel!!! Sedaj se že spusti in naredi kakšen korak sam, če je pred nijm in igračo (beri, kakšnim mobitelom, dalincem ali čem prepovedanim) razdalja za dva do tri korakce, drugače gre raje na kolena in po vseh štirih... Tako. Sedaj pa šibam malo potelovadit, cunje obest, potem pa še njegove nove cunje splahnit v stroju...Mi je včeraj sestrica hupla v Lidlu tri majčke, v Hoferju pa majčko in brezrokavnik...Pa še dve trenerkici imam zapakirane - zdaj bodo ravno prav prišle, pa dve škatli cunj imam za pregeldat, jih je svakinja dala, ki ima dva fantinca doma...Edina v žlahti, ki ima fante! Lepo se imejte, se še kaj slišimo papa jana
|
|
|
|